<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3370:2379
    3FC Viktoria Plzeň3374:3868
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    3. kolo, Základní část | pátek 08/08/2014, 18:00 | Stadion v Jiráskově ulici | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 3 093 diváků (69 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž


    První vážnější šanci viděli návštěvníci duelu dvou doposud bezbodových týmů ve 12. minutě. Domácí fotbalisté chybovali v rozehrávce. Získaný míč putoval okamžitě zpět do pokutového území, kam pro něj pospíchal Jan Moravec, těsně před ním však poprvé zaúřadoval gólman Hanuš.  Vysočina zahrozila až po 25 minutách od úvodního hvizdu. Nepřehlednou situaci v pokutovém území mohl vyřešit Vladimír Kukol, jeho pokus ovšem těsně minul branku Milana Švengera. Stadionem to jen zašumělo. Podobně nebezpečně vypadala i šance kanonýra Harby, který se však letos zatím střelecky trápí. Jeho bomba prosvištěla kolem levé tyče branky „klokanů“.

    O poznání úspěšněji dopadl ve 32. minutě hostující Matúš Mikuš. Dostal od spoluhráče nabito do malého vápna, tam už měl snadnou úlohu a zcela nekrytý poslal Bohemians do vedení 1:0. Ve zbytku poločasu se oba týmy ještě pokusily ze svých standardních situací změnit skóre, nepodařilo se to však ani Jakubu Radovi, ani Lukáši Vaculíkovi. A tak oba celky odcházely do šaten za stavu 0:1.

    Do druhé poloviny vstoupila lépe domácí Jihlava. Harba zatáhl míč po levé straně a jeho střílený přízemní centr si málem srazil do vlastní sítě Jakub Rada. Za pomoci tyče a štěstěny situaci vyřešil gólman Švenger. Podobně nebezpečně vypadal i Kukolův pokus z 50. minuty, ani on však střelecké prokletí Vysočiny neprolomil, jeho střelu po zemi chytil gólman hostí.

    Trápení Vysočiny ukončil a první branku v tomto ročníku SYNOT ligy vstřelil až v 57. minutě Tomáš Kučera. Napřáhl na hranici pokutového území a nekompromisní ranou k pravé tyči srovnal stav utkání na 1:1. Od té doby se hra vyrovnala a šancí znovu ubylo.

    Majáček značící největší nebezpečí začal blikat až pět minut před koncem utkání. Haris Harba svými růžovými kopačkami rozpohyboval míč a zatrnulo všem včetně brankáře Švengera. Ani tentokrát však pověst neomylného střelce nepotvrdil, rozhýbal jen boční síť. A protože heslo „nedáš, dostaneš“ platilo i tentokrát, radovali se v 88. minutě hostující Bohemians. Závar před brankou vyřešil nejlépe střídající Martin Cseh, který poslal „klokany“ do vedení 2:1. A jelikož ve zbývajících minutách už další branka nepadla, odváží si Bohemians z Jihlavy velice cennou výhru, která je katapultuje ze sestupových příček. Jihlava je bez bodu s jedninou vstřelenou brankou stále poslední.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada
     (Jihlava): Je to jako přes kopírák, jako v prvním domácím zápase s Mladou Boleslaví. Bylo to bez pohybu, měli jsme strach z přihrávek, chybělo sebevědomí. Vrcholem toho byla inkasovaná branka, kdy si hosté v pohodě kličkovali ve vápně a pohodlně dali gól. Harbovi se nedaří, myslí si, že první ligu může hrát jako plážový fotbal. Hráčům jsem říkal, že nová sezona bude jiná, ale mysleli si, že se nemůže nic stát, že budou dál hrát v pohodě. Pokud si to neuvědomí, tak je to špatně. Nepohlídat tři minuty před koncem standardní situaci je o zodpovědnosti, o přístupu vůči klubu. Teď hráče neuhlídal Vaculík. Řeknu to na rovinu, mně by gól nedal. Po poločase jsme se zlepšili, protože hůř už jsme stejně hrát nemohli. Vidlička je u každého gólu. Za dnešní výkon by si měli hráči sáhnout do svědomí.

    Roman Pivarník (Bohemians 1905): Jsem rád, že jsme nakonec naplno bodovali. Chtěli jsme hrát hodně aktivně a eliminovat tím aktivitu domácích. Když jsme se dostali do vedení, dokázali jsme kontrolovat zápas. Škoda, že když jsme zvýšili na 2:0, tak branku rozhodčí neuznali. Bohužel jsme inkasovali vyrovnávací gól, kdy jsme neměli pokrytý střed hřiště. Nakonec se na nás ale v závěru usmálo štěstí a dokázali jsme zužitkovat standardní situaci.

    FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:1)
    Branky: 57. Kučera (Vaculík) – 32. Mikuš (Moravec), 88. Cseh (Rada)
    Rozhodčí: Královec – Moláček, Vaňkát
    ŽK: 34. Hanuš , 60. Vidlička – 76. Brabec, 87. Bratanovič 

    Sestavy:
    Jihlava: Hanuš – Vidlička (71. Kosak), Kryštůfek, Krejčí, T. Marek – Kukoľ, Kučera, Jánoš, Vaculík (C) – Harba, Mešanović (79. Jungr)
    Bohemians: Švenger – Pauschek, Brabec, Moravec, Šmíd – Mosquera, Jindřišek (C), Rada, Engelmann (64. Cseh) – Bratanovič (87. Bartek), Mikuš (81. Lietava).

    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.