<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    20. kolo, Základní část | neděle 11/02/2024, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 3 086 diváků (18 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    "Skláři" bodovali doma v lize po dvou utkáních a dnešnímu soupeři nepodlehli na svém hřišti v 17. zápase v řadě. Zlín nenavázal na výhru 2:1 z úvodního vzájemného duelu této sezony ani na triumf 4:0 nad Hradcem Králové v posledním kole podzimní části.

    Domácí kouč Zdenko Frťala zařadil do základní sestavy i zimní posily z pražské Slavie obránce Kričfalušiho a levého halfbeka Labíka. Rovněž zlínský trenér Bronislav Červenka vsadil od začátku na dvě nové tváře. Na hrotu útoku nastoupil host ze Sparty Schánělec a ve středu pole zahájil zápas ghanský záložník Nombil.

    Úvodní půlhodina zápasu nabídla nervózní fotbal plný nepřesností a osobních soubojů. První šance i střela na bránu přišla až v 36. minutě, a hned se změnilo skóre. Bílkův centr propadl na zadní tyč k Filovi, který zblízka z voleje zakončil.

    Navzdory vytrvalému dešti a těžkému terénu se úroveň hry po změně stran zvedla. Nejhorší defenziva soutěže (44 gólů) mohla inkasovat znovu už po 14 sekundách po návratu z kabin. Senegalský útočník Gning připravil vyloženou šanci pro Trubače, toho ale skvělým zákrokem vychytal brankář Dostál a Labík z následné dorážky vysoko přestřelil.

    Zlínští poprvé prověřili Grigara v 58. minutě, Slončíkovu ránu z přímého kopu vyrazil domácí brankář na roh. Ten hosté rozehráli nakrátko, míč se dostal znovu ke Slončíkovi a devatenáctiletý záložník přesnou střelou z 20 metrů zaznamenal druhou trefu v probíhajícím ligovém ročníku. Čtvrtý ligový zásah v kariéře oslavil před sektorem pro hostující fanoušky, které ale byl dnes zcela prázdný.

    V 62. minutě Gning na pravé straně obral o míč kamerunského stopera Didibu, prudkou přihrávkou do malého vápna našel Filu a ten do prázdné brány pohodlně vrátil domácím vedení. Útočník reprezentace do 21 let, který na severu Čech hostuje ze Slavie, se čtvrtým gólem v ligové sezoně posunul do čela týmové tabulky střelců. Dva góly v ligovém zápase dal podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo loni v květnu rovněž doma proti Zlínu (2:1).

    Navýšit skóre mohl v 83. minutě Mičevič, jehož hlavička po rohu proletěla těsně vedle tyče. Vzápětí neuspěl sám před Dostálem ani střídající egyptský útočník Jásir. Severočechy to ale nemuselo mrzet, "Ševci" si v závěru utkání už žádnou gólovou šanci nevypracovali. Vzájemný zápas tak počtvrté v řadě skončil výsledkem 2:1 pro domácí mužstvo.

    Ohlasy

    Zdenko Frťala (Teplice): "Jsem maximálně spokojený, dnes jsme zaslouženě vyhráli. Kluci předvedli výkon, který je zdobil i v přípravě. Po vyrovnávací brance tam byla částečná obava o výsledek, ale zareagovali jsme výborně, a nakonec jsme měli i další příležitosti k navýšení skóre. Všichni naši útočníci by si zasloužili, aby hráli v základní sestavě. Rozhodli jsme se pro Gninga s Filou a jsem rád, že jejich spolupráce byla nadstandardní. Gning navázal na formu z přípravy, perfektně zatáhl míč a Filovi připravil vítězný gól na zlatém podnose. Soupeře jsme pak už nepustili k žádné příležitosti, o to víc si vítězství vážíme. Vstup do sezony je vždy důležitý, ale pořád je to jen první utkání."

    Bronislav Červenka (Zlín): "V prvním poločase jsme toho do ofenzivy moc nepředvedli. Ani soupeř nebyl příliš nebezpečný, po jedné šanci se ale dostal do laciného vedení. Situaci jsme přitom měli dobře pokrytou, ale nedokázali jsme pohlídat jediného hráče ve vápně. Ve druhé půli jsme trochu přeskupili řady a zvedli se. Hráli jsme více po zemi, měli jsme větší pohyb i lepší kombinaci. Z toho vyplynulo i vyrovnání, v té době jsme byli Teplicím minimálně vyrovnaným soupeřem. Bohužel hloupou chybou jsme jim zase nabídli vedení. Pak už to bylo těžké otáčet, vytvořili jsme si jen pár situací a naopak domácí sami mohli přidat z brejků další gól."

    FK Teplice – FC Zlín 2:1 (1:0)

    Branky: 36. a 62. Fila – 59. Slončík.
    Rozhodčí: Machálek – Caletka, Lakomý – Berka (video).
    ŽK: Labík – González.
    Diváci: 3 086.

    Teplice: Grigar – Kričfaluši, Knapík, Mičevič – Bílek (78. Urbanec), Mareček, Trubač (90.+1 Hronek), Beránek, Labík – Fila (78. Jásir), Gning (86. Čerepkai). Trenér: Frťala.

    Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Didiba, Fantiš (55. González) – Bužek, Nombil (55. Slončík) – Vukadinovič (84. Reiter), Janetzký (68. Ikugar), Bartošák – Schánělec (84. Pidro). Trenér: Červenka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.