<
22.05.-26.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3481:2986
    2SK Slavia Praha3472:2482
    3FC Viktoria Plzeň3475:3969
    4FK Mladá Boleslav3451:5547
    5FC Baník Ostrava3450:4846
    61.FC Slovácko3445:5044
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053434:4739
    2FK Jablonec3444:5038
    3FK Pardubice3438:4737
    4MFK Karviná3437:6229
    5SK Dynamo České Budějovice3441:6929
    6FC Zlín3440:6827

    Momenty kola: Studená sprcha v Boleslavi či rudo před očima Buchty

    Ani uplynulý víkend, věnovaný otcům s dětmi, rozhodně nenudil. Diváci na stadionech viděli rychlé branky, první ligový gól i nevídaný zkrat jednoho z brankářů. Podívejte se na nejvýraznější momenty 24. kola SYNOT ligy.

    Momenty kola: Studená sprcha v Boleslavi či rudo před očima Buchty



    Nevídaný zkrat Miloše Buchty

    Diváci na libereckém stadionu se během utkání se Sigmou rozhodně nenudili. Gólovou radost prožili už ve druhé minutě po trefě Kevina Luckassena, na kterou odpověděl v 69. minutě Petr Ševčík. O osm minut později už bylo pod Ještědem opět o něco veseleji, když Zdeněk Folprecht vrátil svému týmu vedení. Když už utkání mířilo do finiše a odbíhaly poslední vteřiny zápasu, stalo se něco nevídaného. 

    Liberecký útočník Matěj Pulkrab tvrdě dohrál souboj s Milošem Buchtou a pravděpodobně to doprovodil i nějakým peprným slovem. Jinak si totiž těžko vysvětlit zkrat olomouckého kapitána, který vstal, do svého mladšího soka strčil a následně ho udeřil hlavou. Právem si tak vysloužil červenou kartu a svému týmu bude chybět.



    Folprecht bude muset platit

    Na Stadionu U Nisy ještě chvíli zůstaneme. V Liberci totiž běžela 77. minuta, když brankář Koubek našel dlouhým pasem Bakoše a slovenský záložník musel zkrotit míč u postranní lajny. To se mu podařilo a jeho centr do vápna prodloužil na přední tyči Zdeněk Folprecht, jehož hlavička rozvlnila olomouckou síť a vrátila Slovanu vedení.

    Pro libereckého záložníka se jednalo o první ligovou branku v kariéře. „Když jsem před šesti lety poprvé nastoupil za Spartu, asi bych neřekl, že to bude trvat tak dlouho. Tehdy jsem splálil velkou šanci, ale čekal jsem, že to přijde dřív. Asi to tak mělo být, že to přišlo až teď a je z toho vítězný gól,“ řekl se úsměvem šťastný střelec, jenž se dočkal ve 34. utkání v SYNOT lize.



    Kozáčikovu sérii přerušil Poznar

    Když se v deváté minutě domácího utkání s Plzní prosadil Tomáš Poznar, mohl mít radost o to větší, protože ukončil úctyhodnou sérii Matúše Kozáčika. Slovenský brankář ve službách Plzně inkasoval po 581 minutách a jeho tým dostal gól po šesti zápasech s čistým štítem. Mrzet ho to nakonec nemuselo, protože Západočeši dokonali obrat a nakonec zvítězili 2:1.

    Vstřelený gól tak netěšil ani jeho autora. „Pravdou je, že jsme v první půli žádné další šance neměli. Soupeř měl míč na svých kopačkách a ve druhém poločase jsme více hrozili z brejků. Bohužel se nám nepodařilo dát druhý gól, kterým bychom odskočili,“ litoval po utkání zklamaný útočník Zlína.



    Další gólový úvod zápasu

    I v tomto kole se pokračovalo v trendu rychle vstřelených branek. Ve 22. kole vstřelil Alois Hyčka nejrychlejší gól sezony, když skóroval po čtrnácti vteřinách a rychlé branky viděli tentokrát diváci v Liberci i v Mladé Boleslavi. Zatímco pod Ještědem skóroval Kevin Luckassen ve druhé minutě, o několik desítek kilometrů dál to stihl Jakub Mareš o něco rychleji.

    Ofenzivní hráč Dukly udeřil už po čtyřiceti vteřinách hry a i díky němu si Dukla odvezla cenný bod za remízu 2:2, ačkoliv to může považovat za ztrátu, protože ještě patnáct minut před koncem vedla o dvě branky. „Dali jsme brzo góly, zvedlo se nám sebevědomí a první půlku jsme hráli velmi dobře. Věřil jsem, že dáme z brejku gól, který by rozhodl. To se povedlo, ale z ofsajdu,“ litoval po utkání kouč Pražanů Luboš Kozel.


    VIDEA: iSport.cz
    FOTO: ČTK


    K tématu