<
14.05.-16.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    25. kolo, Základní část | neděle 02/04/2023, 16:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 1 637 diváků (29 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Východočeši zřejmě kvůli zranění postrádali zkušeného útočníka Černého. V ofenzivě místo něj nastoupil Krobot, který v sobotu oslavil 22. narozeniny. Severočeši udělali jednu změnu v sestavě, do zahajovací jedenáctky se dostal Patrák.

    V první půli se hrál opatrný fotbal s minimem šancí. V sedmé minutě zahrozil domácí Polidar, jehož přízemní střelu zlikvidoval brankář Nita. Na opačné straně měl ve 13. minutě ještě větší možnost Icha, k němuž propadl centr z rohového kopu, Jablonecké ale zachránil gólman Hanuš.

    Pardubičtí pak drželi s favoritem krok a chvílemi dokonce lépe kombinovali. Ve 37. minutě si zaběhl za hostující obranu Považanec, se střelou se ale unáhlil a zamířil nad. Těsně před přestávkou na druhé straně vypálil z voleje kousek vedle Hlavatý.

    Po změně stran trápícího se Patráka vystřídal Jovovič, domácí ale zpočátku pokračovali v nevýrazném výkonu. V 58. minutě se ve vápně uvolnil pardubický Darmovzal, Hanuš však přízemní střelu chytil. Vzápětí se neprosadil ani agilní bek Icha.

    Na opačné straně v 62. minutě v nadějné pozici přestřelil Jovovič. Jablonečtí přidali, branku ale netrefil ani jejich nejlepší střelec Chramosta, který vypálil nad. Na druhé straně se probíjel do malého vápna Janošek, zakončit však nedokázal. V 80. minutě upadl ve vápně střídající Pikul, ale rozhodčí Všetečka penaltu neodpískal.

    Na opačné straně pak ve dvou velkých šancích neuspěl Chramosta. Minutu před vypršením základní hrací doby se už domácí útočník dočkal. Po Jovovičově přetaženém centru z rohu na zadní tyč Chramosta z voleje umístil balon k tyči a skóroval ve čtvrtém utkání po sobě. Dvanáctým gólem vylepšil svou střelecky už tak nejpovedenější ligovou sezonu v kariéře.

    Ohlasy:

    David Horejš (trenér Jablonce): "Jsem samozřejmě hrozně rád, že jsme výsledkově navázali na předchozí zápasy. Dnes je ale potřeba přiznat, že náš výkon nebyl tak dobrý. Pardubice tu předvedly velmi dobrý výkon. První poločase nebyl z naší strany moc dobrý. Po přestávce jsme nasadili Jovoviče, pak jsme konečně začali být nebezpeční, hlavně po pravé straně. Soupeř měl ale brejkové situace, furt hrozil. Rozhodla to celé až famózní střela Chramosty. Dnes vyhrál šťastnější tým, strašně si toho cením. Na podzim jsme takové zápasy nedokázali zlomit, teď se nám to podařilo."

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Hrálo se na těžkém terénu, ale byly tam zajímavé věci z obou stran. Myslím si, že jsme měli velmi dobrou přechodovou fázi, jenže na posledních 30 metrech jsme neměli potřebnou kvalitu. Hráli jsme hrozně komplikovaně, málo střílíme. Příležitostí jsme měli dost, ale nedali jsme je. Zákonitě jsme v poslední minutě zaváhali ze standardky a domácí to rozhodli. Byla to obrovská chyba, přišel trest, který teď hrozně bolí. Bohužel my takového Chramostu nemáme, chyběla nám kvalita v zakončení. Je to komplikace, dnes nemáme ani bod. Ale v tabulce jsme furt v kontaktu a uděláme vše pro to, abychom zůstali v lize."

    FK Jablonec – FK Pardubice 1:0 (0:0)

    Branka: 89. Chramosta.
    Rozhodčí: Všetečka – Hájek, Mokrusch – Hocek (video).
    ŽK: Chramosta – Vacek.
    Diváci: 1 637.

    Jablonec: Hanuš – Martinec, Král, Souček – Šulc, Hübschman, Považanec (90.+2 Štěpánek), Polidar (74. Černák) – Patrák (46. Jovovič), Chramosta (90.+2 Ikaunieks) – Sejk (90.+4 Surzyn). Trenér: Horejš.

    Pardubice: Nita – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Darmovzal (82. Kapanga), Hlavatý, Janošek, Helešic (77. Pikul) – Krobot (70. Lima). Trenér: Kováč.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.