<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526

    Boleslav porazila Budějovice i ve druhém utkání a je ve finále skupiny o Evropu

    České Budějovice – Fotbalisté Mladé Boleslavi se stali v ligové nadstavbě prvními finalisty skupiny o Evropu. Středočeský tým v odvetě semifinále zvítězil v Českých Budějovicích 2:0 a stvrdil postup po úvodní domácí výhře 2:1. Hosty poslal do vedení v sedmé minutě Jaroslav Zelený a pojistku přidal po pauze Jiří Klíma. Mladá Boleslav si ve finále skupiny o Evropu zahraje s vítězem dvojutkání mezi Bohemians 1905 a Slováckem. Českobudějovickému nováčkovi soutěže sezona skončila.

    fkmb.cz
    Boleslav porazila Budějovice i ve druhém utkání a je ve finále skupiny o Evropu
    Semifinále – 2. zápas, Skupina o EvropuCEB0:20:1MBL

    V sestavě Jihočechů nakonec nechyběl kapitán Sivok, který kvůli zranění nedohrál úvodní zápas v Boleslavi. Domácí začali aktivněji a hned v druhé minutě měl možnost Čolič, který však tvrdou ranou nepropálil brankáře Šedu.

    Hosté soupeřův úvodní nápor ustáli a v sedmé minutě z první šance udeřili. Na roh si naskočil Zelený a z poměrně velké dálky hlavičkou k tyči překonal Křížka, který znovu nahradil zraněného Drobného. Mladoboleslavský bek v lize skóroval poprvé listopadu 2017.

    Ve 13. minutě po stříleném centru z přímého kopu od Mršiče musel zasahovat hostující brankář Šeda, jinak ale Jihočeši v první půli příliš nehrozili. Sice častěji drželi míč, ale hra do zatažené mladoboleslavské obrany jim nešla.

    Na začátku druhé půle po odehrání balonu přepadl přes domácího gólmana Janošek, sudí Hrubeš ale po zhlédnutí situace na videu penaltu neodpískal. Kouč Dynama Horejš poslal po pauze na trávník střídající Havelku s Táborským, který si v 57. minutě naskočil na centr, ale hlavičkoval vedle.

    V 64. minutě po střele hostujícího Janoška tečoval míč mimo Křížkův dosah Jiří Klíma. Asistent odmával ofsajd, sudí Hrubeš ale po poradě s videorozhodčím branku uznal.

    Domácí už neměli síly na to, aby zápas ještě zdramatizovali. Mladoboleslavští si závěr v poklidu pohlídali a dál tak mohou pomýšlet na zopakování loňského roku, kdy skupinu o Evropu pro sedmý až desátý tým po základní části vyhráli a následně přes kvalifikační utkání o Evropskou ligu prošli do pohárů.

    Ohlasy

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Věřili jsme, že máme na to, abychom postoupili. Chtěli jsme prvních 10 minut hrát hodně aktivně, věděli jsme, že musíme dát gól. Bohužel se stala ta nejhorší věc - dostali jsme gól po standardce. Doteď ten gól nechápu. Hráč, který má mít osobně soupeřova hráče, je od něj deset metrů. Jak jsme dostali gól, byli jsme opaření a Boleslav zkušeností kontrolovala hru. Dali jsme do toho všechno, v půli jsme udělali změny, chtěli jsme to oživit. Ale dnes jsme na to otočení neměli sílu. Boleslav postoupila zaslouženě. Klukům jsem za celou sezonu moc poděkoval, myslím, že byla fantastická. V tomhle dvojzápase jsme to nezvládli hlavně nezkušeností. Udělali jsme lajdácké chyby, které nás stály postup. Boleslav de facto za ten dvojzápas vystřelila čtyřikrát na bránu a dala nám čtyři góly."

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Jsem rád, že pro nás sezona ještě neskončila. Navázali jsme na druhou půli domácího utkání. Vstup do utkání byl docela dobrý, byli jsme fotbaloví, nebezpeční. S výjimkou úvodního náporu domácích jsme to zvládli, dali jsme úvodní branku. Domácí nás zlobili hlavně do konce první půle. Druhou půli jsme už zvládli jak herně, tak kondičně. Druhý gól nás uklidnil a utkání rozhodl. Musím ale před domácími smeknout, jako nováček měli vynikající sezonu. Bylo to pro nás těžké dvojutkání. Obě mužstva do něj vstupovala v jiném psychickém stavu, šli jsme do toho z desátého místa a klepali jsme se, jestli nebudeme hrát v poslední skupině. Proto mám radost nejen z postupu, ale i z výkonu. Jsem rád, že už jsme tři poločasy nedostali branku, i dopředu to sneslo určité parametry. Věřím, že v tom budeme ještě pokračovat."

    SK Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

    Branky: 7. Zelený, 65. Jiří Klíma.
    Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkát - Ginzel (video).
    ŽK: Mészáros, Čolič (oba Budějovice).
    Bez diváků.

    Č. Budějovice: Křížek - Čolič, Havel, Sivok (86. Talovierov), Kladrubský (75. Novák) - Čavoš, Javorek (46. Havelka) - Mészáros (46. Táborský), Šulc, Mršič (73. Brandner) - Schranz. Trenér: Horejš.

    M. Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený - Janošek, Túlio (85. Mazuch) - Ladra (66. Douděra), Budínský (80. Mašek), Fulnek (85. Stránský) - Jiří Klíma (66. Wágner). Trenér: Weber.