<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    22. kolo, Základní část | sobota 24/02/2024, 15:00 | Stadion Hradec Králové | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 5 509 diváků (59 % z kapacity 9 300)
    Video
    Reportáž

    Poslední vzájemný zápas skončil v Mladé Boleslavi v září pro Hradec debaklem 1:5, po němž byl odvolán trenér Weber, jehož místo zaujal současný kouč Kotal. Pod jeho taktovkou ale Hradec vyhrál jen tři z 14 ligových zápasů, v tabulce je ještě o dvě místa níž než tehdy a už se spekuluje o další změně na lavičce.

    I Boleslav má ale v současné době daleko do loňské formy. Trenér Holoubek po domácí porážce s Ostravou 1:3 nezměnil obranu, ale ofenzivu kompletně vyměnil. Vypadl nejen zraněný Pulkrab, který má zlomené ruce, ale jen na lavičku usedli i dva nejlepší střelci týmu v ligové sezoně - člen širší reprezentace Kušej a Mareček. První jmenovaný skóroval v nejvyšší soutěži naposledy v listopadu, Mareček dokonce v říjnu.

    Naopak se do základu vrátil zkušený tvůrce hry Matějovský. Na levé straně hradecké obrany nastoupil poprvé v základní sestavě Spáčil, který v zimní přestávce přišel z druholigového Prostějova.

    V deváté minutě po chybě domácí obrany šel Hilál sám na brankáře, ale Zadražila nepřehodil. Na druhé straně se ocitl v dobré pozici Kučera, ale hradbu obránců, kteří se obětavě vrhli proti jeho střele, nepřekonal. To bylo až do konce prvního poločasu všechno, hrálo se prakticky jen mezi šestnáctkami a brankáři žádnou práci neměli. Hradečtí sice měli mírnou převahu, ale vytěžili z ní jen sedm rohových kopů.

    Úvod druhého poločasu byl přece jen rušnější a střely na branku přibývaly. Hned po změně stran šikovně vypálil z dálky Ladra, ale Zadražil byl připraven. Hosty na druhé straně několikrát podržel brankář Trmal. Reflexivně nohou vyrazil Šašinkův volej zblízka, zneškodnil i pokus Čiháka a Koubkovu střelu z hranice šestnáctky.

    Po necelé hodině hry trenér Holoubek vrátil do sestavy ofenzivní trio Mareček, Jawo, Kušej, ale obraz hry se tím nijak výrazně nezměnil. Mareček, který dal v podzimním zápase Hradci dva góly, sice 10 minut před koncem nebezpečně vystřelil, jenže Zadražila nezaskočil.

    Hradečtí remizovali ve třetím kole za sebou. Kouzlo jejich nového stadionu vyprchalo, naposledy na něm vyhráli na konci října nad Teplicemi. Od té doby doma zaznamenali jen čtyři remízy a prohru s Baníkem, v ligové sezoně tam však získali 16 z celkových 23 bodů. Středočeši od listopadové výhry nad Pardubicemi vybojovali v osmi zápasech jen tři body za remízy. Holoubek, který na přelomu roku nahradil Kuliče, tak stále čeká na první ligovou výhru s Boleslaví.

    Ohlasy:

    Václav Kotal (Hradec): "Připadám si už jako kolovrátek. Mohu jen opakovat to hodnocení, co jsme měli v Olomouci. Nedostaneme gól, máme 14 střel, 12 rohů, ale výsledek nula. Panuje frustrace z toho, že nedokážeme dát gól a získat tři body. Pravá polovina hřiště - to je tragédie, je tam hodně písku, málo trávy, tam se nedá mluvit o kombinaci. Fotbalu to neprospívá, ale je to pro oba stejné. Máme tři remízy za sebou a minimálně dva body z jednoho toho zápasu nám v tabulce chybějí. Horák má zlomenou klíční kost, ale po reprezentační pauze by už mohl naskočit."

    David Holoubek (M. Boleslav): "Diváci neviděli moc pěkné utkání. Bylo to jednoznačně ovlivněno stavem hrací plochy, která byla horší a horší. Vypracovali jsme si na začátku šanci, Hilál ji ale neproměnil a pak už to bylo spíš jako ragby. Jestli to byl fotbal, tak ne fotbal mýma očima. Proč jsem nepostavil Kušeje? Chtěli jsme dát příležitost souhře Ladry se Solomonem, příště to může být zase jinak. Pozitivní je snad jen to, že jsme to sehráli s nulou. Dozadu to tým slušně odpracoval. Trmal nás dnes podržel, přestože ho tahal stehenní sval."

    FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0

    Rozhodčí: Zaoral - Caletka, Žurovec - Machálek (video).
    ŽK: Spáčil, Šašinka - Karafiát, Jawo, Bojda (kustod).
    Diváci: 5509.

    Hradec: Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil (83. Harazim) - Čmelík (83. Juliš), Kodeš, Kučera, Krejčí - Kaštánek (57. Pudhorocký), Šašinka (74. Pilař) - Vašulín (57. Koubek). Trenér: Kotal.

    M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Král, Fulnek - Karafiát, Sakala - Ladra (72. Vaníček), Matějovský (59. Mareček), Solomon (59. Kušej) - Hilál (59. Jawo). Trenér: Holoubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.