<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    27. kolo, Základní část | neděle 07/04/2024, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 621 diváků (27 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Tepličtí z uplynulých čtyř ligových zápasů uhráli jen jednu remízu a doma nebodovali po sedmi utkáních. Hradci v nejvyšší soutěži podlehli popáté z minulých šesti vzájemných duelů. V tabulce Severočeši figurují na 10. příčce, která jako poslední zaručuje účast v prostřední nadstavbové skupině.

    Teplický trenér Frťala působil tři sezony v Hradci a v roce 2021 s ním postoupil zpět do nejvyšší soutěže, dnes ale na lavičce proti svému bývalému klubu chyběl. Kvůli trestu za čtyři žluté karty ho zastoupil asistent Prášil. Do brány "Sklářů" se po šestizápasové absenci vrátil uzdravený Grigar, jinak oba celky nastoupily v očekávaných sestavách.

    Právě Grigar se stal smutným hrdinou jediné gólové situace utkání. Jednačtyřicetiletý brankář před svým pokutovým územím tak dlouho váhal s rozehrávkou, až jeho odkop zblokoval Vašulín, jemuž se míč odrazil přímo do kroku. Nejlepší královéhradecký střelec následně neměl problém do odkryté sítě vstřelit pátý gól v ligové sezoně.

    Domácími kuriózní branka otřásla a brzdily je četné nepřesnosti. V deváté minutě mohli navíc inkasovat podruhé, Pilař ale svůj volej nestlačil mezi tyče. Tepličtí poprvé zahrozili v 25. minutě, kdy se prodral k zakončení Labík a gólman Zadražil jeho pokus zblízka zneškodnil. O chvíli později neuspěl z nadějné pozice ani Trubač.

    Severočeši na konci první půle převzali iniciativu a ve 43. minutě byli blízko vyrovnání, Bílek ale trefil z přímého kopu z velkého úhlu břevno. I po poločasové přestávce už se "Votroci" soustředili hlavně na bránění výsledku. Stav se nezměnil ani v 58. minutě, kdy Filově gólu předcházel ofsajd.

    S přibývajícím časem narůstaly na hřišti nervozita i počet osobních soubojů a nedovolených zákroků. I z toho důvodu 4629 diváků na Stínadlech nevidělo příliš dalších gólových šancí. Tu největší měl čtvrt hodiny před koncem domácí Jásir, který nedokázal odražený míč dorazit hlavou do sítě.

    Z podobné pozice neuspěl v závěru ani Fila a Teplice doma v lize po sedmi zápasech neskórovaly, což se jim stalo naposledy v říjnu při prohře 0:1 s Ostravou. Východočeši v pátém utkání pod vedením kouče Horejše potřetí zvítězili, jedinou porážku utrpěli s obhájcem titulu Spartou.

    Ohlasy:

    Ondřej Prášil (asistent trenéra Teplic): "Dnes rozhodla efektivita. Málokdy se stane, že soupeř nevystřelí na bránu, a přesto prohrajete zápas. Vypracovali jsme si dost střeleckých příležitostí, rohových kopů, ale nepodařilo se nám vstřelit gól. V posledních zápasech jsme dostali dost gólů, i když ne vinou brankáře, tak jsme chtěli vrátit do sestavy Grigara a dát týmu nový impuls. Bohužel přišla chyba, i když na inkasovanou branku jsme zareagovali skvěle. Na lavičce nám chyběl hlavní trenér Frťala, ale příprava na zápas probíhala standardně. Za ty roky, co spolupracujeme, jsem za něj vedl jako hlavní kouč tři utkání a všechna jsme prohráli."

    David Horejš (Hradec): "Do zápasu jsme vstoupili skvěle. Prvních 25 minut jsme byli velice dobří na míči a byli jsme jednoznačně lepší. Po chybě soupeře jsme šli i do vedení. Teplice potom hru zjednodušily a hrály dlouhé míče na dva útočníky, kteří mají neskutečnou kvalitu. Druhý poločas to bylo o dobývání naší obrany, my ale podali směrem dozadu skvělý výkon, což nám přineslo tři body. Posun do prostřední (nadstavbové) skupiny mě těší, je to odměna pro hráče i celý realizační tým. Těžší los neřešíme, soustředíme se jen na věci, které můžeme ovlivnit, což je vždy nejbližší zápas. Dnes jsme zvládli důležité utkání."

    FK Teplice - FC Hradec Králové 0:1 (0:1)

    Branka: 6. Vašulín.
    Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Pfeifer - Zelinka (video).
    ŽK: Chaloupek, Jásir, Mareček - Krejčí, Klíma, Kučera, Kodeš, Harazim, Pudhorocký.
    Diváci: 4621.

    Teplice: Grigar - Kričfaluši, Chaloupek, Mičevič - Bílek (71. Radosta), Mareček, Jukl (83. Bednár), Labík (59. Švanda) - Trubač (59. Čerepkai) - Fila, Jásir. 

    Hradec: Zadražil - Klíma, Kodeš, Spáčil - Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (69. Horák) - Čmelík (61. Pudhorocký), Pilař (69. Juliš) - Vašulín (80. Hais). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.