<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526

    Sigma urvala remízu v Mladé Boleslavi, bod jí zařídil Beneš trefou v nastavení

    Mladá Boleslav – Fotbalisté Mladé Boleslavi v 10. kole FORTUNA:LIGY remizovali na svém hřišti 1:1 s Olomoucí a ani na pátý pokus se nedočkali premiérového domácího triumfu v sezoně. Středočeši vedli od čtvrté minuty po gólu Jakuba Fulneka, hosté ale srovnali v první minutě nastaveného času zásluhou Víta Beneše. Oba týmy tak zůstávají ve středu neúplné tabulky, Mladá Boleslav je osmá, Olomouc devátá.

    fkmb.cz
    Sigma urvala remízu v Mladé Boleslavi, bod jí zařídil Beneš trefou v nastavení
    10. kolo, Základní částMBL1:11:0OLO

    Středočeši prodloužili sérii bez porážky na čtyři utkání, doma ale neporazili Hanáky ani posedmé za sebou. Olomouc nevyhrála po dvou zápasech.

    Mladoboleslavští vstoupili do čtvrtého vzájemného utkání v tomto roce mnohem lépe a z úvodního tlaku vytěžili gól. Skalák našel centrem na zadní tyči Fulneka, jenž měl dost času na zpracování i následnou střelu pod břevno. Osmadvacetiletý záložník se v lize prosadil po více než dvou letech.

    O chvíli později se navíc gólman Trefil pustil za pokutovým územím do kliček, o míč přišel a Ladra mohl navýšit vedení, z dvaceti metrů ale odkrytou bránu minul. Stejně dopadl po pohledné kombinaci s Fulnekem v 22. minutě Skalák a vzápětí i na druhé straně Chytil v první šanci Sigmy v utkání.

    Krátce před pauzou dostal míč do sítě z těsného ofsajdu Ladra a olomoucký kouč Jílek zareagoval na nepříznivý vývoj dvojitým poločasovým střídáním. A Hanákům změny pomohly. Dvakrát krátce po sobě hlavičkoval nebezpečně Růsek a v ještě větší příležitosti vychytal Slámovu hlavičku o zem brankář Šeda.

    Olomouc byla i ve zbytku duelu aktivnější a nakonec přece jen udeřila ze vzduchu. V nastavení se vydal před soupeřovu bránu stoper Beneš a hlavou zařídil svému týmu alespoň bod. Mladá Boleslav tak získala na svém stadionu v aktuálním ligovém ročníku jen tři body za stejný počet remíz.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Gól v posledních minutách samozřejmě bolí, nám se to ale nedávno povedlo dvakrát v obráceném gardu. Měli jsme rozhodnout v prvním poločase, kdy jsme měli několik dalších příležitostí ke vstřelení gólu. Po změně stran už to od nás nebylo optimální, projevily se i absence zraněných hráčů, dopředu jsme už nebyli nebezpeční. Ekpai se Skalákem nebyli připravení na celý zápas, ale i od střídajících hráčů očekáváme, že přinesou určitou kvalitu. To se dnes nestalo. V minulých zápasech jsme velmi dobře presovali, ve druhé půli už ale byla útočná trojice vinou absencí úplně jiná a měli jsme naopak velké problémy s napadáním jejich rozehrávky. Nedokázali jsme ani udržet míč vepředu, byly tam zbytečné ztráty. Víc týmů má venku lepší bilanci než doma. U nás je to spíš shoda okolností, je to ale zvláštní, na zápasy doma i venku se chystáme stejně."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "S bodem ze zápasu, který šel výsledkově celou dobu proti nám, musíme být spokojení. Mladá Boleslav navíc prokazuje v posledních zápasech zlepšení. Jsem velmi nespokojený s předvedenou hrou v prvním poločase, kdy jsme hráli lehkovážně, alibisticky, nebyli jsme běžecky aktivní. Už v Českých Budějovicích jsme do utkání vstoupili strašně vlažně, soupeř toho akorát nevyužil. V první půli nám scházelo úplně všechno, pak nám ale pomohla změna rozestavení na tříobráncový systém a poločasová střídání. Potom už naše hra měla parametry. Vytvořili jsme si tlak a jsem rád, že se nám podařilo vyválčit bod."

    FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

    Branky: 4. Fulnek – 90.+1 Beneš.
    Rozhodčí: Szikszay – Volf, Pečenka – Orel (video).
    ŽK: Ladra – Navrátil.
    Diváci: 1 142.

    Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Matějovský (90. Látal), Mareček, Fulnek – Ekpai (55. Stránský), Ladra (83. Donát), Skalák (55. Žitný). Trenér: Hoftych.

    Olomouc: Trefil – Chvátal (46. Sláma), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Breite (70. Šíp), Ventúra (60. Greššák) – Zifčák (46. Spáčil), Růsek (90.+5 Poulolo), Navrátil – Chytil. Trenér: Jílek.