<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Menu 11. kola: Hradec hostí mistra, Liberec vyzve Slavii. Plzeň přivítá Jablonec

    FORTUNA:LIGA pokračuje před reprezentační pauzou osmi zápasy víkendového 11. kola. Obhájce titulu Sparta bude hájit vedení v tabulce na stadionu v Hradci Králové, s nímž v lize jedenáctkrát po sobě neprohrála. Druhá Slavia se po remízách v posledních dvou kolech představí v Liberci, odkud do Edenu zamířil současný trenér červenobílých Jindřich Trpišovský. Třetí Plzeň po porážce 1:2 na Spartě přivítá Jablonec.

    sparta.cz
    Menu 11. kola: Hradec hostí mistra, Liberec vyzve Slavii. Plzeň přivítá Jablonec

    Sparta spolu se Slavií jako jediné dva týmy zůstávají v ligové sezoně bez porážky. Letenští se po minulém kole a výhře nad Plzní o dva body osamostatnili v čele tabulky, ve čtvrtek v Evropské lize ale prohráli v Seville s Betisem 1:2 a utrpěli první porážku po osmi soutěžních zápasech.

    Na hřišti Hradce Králové Pražané pětkrát za sebou zvítězili, "Votroci" ale nyní proti favoritovi mohou těžit z prostředí nedávno otevřeného nového stadionu. Východočechy vede bývalý hráč i trenér Sparty Václav Kotal, jehož svěřenci po jeho nástupu na lavičku ve třech soutěžních zápasech neprohráli a inkasovali jediný gól z penalty.

    Sparťané se musejí vyrovnat s náročným programem. "S realizačním týmem věříme, že přespání v Seville po utkání s Betisem byl nejlepší způsob, jak si odpočinout. Naší prací je, abychom si z Hradce přivezli tři body. Budou nějaké změny v sestavě," uvedl dánský trenér Sparty Brian Priske.

    Slavia v lize dvakrát po sobě jen remizovala a v minulém kole v Teplicích vyšla střelecky naprázdno, což se jí stalo poprvé od března. Ve čtvrtek v Evropské lize ale červenobílí deklasovali Tiraspol 6:0 a zůstali jediný gól od nejvyššího vítězství v pohárech v klubové historii.

    V Liberci Pražané očekávají o poznání těžší zápas. Se Slovanem sice prohráli jediné z posledních 13 ligových utkání, na severu Čech ale dvakrát po sobě nezvítězili. "Proti Tiraspolu jsme si zahráli fotbal a v neděli zase budeme bojovat. Zápas v Liberci je pro mě pořád speciální a vždy bude. Všichni (trenéři Slavie) jsme tam začali kariéru, prožili tam kus života. Vždy jsem o tom mluvil, že po Slavii hned hledám to, jak hrál Liberec. Rád se tam vracím," řekl Trpišovský, který spolu s většinou realizačního týmu přišel do Edenu ze Slovanu v zimě sezony 2017/18.

    Plzeň před týdnem ve šlágru prohrála na Letné a nebodovala po sedmi kolech a sérii šesti ligových vítězství. Západočeši ale ve čtvrtek vyhráli v Evropské konferenční lize v Astaně 2:1 a navázat na to chtějí proti Jablonci. Viktoria doma ve FORTUNA:LIZE se Severočechy devětkrát po sobě bodovala. Jablonečtí míří do Plzně povzbuzeni minulým vítězstvím nad Slováckem, po němž se jako poslední dočkali první výhry v ligové sezoně.

    "Zhruba šestihodinová cesta z Astany i následná regenerace byly po vítězství malinko snazší. Jablonec v minulém kole po delší době vyhrál, zvládl zápas se silným Slováckem. Určitě jejich nastavení bude lepší než v posledních utkáních. Věřím však, že s pomocí fanoušků uspějeme," řekl asistent trenéra Viktorie Marek Bakoš před soubojem nejlepší a nejhorší ofenzivy v lize.

    Utkání všech tří pohárových zástupců se odehrají v neděli, pět zápasů je na programu v sobotu. Čtvrtý celek tabulky Olomouc se po dvou porážkách za sebou pokusí proti Mladé Boleslav vrátit na vítěznou vlnu, v duelu ale nejspíš bude z různých důvodů postrádat několik opor. Pátá Ostrava vyhrála čtyři z posledních pěti kol a další body chce přidat proti trápícím se Pardubicím.

    Sedmé Slovácko v souboji sousedů v tabulce přivítá osmé Teplice. Devátí Bohemians 1905 budou hostit poslední Zlín, který spolu s Karvinou jako jediný venku ještě nebodoval. Slezský nováček se představí na stadionu předposledních Českých Budějovic a pokusí se navázat na vítězství 5:2 z minulého kola nad Libercem v obnovené premiéře pod trenérem Jurajem Jarábkem.