<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    25. kolo, Základní část | sobota 25/04/2015, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Návštěva: 4 389 diváků (55 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž



    Hosté po vítězství nad Spartou hýřili od úvodních minut sebevědomím. Jednoduchými útočnými akcemi dostávali domácí zadáky pod tlak. Hned v úvodu po přihrávce Luckassena netrefil Fleišman volnou část branky. Hosté ovládli hru a v 10. minutě po rohovém kopu Frýdka hlavičku Luckassena odkopl před brankovou čárou stoper Košút tak nešťastně, že míč zaplachtil do vlastní sítě.

    Slovácko se za celý úvodní poločas blýsklo pouze jedinou akcí ve 13. minutě, kdy po Divišově zpětné přihrávce Valenta přesnou střelou za hranicí trestného území vyrovnal. Většinu akcí Liberce zakládal ve středové řadě Pavelka, který kolmými pasy zásoboval na hrotu Lukassena, jehož další dvě vyložené šance zmařil až brankář Heča.

    Slovácko zápolilo s kombinační přesností a k zakončení se dlouho nedostalo. Po kombinační chybě domácích fotbalistů naopak ve 38. minutě z bleskového protiútoku do otevřené obrany přidal druhý gól Delarge.

    Oproti nevýraznému výkonu prvním poločase Slovácko zvýšilo po změně stran pohyb. Aktivita vynesla rychlé vyrovnání, když ve 49. minutě využil nedorozumění libereckých zadáků Došek, který dal svůj 13. gól v tomto ročníku. Liberecký Fleišman pak trefil letící míč rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

    V početní výhodě mělo Slovácko čtvrthodinu výraznou převahu, v koncovce si však nedokázalo poradit s brankářem Hroššem. Naopak deset minut před koncem po další hrubce domácích zadáků si v klidu zpracoval míč Frýdek a zajistil hostům cenné vítězství.

    Slovácko tak potvrdilo, že se mu doma proti Liberci nedaří a z osmi posledních zápasů si připsalo už šestou porážku.

    NEPŘEHLÉDNĚTE:
    » Parádní akce Slovácka přinesla krásný gól a vyrovnání


    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (1.FC Slovácko): Jsem velice rozčarovaný. Někteří naši hráči nesplňovali ani druholigové parametry. Vítězných typů máme málo, což dokumentuje naše více než půlhodinová přesilovka, v níž nám soupeř dal branku. Liberec na hranici únosnosti odbránil gólové situace, což se nám nepodařilo. Také proto, že se při bránění pohybujeme na hřišti jako děvčata. Máme po utkání pět zraněných a soupeř odchází natěšený. Pokud nedojde v týmu ke změnám, tak se budeme stále plahočit v pásmu sestupu. Jsem pod naším týmem podepsaný a musím přesvědčit vedení, aby došlo k okysličení a změnám.

    David Vavruška (Liberec): Byli jsme pohyblivější, aktivní. Vypracovali si také více brankových příležitostí, vyhráli jsme zaslouženě. Šancí jsme měli šíleně moc. Nemohu si ale odpustit naši zbytečnou komplikaci, kdy po banální situaci uviděl Fleišman červenou kartu. Na druhé straně jsem rád, že jsem viděl naši aktivní hru v deseti. Udělali jsme obrovský krok v záchraně, tak se o ni hraje. K úspěšné sérii nás nakoplo utkání s Brnem, které jsme odedřeli bez kvality. Potom se k výsledkům začali postupně přidávat slušné výkony. Profesionální fotbal se jen na krásu nedá hrát. Za poslední měsíce nemám výhrady k přístupu a nasazení našich hráčů.


    1.FC Slovácko - FC Slovan Liberec 2:3 (1:2)

    Branky: 13. Valenta, 49. Došek - 10. Košút (vlastní), 38. Delarge, 81. Frýdek.
    Rozhodčí: Královec - Kordula, Kotík.
    ŽK: Fleišman, Frýdek, Luckassen, Soungole (všichni Liberec).
    ČK: 58. Fleišman (Liberec).
    Diváci: 4 389.
    SYNOT hráč utkání: Jiří Valenta - Dzon Delarge.

    Sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča - Kuncl (78. Prajza), Mezlík, Košút, Šimko (72. Reinberk) - Diviš, Trávník, Kalouda (64. Šumulikoski), Valenta, Hlúpik - Došek. Trenér: Habanec.

    FC Slovan Liberec: Hroššo - Sus, Karišik, Pokorný, Fleišman - Soungole - Delarge (71. Breznaník), Pavelka (85. Pimpara), Frýdek - Bakoš (62. Mudra) - Luckassen. Trenér: Vavruška.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.