<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    28. kolo, Základní část | sobota 13/04/2024, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 421 diváků (48 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Tepličtí zvítězili po čtyřech kolech a venku v lize naplno bodovali po pěti utkáních a poprvé na jaře. V neúplné tabulce se posunuli na osmé místo a vzdálili se nadstavbové skupině o záchranu. Mladoboleslavští nenavázali na překvapivou remízu z minulého týdne na Spartě a prohráli po šesti kolech. V tabulce zůstali pátí.

    První poločas nabídl jen minimum zajímavých situací. Domácí si do přestávky nevytvořili v útočné fázi žádnou vážnější šanci. Po prvním mladoboleslavském rohu sice vystřihl na malém vápně "nůžky" Kubista, jeho odvážný pokus však zamířil obloukem daleko mimo.

    Hosté byli o něco živější. Bílek nejprve vypálil z velkého vápna po zemi těsně vedle, poté ze střední vzdálenosti vyzkoušel Mikulce tvrdou střelou doprostřed brány. Do třetice pak ve 27. minutě zkusil zaskočit brankáře ještě z vlastní poloviny hřiště, gólman však stačil zacouvat a vyškrábnout dobře mířený lob na roh.

    Až krátce po změně stran si domácí vytvořili první šanci. Kadlecovu prudkou ránu bravurně vyrazil brankář Ludha. Mladoboleslavským se pak ulevilo, když videorozhodčí odhalil, že Fulnekově ruce ve vápně předcházel útočný faul teplického Radosty.

    Hosté přesto udeřili. Střídající Švanda v 69. minutě prvním dotykem s míčem našel Trubače, který efektně "vymetl" šibenici. Švanda si pak připsal ještě jednu asistenci. Sám nezakončil, ale balon se od něj odrazil a Daniel Fila si v 78. minutě osmou trefou v ligové sezoně připsal nakonec vítězný gól.

    Domácí se ještě postarali o drama. Ladrovu přihrávku chytře pustil Žitný a obránce Suchý se v 88. minutě po zemi trefil o tyč do sítě. V nastavení pak nebylo daleko k remíze. Před branku soupeře se vysunul i brankář Mikulec, protlačil se k hlavičce, zamířil ovšem vedle.

    Ohlasy

    David Holoubek (M. Boleslav): "Do utkání jsme nevstoupili dobře, celý první poločas nám chyběly rychlost, dynamika a větší touha zápas zvládnout vítězně. Teplice skvěle a důrazně bránily a po zásluze nás potrestaly. Je zklamáním, že jsme rozjetou sérii bez prohry pokazili domácím utkáním. Musíme se sebrat a v posledních dvou zápasech základní části prohru s Teplicemi napravit. Takový je fotbal, jedeme dál a musíme se dobře připravit na příští zápas."

    Zdenko Frťala (Teplice): "Čtyři zápasy po sobě jsme nebyli bodově stoprocentní. Pozměnili jsme rozestavení několika našich hráčů, čímž jsme možná Boleslav překvapili. Kluci plnili taktický plán, který jsme připravili. Když na hřišti zjistili, že domácí jsou porazitelní, začali si více věřit. Do konce základní části zbývají už jen dvě kola a tři body z cizího hřiště jsou pro nás zlaté. Co jsme doma ztratili, to jsme v Boleslavi získali, nesmírně si výhry vážíme."

    FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:2 (0:0)

    Branky: 88. Suchý - 69. Trubač, 78. D. Fila.
    Rozhodčí: Radina - Mokrusch, Kotalík - Kvítek (video).
    ŽK: Kričfaluši (Teplice).
    Diváci: 2421.

    M. Boleslav: Mikulec - Král (76. Žitný), Suchý, Karafiát - Kadlec (76. Kostka), Sakala, Kubista (76. L. Fila), Fulnek - Solomon (86. Vaníček), Ladra - Pulkrab (63. Jawo). Trenér: Holoubek.

    Teplice: Ludha - Kričfaluši, Chaloupek, Mičevič - Radosta (68. Švanda), Bílek (86. Jukl), L. Mareček, Labík - Trubač - D. Fila (90.+3 Křišťan), Čerepkai (68. Jásir). Trenér: Frťala.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.