<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Bohemians ubránili náskok v Jablonci, Jindřišek má nový rekord FORTUNA:LIGY

    Fotbalisté Jablonce ve 12. kole FORTUNA:LIGY doma podlehli 0:1 Bohemians 1905. Severočeši v nejvyšší soutěži prohráli potřetí z posledních čtyř zápasů a klesli na předposlední místo tabulky. Na poslední Zlín mají dvoubodový náskok. Utkání rozhodl ve 25. minutě Erik Prekop, Pražany pak především v závěru výrazně podržel brankář Martin Jedlička. "Klokani" venku uspěli po třech ligových porážkách za sebou a patří jim osmá příčka.

    fkjablonec.cz
    Bohemians ubránili náskok v Jablonci, Jindřišek má nový rekord FORTUNA:LIGY
    12. kolo, Základní částFKJ0:10:1BOH

    Severočeši si v úvodu vytvořili několik slibných šancí. Už po 20 sekundách Čanturišvili v dobré pozici nedokázal ideálně trefit míč po Krulichově přihrávce. Ve čtvrté minutě Chramostovu ránu vyrazil Jedlička a hostující brankář si poté poradil i s hlavičkou jabloneckého kapitána.

    Ve 25. minutě otevřeli skóre Bohemians. Po Beranově akci Kozák poslal míč do šestnáctky, kde podklouzl obránce Tekijaški a volný Prekop zblízka překonal gólmana Hanuše. Slovenský útočník se v ligové sezoně trefil podruhé.

    Na opačné straně sice v nastaveném čase prvního poločasu dostal míč do branky Kratochvíl, ale gól byl po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdovému postavení jabloneckého záložníka odvolán a domácí se z vyrovnání radovat nemohli.

    Jablonečtí se neprosadili ani v 56. minutě, kdy Pleštil zblízka nepropálil Jedličku. Bohemians ve druhé půli prakticky rezignovali na ofenzivu a dostali se pod velký tlak domácích. Jedlička však v závěru normální hrací doby zazářil, když zlikvidoval Martincovu hlavičku, následnou Houskovu ránu i dvě dorážky z bezprostřední blízkosti. Bohemians v lize porazili Jablonec potřetí za sebou.

    V 81. minutě naskočil do hry jako střídající veterán "Klokanů" Jindřišek a ve 42 letech, osmi měsících a osmi dnech se stal nejstarším fotbalistou, který nastoupil v samostatné lize. Překonal dosavadního rekordmana Zavadila, jemuž bylo v prosinci 2020 při utkání v opavském dresu o měsíc méně.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (trenér Jablonce): "Jsme zklamaní z výsledku, ale určitě ne z předvedené hry. Začátek byl z naší strany dobrý. Máme více ze hry, tlačíme, ale úplně vyložené šance to nejsou. Prvních 20 minut jsme hráli na soupeřově polovině, jenže pak jsme inkasovali branku z ojedinělého brejku. Konec první půle zase tlačíme, ale chyběla nám finální fáze. V začátku druhé půle jsme sestavu ještě nechali, pak jsme chtěli oživit křídla. Oživit se to asi povedlo, ale výsledek byl jen takový, že jsme měli 14 rohů. Chybí nám efektivita, jsme jaloví v zakončení. Proto nám chybějí body. Zápas jsme neodchodili, nehráli jsme špatně. Chtěli jsme, bylo tam nasazení, průniky. Byly tam dobré věci, které jsme v týdnu dělali na trénincích. Ale ta efektivita. To máte jako při sexu, když tam není to nejlepší."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "V prvním poločase to bylo vyrovnané. Kromě jeho úvodu a konce jsme v některých pasážích byli i lepší a vytvářeli jsme si i docela zajímavé situace do kombinace. Gól jsme dali po pěkné akci. Na druhou stranu přečkali jsme i konec poločasu, který mě hodně nadzvedl. Dostali jsme se pod tlak autovými vhazováními. V druhém poločase byli domácí jednoznačně lepší. Měli jsme dvě super brejkové situace, kdybychom to lépe vyřešili, mohli jsme si ušetřit nervy v dalším průběhu. Domácí zjednodušili hru, ale klobouk dolů před našimi hráči, co dokázali uskákat. Samozřejmě bylo to i s potřebným štěstím. Tlak to byl veliký a několikrát nás podržel brankář Jedlička. On tyhle situace umí, má dobrý reflex na lajně, zůstane stát. Celkově jsme tu měli štěstí, ale někdy to takhle je. Kromě prvního kola v Pardubicích nám teď snad poprvé štěstí přálo, bodů z Jablonce si vážíme."

    Zdroj: www.fkjablonec.cz.

    FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)

    Branka: 25. Prekop.
    Rozhodčí: Všetečka - Ratajová, Novák - Radina (video).
    ŽK: Krulich, Kratochvíl (po utkání) - Prekop, Křapka, Hybš, Vondra (po utkání).
    Diváci: 2613.

    Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Tekijaški - Pleštil (64. Alégué), Houska, Kratochvíl, Polidar - Čanturišvili, Chramosta (64. Jovovič) - Krulich (72. Ikaunieks). Trenér: Látal.

    Bohemians: Jedlička - Hůlka, Vondra, Hybš - Dostál (57. Köstl), Jánoš (81. Jindřišek), Smrž, Kovařík (66. Křapka) - Beran - Prekop (57. Puškáč), Kozák (66. Matoušek). Trenér: Veselý.