<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    15. kolo, Základní část | neděle 06/11/2022, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 125 diváků (32 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Pro hradecké fotbalisty je Liberec hodně nepříjemným soupeřem, kterého naposledy porazili před jedenácti lety a jejich jediná výhra na stadionu U Nisy je až z roku 1994. Ani tentokrát nezačal zápas pro Východočechy dobře. Po oboustranně neurovnaném úvodu ukázal svou sílu Van Buren. Po Čihákově chybě se protáhl středem obrany mezi třemi hráči a střelou mezi nohy brankáře Reichla dal svůj devátý ligový gól v sezoně.

    Trenér hostů Koubek ani po překvapivé domácí prohře 1:3 v derby s Pardubicemi sestavu nijak výrazně nezměnil. Jen nemocného Gabriela na pravém kraji zálohy nahradil Harazim a měl také první šanci. Jeho hlavičku v 18. minutě ale zneškodnil Vliegen. Belgický gólman svůj tým podržel i při dalších hlavičkách Kučery a Čiháka v rozpětí pěti minut. I ve zbytku poločasu byli hosté aktivnější, ale na jejich kontě přibývaly jen rohové kopy. Ani Slovan do přestávky si žádnou vážnější šanci nevytvořil.

    Po změně stran Východočeši stupňovali tlak, ale jejich akce postrádaly zakončení, a tak blíž ke vstřelení gólu byli Liberečtí. Vedení jim mohl v 53. minutě pojistit Rabušic, ale po Valentově centru v dobré pozici hlavičkoval vedle branky. Višinského střela z dálky o deset minut později těsně minula tyč.

    Nejlepší královéhradecký střelec Kubala se pokusil v 72. minutě překvapit brankáře patičkou, ale Vliegena nenachytal. Hosté ve snaze o vyrovnání zapomínali bránit a Van Buren toho znovu využil. Přesným centrem našel volného Rondiče a bosenský náhradník akrobatickým volejem vstřelil svůj první gól v sezoně. Hradec už odpovědět nedokázal a Vliegen počtvrté udržel čisté konto.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "S Hradcem je to vždy nepříjemný zápas, bolí a je třeba jej odpracovat, což se dneska potvrdilo. Za poctivost, pracovitost a efektivnost jsme si vítězství zasloužili. Vstup do utkání jsme měli aktivní, gól byl vyústěním naší hry. Hned po brance jsme udělali několik chyb a ztratili jsme lehké míče. Hradec nás zatlačil až skoro do konce první půle, byl zkrátka lepší. My jsme moc nehráli a mohli jsme se soustředit maximálně na defenzivu. Druhý poločas jsme už bránili lépe a i po zisku míče jsme byli trochu přesnější a klidnější. Především jsme pak dokázali přidat druhou branku. Hradec byl zase trochu více na míči, ale nějakou vyloženou šanci si nevybavuji."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Myslím si, že jsme domácí dneska velmi potrápili, nicméně odjíždíme s prázdnou. Z našeho tlaku, který trval celý zápas, jsme totiž vytěžili málo. Bohužel se ale k nám nic neodrazilo, nebo jsme to nevyřešili s patřičnou kreativitou. Liberec z minima vytěžil maximum na základě toho, že měl Van Burena. To byl ten rozdíl, který nás porazil. Jinak za to, jak mužstvo šlapalo, ho musím pochválit, ale bohužel jsme selhali ve finální fázi. Po hloupé prohře s Pardubicemi, kdy jsme nehráli dobře, dnes mužstvo opravdu dřelo a makalo. Takováto porážka mě potom nemrzí.

    FC Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

    Branky: 14. Van Buren, 76. Rondič.
    Rozhodčí: Zelinka - Vlček, Podaný - Machálek (video).
    ŽK: Rabušic, Vliegen - Vašulín, Rada, Matěj Koubek.
    Diváci: 3125.

    Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Plechatý, Talovjerov - Mikula, Fukala (84. Prebsl), Červ, Valenta (63. Purzitidis), Višinský (74. Frýdek) - Rabušic (63. Rondič), Van Bure (84. Kozák). Trenér: Kozel.

    Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čihák, Smrž - Harazim (70. Matěj Koubek), Kodeš, Kučera, Ryneš - Rada - Kubala, Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.