<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    13. kolo, Základní část | sobota 28/10/2023, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 238 diváků (33 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Hosté poprvé Jihočechy varovali v osmé minutě, kdy Daňkova střela ještě skončila mimo branku. O minutu později už Pardubičtí otevřeli skóre. Rychlá kombinační akce vyvrcholila souhrou Hlavatého se Zlatohlávkem, jenž přetlačil v souboji bránícího Jakuba Horu a střelou levou nohou překonal gólmana Šípoše. Pro třiadvacetiletého útočníka to byla premiérová trefa ve FORTUNA:LIZE.

    Dynamo se dlouho nemohlo dostat do žádné nebezpečnější šance. Až ve 27. minutě využil chybu pardubické defenzivy Šigut, jehož střela však těsně minula hostující branku. Českobudějovičtí trenéři se pokusili nevýraznou hru bez nápadu oživit dvojím střídáním ještě před přestávkou. Na hřiště se místo Čermáka dostal Adediran a Hellebranda nahradil Suchan. Krátce po příchodu na trávník dal o sobě vědět Adediran, ale jeho střelu ve 41. minutě pardubický brankář Budinský bez potíží chytil.

    Do druhé části opět vstoupili lépe hosté. V 57. minutě po další povedené akci netrefil míč Míšek a následně mířil mimo Vacek. V 62. minutě se podobně vedlo i Daňkovi. Pak se podruhé v utkání mohl trefit Zlatohlávek, ale poté, co se dostal za českobudějovickou obranu, ve velké šanci nezamířil přesně.

    Pardubičtí byli nadále nebezpečnější. V 72. minutě mohl zvýšit pro změnu střídající Solil, ale Šípoše neprostřelil. Jihočeši dohrávali v křeči a srovnat už nedokázali ani po několika rohových kopech v závěru.

    Pardubičtí po předchozích třech remízách 1:1 v lize počtvrté za sebou bodovali. Jihočeši naopak potvrdili výsledkové trápení. Dynamo z posledních šesti kol jen jednou zvítězilo a dvakrát za sebou neskórovalo.

    Ohlasy:

    Marek Nikl (trenér Č. Budějovic): "Z naší strany to byl jednoznačně nepovedený zápas. Od první minuty jsme z našeho týmu necítili energii a všechno, co jsme v utkání předvedli, bylo špatně. Po celou dobu jsme nenašli možnost, jak bychom se dostali do tempa. Byl to tak slabý výkon, že jsme nemohli pomýšlet ani na bod. Všude jsme byli pozdě, prakticky jsme dnes nepředvedli vůbec nic. Každá porážka je komplikací, teď jedeme do Liberce, ale s tímto výkonem tam nemáme šanci. Musíme se vrátit k tomu, co jsme předváděli dřív. Ta porážka je o to horší, že jsme nastoupili proti týmu, který na tom byl v tabulce podobně. Teď musíme jet do Liberce vyhrát a náš dnešní výkon odčinit tím, že získáme v příštích dvou zápasech šest bodů."

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Za tři body jsme hrozně moc rádi. Nedostali jsme gól, což bylo pro vývoj utkání velmi důležité. Celý zápas jsme hráli velice dobře a aktivně. Byli jsme skvělí do obrany a soupeře jsme nepustili do mnoha šancí. Zápas rozhodl premiérovým gólem Zlatan (Tomáš Zlatohlávek). Nastoupil místo zkušeného Pavla Černého, který byl nemocný. Tomáš (Zlatohlávek) využil šanci a jsme za něj moc rádi, protože na tréninku velmi dobře pracuje. Hráli jsme perfektně a organizovaně jako tým."

    SK Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 0:1 (0:1)

    Branka: 9. Zlatohlávek.
    Rozhodčí: Petřík - Dresler, Bureš - Adámková (video).
    ŽK: Skalák, Adediran (oba Č. Budějovice).
    Diváci: 2238.

    Č. Budějovice: Šípoš - Havel, Matouš Nikl, Králik, Trummer - J. Hora (61. Hubínek), Hellebrand (34. Suchan) - Šigut (61. Osmančík), Čermák (34. Adediran), Alli - Skalák (84. V. Hora). Trenér: Marek Nikl.

    Pardubice: Budinský - Icha, Halinský, Ortiz, Tischler - Vacek - Daněk, Hlavatý (87. Darmovzal), Míšek (71. Mukwelle), Sychra (60. Helešic) - Zlatohlávek (71. Solil). Trenér: Kováč.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.