<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    30. kolo, Základní část | neděle 28/04/2024, 15:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 910 diváků (66 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Do klíčového duelu vstoupili aktivněji domácí. Nátlakovou hrou si vytvořili mírnou územní převahu, z níž rekrutovaly rohové kopy a následné střely ze střední vzdálenosti. Druhý Bužkův pokus se však pro "Ševce" stal kontraproduktivní.

    Odražený míč se přes jednoho karvinského hráče dostal k Regálimu, který po sprintu z vlastní poloviny šel sám na brankáře Dostála a svůj nájezd bezpečně přetavil ve vedení slezského týmu. Slovenský útočník skóroval ve druhém z posledních tří kol.

    Zlínští, kteří ve středu prohráli v semifinále domácího poháru v Plzni 0:3, i v dalším průběhu měli režii duelu ve svých rukou, jenže jejich slabinou byla finální fáze, v níž chyběl kromě přesnosti i nápad. Vukadinovičova střela ve 28. minutě, kterou chytil celkem pohodlně gólman Holec, byla malou výjimkou. Marné a hlavně neplodné dobývání karvinské branky neukončila ani Schánělcova hlavička těsně před poločasovou přestávkou.

    Domácí fotbalisty neopustila nepřesnost ani po změně stran, a to nejen v rozehrávce, ale i při standardních situacích. Přímý kop Slončíka z 25 metrů skončil uprostřed zdi.

    Slezanům stačilo k hájení cenného náskoku dobře a hlavně bezchybně bránit, což se jim i vzhledem ke zlínské nemohoucnosti v koncovce celkem bez problémů dařilo.

    S přibývajícím časem nápor domácích opticky rostl. S tím přicházely i náznaky šancí, jakými byly střely Slončíka a hlavička Ikugara. Ke gólu nakonec měli blíže po střele Budínského hosté, Dostál si ale s pokusem střídajícího hráče poradil.

    Karviná zvítězila ve Zlíně ve třetím z posledních čtyř ligových utkání. Venku v nejvyšší soutěži triumfovala po sedmi zápasech, v sezoně tam ale získala jen 10 z celkových 25 bodů. Moravané doma v lize prohráli druhý z minulých devíti duelů. Mužstva se znovu utkají za dva týdny, tentokrát na hřišti nováčka.

    Ohlasy

    Bronislav Červenka (Zlín): "Nemůžeme být spokojení. Prohra je pro nás velká komplikace v boji o záchranu, ale už jsme byli i v horší situaci. Nezvládli jsme jeden moment, kdy jsme se ve sprintu nevrátili. Pro ně to pak bylo jednoduší, vytvořili kompaktní blok. My jsme byli nepřesní, uspěchaní, chyběla nám rychlost, moment překvapení. Pár střel se také dalo lépe vyslat. Po přestávce to už bylo jen takové bušení do jejich vrat, nedokázali jsme dobrou akcí soupeře přečíslit. Proto gól nepadl, a to není dobře."

    Marek Bielan (asistent trenéra Karviné): "Pro nás je každý bod cenný a tři obzvláště. Jeli jsme do Zlína s tím, jako kdyby to měl být poslední zápas sezony, v němž se musíme zachránit a vyhrát ho. To se nám povedlo, ale cesta k záchraně bude ještě dlouhá a bude trvat celých pět kol nadstavby. Podařilo se nám eliminovat silný střed pole Zlína. Vytvořili jsme si brejkové situace, a kdybychom nějakou proměnili, mohli jsme vést o více než jeden gól. Ve druhém poločase jsme chtěli výš napadat a dát gól, což se nám sice nepovedlo, ale Zlín neměl za celý zápas jedinou šanci."

    FC Zlín - MFK Karviná 0:1 (0:1)

    Branka: 12. Regáli.
    Rozhodčí: Berka - Vlček, Pečenka.
    ŽK: Bartošák, Didiba - Grussmann (asistent trenéra).
    Diváci: 3.910.

    Zlín: Dostál - Holík, Cedidla, Didiba, Bartošák - Bužek (84. Tkáč), González (58. Janetzký) - Vukadinovič (84. Simerský), Slončík, Pidro (46. Ikugar) - Schánělec (72. Načkebija). Trenér: Červenka.

    Karviná: Holec - Raspopovič, Bergqvist, Fleišman - Mikuš, Boháč (90.+4 Bederka), Moses (87. Žák), Ražnatovič - Čavoš (71. Budínský), Memič (71. Ezeh) - Regáli (71. Doležal). Trenér: Vlk.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.