<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    2. kolo, Skupina o titul | sobota 11/05/2024, 17:30 | epet ARENA | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 18 199 diváků (99 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Také čtvrtý vzájemný soutěžní zápas pražských "S" v této sezoně skončil po 90 minutách nerozhodně, z toho potřetí v lize. Rovněž v březnu se na Letné hrálo bez branek. Vítěz vzešel pouze z únorového čtvrtfinále domácího poháru v Edenu, v němž Sparta po obratu triumfovala 3:2 po prodloužení.

    Po vypršení čtyřzápasového disciplinárního trestu se Letenským vrátil záložník Preciado. Ekvádorský reprezentant, který obdržel ve dvou ligových zápasech po sobě, do nichž nastoupil, červené karty, z toho jednu v březnovém derby na Letné, začal na lavičce. Na ni usedl i druhý nejlepší střelec ročníku nejvyšší soutěže slávista Jurečka.

    Duel se v úvodu nesl v opatrném duchu. Poté se ale diváci na vyprodané Letné, kde od začátku díky 18.199 divákům panovala vynikající kulisa, na rozdíl od březnového derby dočkali řady šancí, zejména na straně domácích. Jako první však zahrozili v 19. minutě hosté, když Schranzova střela z hranice vápna Vindahlovi propadla a Panák před dobíhajícím Chytilem odvrátil míč do bezpečí.

    Na druhé straně Birmančevič po rychlém přečíslení vyslal do samostatného úniku Kuchtu, jenže ten v souboji dvou reprezentantů vystřelil pouze do gólmana Staňka. Poté si na Kairinenův centr za obranu Slavie naběhl Wiesner, jenže ranou z první proti slávistickému brankáři neuspěl. Staněk následně vyrazil i Rynešovu dalekonosnou dělovku a po Haraslínově centru rovněž Krejčího tečovanou hlavičku směřující pod břevno.

    Vršovičtí se mohli dostat do vedení v 54. minutě. Oscar přihrál Juráskovi, jenž ale vyběhnutého Vindahla neprostřelil. V 63. minutě si domácí výrazně zkomplikovali situaci. Haraslín v rohu hřiště v souboji o míč ve skluzu fauloval Douděru a od rozhodčího Černého uviděl druhou žlutou kartu v utkání. Sparťané obdrželi už 10. červenou v ligové sezoně, suverénně nejvíce ze všech celků. Letenští měli vyloučeného hráče v každém ze čtyř soutěžních derby v tomto ročníku.

    Vzápětí dostal čtvrté žluté napomenutí v ligovém ročníku domácí kapitán Krejčí, čímž se "vykartoval" pro úterní domácí duel s Ostravou. Kvůli stejnému prohřešku zkraje druhé půle přijde o zápas s Baníkem i jeho albánský spoluhráč Laci.

    Slavia si navzdory přesilovce a posílení ofenzivy dlouho výraznější šanci nevypracovala. Až v 90. minutě se k zakončení propracoval Chytil, jenže Vindahl jeho přízemní střelu vyrazil na roh. Vršovickým, kteří ve středu přivítají Plzeň, hrozí třetí sezona bez titulu po sobě.

    Sparta doma v lize se Slavií popáté za sebou neprohrála a před vlastními diváky v ročníku nejvyšší soutěže jako jediná ani v 16. duelu nenašla přemožitele. S 42 z celkových 80 bodů je tam nejlepším mužstvem v sezoně.

    Ohlasy

    Brian Priske (Sparta): "Mám v sobě hodně emocí, derby jsou vždy výjimečná. Odehráli jsme dobrou první půli, měli jsme nad utkáním kontrolu. Vypracovali jsme si velké šance a měli jsme vést. Červenou kartou jsme si to zkomplikovali. V závěru utkání to bylo o něco nervóznější, ale to k tomu patří. Mám smíšené pocity. Jsem ale hrdý na hráče za to, jak utkání na konci odbojovali, to je obdivuhodné. Je to pro nás druhý nejlepší možný výsledek. Až do červené karty jsme ukazovali, že chceme vyhrát. Myslím si, že do té doby jsme byli lepší než Slavia a vytvořili si větší příležitosti. Jsme o jeden zápas blíž titulu, není ale konec. Bude to ještě boj. Je úžasné být součástí takového boje, v němž proti sobě stojí po celou sezonu takové dva týmy."

    Jindřich Trpišovský (Slavia): "Zápas paradoxně skončil bez gólů, i když si myslím, že byl hodně atraktivní. Celkově velký zápas se vším všudy. Jsem rád, jak to proběhlo. Z velkých šancí na obou stranách paradoxně nepadl gól. Zápas se hrál ve velké intenzitě a tempu. Lépe jsme do něho vstoupili, ale v prostřední pasáži první půle jsme na 10 minut trochu ztratili půdu pod nohama. Sparta byla v tu chvíli nebezpečná a Jindra Staněk nás podržel skvělými zákroky. Druhou půli jsme odehráli hodně nebezpečně, bohužel ani jednu ze zhruba čtyř gólovek jsme neproměnili. Ani v závěrečném tlaku, kde jsme měli dvě velké příležitosti, které Vindahl chytil. Zbývají tři zápasy do konce sezony, musíme je odehrát jako dnes a všechny musíme vyhrát. To je jediné, na co se můžeme soustředit."

    AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Černý - Paták, Kříž - Radina (video).
    ŽK: Haraslín, Laci, Wiesner, Krejčí - Jurásek, Holeš.
    ČK: 63. Haraslín.
    Diváci: 18.199 (vyprodáno).

    Sparta: Vindahl - Sörensen, Panák (68. Vitík), Krejčí - Wiesner (61. Preciado), Kairinen (61. Sadílek), Laci, Ryneš - Birmančevič (82. Olatunji), Haraslín - Kuchta (68. Solbakken). Trenér: Priske.

    Slavia: Staněk - Holeš, Ogbu (46. Zima, 75. Masopust), Vlček - Douděra (75. Zafeiris), Oscar, Ševčík, Bořil - Jurásek (60. Jurečka), Schranz (79. Tijani) - Chytil. Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.