<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | neděle 17/03/2019, 17:30 | Stadion Na Litavce | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 7 132 diváků (78 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Výrazně obměněné sestavy poslali do utkání oba trenéři. Domácí postrádali z různých důvodů osm hráčů, Slavia nasadila do zahajovací jedenáctky šest čerstvých tváří oproti čtvrtečnímu duelu se Sevillou, v němž Pražané po výhře 4:3 po prodloužení oslavili postup do čtvrtfinále Evropské ligy.

    Na souhře červenobílých to však příliš znát nebylo, protože už ve třetí minutě našel Baluta uvnitř šestnáctky Olayinku a ten dostal hostující tým do vedení k radosti několika tisíc příznivců. Ti u Litavky vytvořili svým hráčům domácí prostředí a zápas měl o atmosféru postaráno. Hosté měli i další možnosti, jenže Baluta i Škoda ve slibných šancích skóre nenavýšili a dění na trávníku se stále více vyrovnávalo.

    Příbramští brzy ztratili ostych a přes slepovanou sestavu dokázali účinně narušovat slávistickou souhru ve středu hřiště. V 18. minutě dokonce díky Keitově přízemnímu centru vystrašili i hostujícího gólmana Koláře. K vyrovnání měl nejblíže po narážečce s Fantišem na hranici vápna ve 37. minutě Voltr, ale jeho přízemní pokus se mezi tyče nevešel.

    Ani v druhém poločase domácí nepůsobili poraženecky, pokoušeli se o střelbu a Slavii drželi v dostatečné vzdálenosti od své branky. V 58. se mohli dočkat i gólové radosti po přímém kopu, který hlavou poslal směrem ke své brance Ngadeu a nastřelil tyč.

    V 65. minutě ale Slavia vykročila ke třem bodům. Zmrhal našel v náběhu Hušbauera a někdejší hráč Příbrami hlavou zvýšil. Vzápětí se sice mohli dostat do hry opět domácí, když po Králově ruce sudí Zelinka s využitím videa nařídil penaltu, ale Květ v 71. minutě branku vysoko přestřelil. V sílícím větru to byl rozhodující okamžik zápasu, hosté si pak už zkušeně vítězství pohlídali.

    Ohlasy

    Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Jsem smutný a zklamán z toho, co nás dnes potkalo. Věřil jsem, že přes řadu chybějících hráčů uděláme lepší výsledek. Problém není s naší hrou mezi šestnáctkami, ale s kvalitou v pokutovém území. Hrajeme možná pěkné zápasy, ale pak je prohrajeme a to se stále opakuje. Ano, měli jsme na lepší výsledek, i když prvních 15 minut bylo špatných. Pak z nás spadl respekt, byl to i zajímavý fotbal, pomohl i přechod Fantiše na hrot. Jenže chyběla nám kvalita a to hráčům opakuji. Máme řadu podobných akcí jako u druhé branky Slavie, jenže zatímco Hušbauer zůstal zcela sám, my nedokážeme být takto nebezpeční. Rozhoduje se před brankami."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Pozitiva z tohoto zápasu jsou především rychlý první gól a tři body, ale přinesl také řadu negativ. Dnes to nebyl z naší strany ideální výkon, asi se na nás hodně podepsal čtvrtek. Chyběla nám dynamika, byli jsme pozdě v soubojích, neměli sílu v nábězích. Naopak Příbram dokud měla dost sil, tak nás hodně zlobila. Kvůli terénu i silnému větru to asi nebylo žádné velké podívání pro diváky, ale o to více bylo zajímavých situací před brankami. Přežili jsme i dva krizové momenty při tyčce a penaltě, kterou vrcholila sympatická snaha Příbrami. Po ní už domácím ubývaly síly a zápas byl proto klidnější, než pokud by se jim podařilo snížit."

    1. FK Příbram – SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

    Branky: 3. Olayinka, 65. Hušbauer.
    Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Antoníček - Marek (video).
    ŽK: Průcha, Hlúpik - Kúdela.
    Diváci: 7132.

    Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Jablonský - Fantiš, Soldát, Květ, Průcha (79. Kilián), Voltr (81. Polidar) - Keita (56. Hlúpik). Trenér: Csaplár.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený (84. Frydrych) - Král - Olayinka, Baluta (64. Traoré), Hušbauer, Zmrhal - Škoda (60. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.