<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    21. kolo, Základní část | sobota 12/02/2022, 18:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 1 000 diváků (7 % z kapacity 15 081) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Podle papírových předpokladů probíhalo jen úvodních dvacet minut. Baník z počáteční aktivity mohl vytěžit vedení už po pěti minutách, Almási však po Klímově přihrávce zblízka trefil jen břevno.

    Pak domácím na několik okamžiků zatrnulo. Hostům vyšel ojedinělý brejk, který po Žákově pasu zakončil přesně Sejk, ale vedoucí gól a radost hostům vzalo ofsajdové postavení, které odhalil videorozhodčí.

    Ostrava vzápětí sama udeřila, když Fleišmanův centr od levé postranní čáry trknul důrazně hlavou z malého vápna do sítě Almási a zařídil Baníku vedení.

    Od té chvíle nicméně domácí vyklidili pole a přenechali iniciativu Severočechům. Brankář Budínský ještě zneškodnil pokusy Žáka i Sejka, ale devatenáctiletý útočník už ve 41. minutě srovnal.

    Baník se neprobudil ani ve druhém poločase. Navíc po hodině hry domácí poněkolikáté propadli uprostřed hřiště, hosté šli do brejku, Fortelný posunul balon na velké vápno k Žákovi. Ten ho prudce napálil po zemi do sítě a připsal si premiérový ligový gól.

    Zmar Ostravy vyvrcholil v 70. minutě. Sejk uvnitř pokutového území snadno prošel přes Fleišmana a nechytatelně napálil míč do sítě. Třetí asistenci si připsal Fortelný, který stejně jako Sejk v Teplicích hostuje ze Sparty.

    Domácí dohrávali v křeči, přesto se jim v 83. minutě zásluhou hlavičky Almásiho ještě podařilo snížit. Slovenský útočník desátou brankou v ligové sezoně dotáhnul čelo tabulky střelců.

    Ostravský platonický tlak z dalšího brejku mohl ukončit Kodad, který ještě zblízka nemířil přesně. Ve čtvrté minutě nastaveného času ale z dalšího přečíslení o trimufu Teplic definitivně rozhodl Mareček.

    Ohlasy:

    Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Nedařilo se nám od začátku naplňovat plán, scénář, způsob hry, jakým jsme chtěli dneska uspět. Nebyli jsme to my a je tam spousta příčin, proč to nefungovalo. Především vzadu jsme byli hodně nedůrazní. Strašně moc soubojů jsme prohrávali, neměli jsme odražené míče a i ve středu nás přehrávali, byli mnohem pohyblivější. Nebylo to ideální. Dneska jsme to netrefili ani s rozestavením, což beru na sebe, nestihli jsme na to zareagovat. Chyběl nám důraz, hlad, chtíč. Teplice byly pohyblivější, důraznější."

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Skvělé vítězství, možná zatím moje největší trenérské. Se silným soupeřem, na jeho hřišti. Zvládli jsme to skvěle. Byly tam výborné individuální výkony, ale cením si především toho týmového. Přežili jsme třicet minut, pak jsme se dostali do zápasu, kombinovali jsme. Bylo těžké je uhlídat, uskákat, ale když jsme vedli 3:1, už jsem věřil, že to zvládneme. Baník dal ještě gól, ale závěr patřil nám. Důležité a hodně cenné vítězství. Sejk vstřelil dva góly, to je v debutu skvělá vizitka. Ale i Žák ve druhém utkání v lize dal také gól. Uvidíme, jak budou držet laťku."

    FC Baník Ostrava – FK Teplice 2:4 (1:1)

    Branky: 21. a 83. Almási – 41. a 70. Sejk, 62. Žák, 90.+4. Mareček.
    Rozhodčí: Krejsa – Paták, Vodrážka – Machálek (video).
    ŽK: Chlumecký, Boula, Svozil – Prošek, Grigar, Hyčka.
    Diváci: 1000 (omezená kapacita).

    Ostrava: Budinský – Svozil, Chlumecký, Fleišman – Ndefe, Ekpai (63. Boula), Kaloč, Budínský (73. Šín), Falta (73. Buchta) – Almási, Klíma. Trenér: Galásek.

    Teplice: Grigar – Kučera, Tijani, Vondrášek – Hyčka, Mareček, Jukl, Boljevič (65. Prošek), Fortelný (89. Kodad) – Žák (79. Sunzu), Sejk (89. Mareš). Trenér: Jarošík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.