<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    5. kolo, Základní část | sobota 19/08/2023, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 1 858 diváků (19 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    V Liberci se hrál od úvodu otevřený fotbal. Hned ve třetí minutě se protáhl po levé straně pardubický Hlavatý a Mikula si při obranném zákroku málem dal vlastní gól. Od té chvíle ale většinu první půle dominovali Liberečtí, kteří využívali okének ve vysoko postavené defenzivě Východočechů.

    V osmé minutě Tupta přízemní přihrávkou z levé strany připravil gólovou šanci pro Frýdka, který ale z několika metrů k údivu všech na stadionu napálil jen břevno. Za pár desítek sekund po podobné akci a přihrávce Preislera, hrající 100. ligový zápas, promáchl sám před brankou Kulenovič.

    Ve 13. minutě se už domácí po dalším brejku dočkali. Ghali po úniku na hranici ofsajdu ještě nedůraznou střelou neskóroval, ale dobíhající Frýdek dorazil balon do sítě. Liberecký ofenzivní záložník navázal na branku z minulého kola při remíze 1:1 ve Zlíně, kde skóroval jen o dvě minuty později. Frýdek při gólu a nešetrném zákroku obránce narazil na tyč, utrpěl krvavé zranění nohy, ale pokračoval dál.

    Za dalších devět minut mohli Liberečtí zvýšit, Tupta ale z dobré pozice z přímého kopu napálil jen břevno, který hosty zachránilo už podruhé. Pardubičtí pak ve zbytku úvodního dějství přidali, častěji drželi míč, ale k velkým šancím se těžko dostávali. Naopak už v nastavení první půle po brejku Tupta o kousek minul střelou na zadní tyč.

    Po změně stran se hosté snažili o vyrovnání a Slovan se soustředil spíše na obranu. V 66. minutě ale mohl zvýšit Kulenovič, jenž ze strany těsně minul. Téměř vzápětí na opačné straně po Patrákově jemně tečované střele zachránila gólmana Vliegena tyč.

    Belgický brankář své mužstvo podržel v 75. minutě, když vytáhl Tischlerovu ránu zpoza vápna pod břevno na roh. V 89. minutě mohl na druhé straně definitivně rozhodnout střídající Rabušic, ale po úniku ani nadvakrát nepřekonal Budinského. Liberečtí porazili Pardubice po dvou zápasech a doma s nimi ve čtyřech ligových duelech ještě neprohráli.

    Ohlasy

    Luboš Kozel (trenér Liberce): „Musím být spokojený s výsledkem. V naší situaci bylo důležité abychom utkání zvládli vítězně, což se nám podařilo. Měli jsme dobrý vstup do zápasu a do dvacáté minuty jsme měli minimálně čtyři vyložené šance, naštěstí jsme se pak do vedení dostali. Poté přišla pasáž, kdy jsme se nechali zatlačit. Nepouštěli jsme soupeře do vyložených šancí, ale po zisku míče jsme ho hned ztráceli. Soupeř stále cítil šanci, měli jednu loženou. Od nás šel Rabušic sám na bránu, vyložených šancí jsme měli určitě víc. Vítězství si cením. Byli jsme poctiví směrem dozadu, ale v našem výkonu bylo stále plno chyb..“

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): „Do utkání jsme vstoupili dobře, ale pak jsme z jednoduché situace dostali branku. Po ní jsme mohli dostat ještě dvě, protože jsme z toho na 20 minut úplně vypadli. Od té doby jsme ale byli lepší. Párkrát nás sice podržel gólman, ale v mezihře byli jsme lepší. Fotbal se však hraje na góly, a díky tomu Liberec zaslouženě vyhrál. Budu se opakovat, ale pokud nedáme gól, nemůžeme pomýšlet na body.“

    FC Slovan Liberec – FK Pardubice 1:0 (1:0)

    Branka: 13. Frýdek.
    Rozhodčí: D. Černý – Volf, Pospíšil – Berka (video).
    ŽK: Prebsl – Hlavatý.
    Diváci: 1 858.

    Liberec: Vliegen – Prebsl, Chaluš, Mikula – Ghali, Doumbia, Varfolomejev, Preisler (72. Fukala) – Frýdek (52. Penner, 90. Purzitidis), Tupta (90. Horský) – Kulenovič (72. Rabušic). Trenér: Kozel.

    Pardubice: Budinský – Surzyn, Halinský, Donát, Tischler (80. Zlatohlávek) – Vacek (65. Šimek) – Patrák (75. Sychra), Darmovzal, Hlavatý, Pikul (46. Matoušek) – P. Černý (65. Krobot). Trenér: Kováč.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.