<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    19. kolo, Základní část | sobota 16/12/2023, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 1 059 diváků (19 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Karviná prohrála všech sedm předchozích zápasů na jablonecké Střelnici a při posledních čtyřech návštěvách od roku 2018 tam neskórovala. Střeleckou bilanci si dnes nevylepšila, ale po středeční remíze 2:2 v dohrávce v Mladé Boleslavi získala další venkovní bod.

    Do jablonecké sestavy se po odpykání trestu za čtyři žluté karty dostal Polidar, místo naopak nezbylo na Hübschmana. Trenér hostů Jarábek udělal oproti poslednímu utkání dvě změny, na pozici stopera se objevil Krčík a na hrotu útoku doplnil Doležala Nigerijec Akinyemi.

    Domácí měli v úvodu častěji míč na kopačkách, ale nic z toho nevytěžili. Černák vystřelil z úhlu jen do náručí brankáře Holce a Martincova hlavička zamířila příliš vysoko. Po pádu Aléguého na hranici šestnáctky se jablonecký trenér Látal důrazně dožadoval penalty a uviděl za protesty žlutou kartu.

    Pro domácí znamenalo větší komplikace osmé napomínání v sezoně pro Hurtada, kvůli němuž kolumbijský stoper vynechá úvod jarní části. A to ještě mohl být rád, že za úder rukou do Čavošova obličeje nedostal červenou kartu.

    Závěr prvního poločasu patřil Karviné, jako by jejím hráčům došlo, že mohou získat více než bod. Ale Akinyemi v nadějných pozicích vyslal jen hodně slabé střely a když dvě minuty před přestávkou tečoval Budínského centr, trefil jen brankáře Hanuše.

    Do druhého poločasu Látal posílil ofenzivu nasazením Chramosty a Jovoviče, který si připsal 150. start v české lize. Oživení ale trvalo jen chvíli a gólový efekt nepřineslo. Na druhé straně hlavičkoval Doležal, který osm let hrál v Jablonci, ale ani on se proti svému bývalému klubu neprosadil. S Budínského povedenou střelou z dálky si Hanuš poradil akrobatickým zákrokem.

    V závěru mohl změnit skóre domácí Kratochvíl, jehož konec podzimu zastihl v dobré střelecké formě. Ale Holec se překvapit nenechal a zneškodnil i hlavičku střídajícího Drchala, který se v závěru utkání vrátil na trávník po zranění po více než dvou měsících.

    Ohlasy

    Radoslav Látal (Jablonec): "Výkon z naší strany prostě nebyl dobrý, byli jsme těžkopádní. Nevím, jestli to bylo i stavem hřiště. Prošel jsem se po trávníku a bylo to opravdu těžké, ale to nás neomlouvá. Nefungovalo nám to, v poločase jsme se to snažili oživit. Ani střídající hráči příliš nepomohli, chtěli všechno moc do nohy. Chyběly náběhy, útočná fáze nám dál vázla. Karviná nás přitlačila, chvíli jsme se i strachovali o výsledek."

    Juraj Jarábek (Karviná): "Hrálo se agresivně, ale chyběly tomu góly. Své kluky musím pochválit, drželi koncept, který jsme měli připravený. Na domácí to platilo, za celý zápas si vlastně nevytvořili vážnější situaci. Remíza je dle mého soudu zasloužená, i když jsme v druhém poločase nějaké pološance měli. Je to dobrá remíza s dobrým soupeřem. Martin (Doležal) se na tento zápas velmi těšil. Od doby, co k nám přišel, zhubl a ukazuje, že bude přínosem. Věřili jsme, že zápas rozhodne."

    FK Jablonec - MFK Karviná 0:0

    Rozhodčí: Černý - Antoníček, Slavíček - Petřík (video).
    ŽK: Krulich, Hurtado, Látal (trenér) - Boháč, Krčík.
    Diváci: 1059.

    Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Hurtado - Černák (73. Drchal), Kratochvíl, Martinec, Polidar (46. Jovovič) - Čanturišvili, Alégué (73. Pleštil) - Krulich (46. Chramosta). Trenér: Látal.

    Karviná: Holec - Traoré, Krčík, Bederka - Memič (90. Iván), Boháč, Budínský (83. Žák), Čavoš, Fleišman - Akinyemi (90. Franko), Doležal (74. Ezeh). Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.