<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    13. kolo, Základní část | neděle 29/10/2023, 15:00 | Doosan Aréna | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 8 418 diváků (73 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Viktoria prohrála teprve druhý z 13 vzájemných zápasů ve FORTUNA:LIZE. Předtím Karviná zvítězila v prosinci 2020 rovněž v Plzni 1:0. Hosty tehdy také vedl současný slovenský trenér Juraj Jarábek, jenž po svém návratu na lavičku Slezanů vyhrál s mužstvem potřetí ze čtyř kol.

    Plzeňský trenér Koubek udělal čtyři změny v základní sestavě oproti čtvrtečnímu duelu skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti Dinama Záhřeb. V brance opět nastoupil osmnáctiletý Baier, který při svém debutu za A-tým vychytal v Chorvatsku vítězství 1:0.

    Do první šance se dostali v páté minutě Karvinští, ale Memič o kousek minul. Na druhé straně neuspěl z dorážky Mosquera a hostující branku netrefil ani Bucha. V závěru první půle opět zahrozili hosté. Fleišman přímý kop z úhlu zatočil do branky, ale Baier míč vyrazil. Po Jemelkově podklouznutí následně Čavoš zblízka zakončil nepřesně.

    Domácí se trápili, přesto Chorý v závěru první půle dostal míč hlavou po centru z přímého kopu do sítě. Sudí Starý ale po zásahu videorozhodčího a kontrole situace na monitoru gól odvolal kvůli útočnému faulu plzeňského útočníka.

    Krátce po změně stran hostující Iván ve velké šanci nepřekonal Baiera. Jeho protějšek Holec na druhé straně vyrazil Jirkův pokus z úhlu. Hosté měli blízko ke gólu v 59. minutě, kdy po Fleišmanově centru Čavoš akrobatickým kopem trefil břevno. Chorého ránu poté na druhé straně vytáhl Holec.

    V době, kdy domácí tlak trochu zeslábl, skórovali hosté. Střídající Budínský v 76. minutě nacentroval do šestnáctky a volný Čavoš razantní hlavičkou překonal Baiera. Osmadvacetiletý záložník se v ligovém ročníku trefil poprvé.

    Západočeši pak soupeře sevřeli před jeho šestnáctkou. Chorý v 79. minutě zblízka trefil Holcovu nohu a Kopic z dorážky minul odkrytou branku. Slovenský gólman vytěsnil i Caduovu ránu pod břevno z přímého kopu a domácí neuspěli ani z následného velkého závaru na malém vápně.

    V nastaveném čase mohl na druhé straně přidat pojistku Memič, jenže nepřekonal Baiera. Těsně před koncem neuspěl ani jeden z plzeňských smolařů Kopic. Západočeši doma prohráli poprvé v ligové sezoně a po sérii pěti vítězství.

    Ohlasy

    Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Určitě je to velká ztráta. Musím ocenit výkon soupeře v čele s brankářem Holcem. Pozahazovali jsme spoustu šancí, totálně jsme selhali v produktivitě. Druhý poločas byl z hlediska tvorby finálních situací z naší strany lepší, zase to bylo na úkor hodně vysokého rizika. Každý brejk Karviné měl svou nebezpečnost a jeden se jim podařil. My jsme předtím měli šance, potom měli šance. Myslím, že byly z kategorie obrovských, a prachbídně jsme s nimi naložili. Umřeli jsme na efektivitu."

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Dobře jsme plnili taktické pokyny, měli jsme už v prvním poločase vyložené šance. Samozřejmě nám pomohl VAR (videorozhodčí) v poslední minutě prvního poločasu. Kluky musím opravdu pochválit za dobrý, taktický a bojovný výkon. Když se sejde bojovnost, agresivita, dobrý koncept a dobrý výkon brankáře, dá se porazit i Plzeň. Při takovém výkonu při vás musí s takovým silným a kvalitním soupeřem stát i štěstí, dnes se to spojilo. Jsme velmi rádi za tři body."

    FC Viktoria Plzeň – MFK Karviná 0:1 (0:0)

    Branka: 76. Čavoš.
    Rozhodčí: Starý – Ratajová, Arnošt – Kocourek (video).
    ŽK: Chorý, Koubek (trenér) – Moses, Memič, Krčík.
    Diváci: 8 418.

    Plzeň: Baier – Hejda, Hranáč, Jemelka – Jirka (60. Kopic), Bucha (79. I. Traoré), Kalvach, Mosquera (60. Cadu) – Šulc (79. Sýkora) – Kliment (60. Vydra), Chorý. Trenér: Koubek.

    Karviná: Holec – A. Traoré (70. Budínský), Krčík, Bederka, Fleišman – Boháč, Moses (85. Žák) – Memič, Čavoš (85. Antovski), Iván (63. Bartl) – Akinyemi (85. Ezeh). Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.