<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Hradec veze z Plzně bod, v poslední minutě nastavení se trefil Šašinka

    Fotbalisté Plzně ve druhém kole FORTUNA:LIGY doma překvapivě jen remizovali s Hradcem Králové 1:1. Na úvodní gól kapitána Viktorie Lukáše Hejdy z 81. minuty odpověděl až v šesté minutě nastavení střídající Ondřej Šašinka. Jeho spoluhráč Daniel Vašulín krátce předtím z penalty nepřekonal brankáře Viktorie Jindřicha Staňka.

    fchk.cz
    Hradec veze z Plzně bod, v poslední minutě nastavení se trefil Šašinka
    2. kolo, Základní částPLZ1:10:0HKR

    Západočeši ani ve třetím soutěžním utkání v sezoně pod staronovým trenérem Miroslavem Koubkem nezvítězili. Jednasedmdesátiletému kouči nevyšel souboj s bývalým týmem, který vedl ještě v minulé sezoně. "Votroci" po úvodní porážce 0:2 na Slavii poprvé v ročníku bodovali.

    Za Viktoria, která začala sezonu porážkou 0:1 v Teplicích a čtvrteční domácí remízou 0:0 s kosovskou Dritou na úvod 2. předkola Evropské konferenční ligy, poprvé v sezoně nastoupil obránce Hranáč. Hradec kvůli zranění postrádal bývalého plzeňského záložníka Pilaře.

    Domácí začali aktivně a měli několik závarů, ale Východočeši se ubránili a postupně vyrovnali hru. Po intenzivním dešti se Západočeši spíše trápili a zahrozili až ve 35. minutě, kdy Bucha zblízka nepropálil vyběhnutého brankáře Bajzu. Jinak Plzeňští hodně chybovali v kombinaci.

    Domácí nedotáhli ani několik nadějných náznaků v úvodu druhé půle. Hradec se soustředil především na defenzivu, ale po hodině hry z ojedinělé šance střídající Matěj Koubek hlavičkoval jen těsně nad břevno.

    Plzeňští se přes pevnou defenzivu "Votroků" těžko dostávali do šancí. Z jedné z nich Sýkora po Jirkově přihrávce trefil jen Bajzu. Královéhradecký gólman poté vytáhl nad břevno hlavičku střídajícího Klimenta. Domácí se dočkali premiérové branky v sezoně až v 81. minutě. Po závaru v šestnáctce a zaváhání Heidenreicha se nejlépe zorientoval obránce Hejda, který pohotově překonal Bajzu.

    O chvíli později na druhé straně po rohu Mosquera loktem udeřil do hlavy Heidenreicha a rozhodčí Machálek nařídil pokutový kop pro Hradec. Staněk ale v 87. minutě vychytal Vašulína. Hosté přesto nakonec srovnali. Už po uplynutí avizovaného pětiminutového nastavení našel Gabriel centrem z levé strany před brankou střídajícího Šašinku a ten hlavou zblízka nezaváhal.

    Soupeři spolu ve FORTUNA:LIZE remizovali poprvé po 17 zápasech. Viktoria ztratila body poosmé z posledních devíti ligových duelů a nedokázala se vítězně naladit na čtvrteční pohárovou odvetu na půdě Drity.

    Ohlasy:

    Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Musím to vstřebat. Byl jsem samozřejmě hodně zklamaný, přiznám, že i vytočený. To fotbal přináší. Nezvládneme dva dlouhé auty. Z jednoho je penalta a z druhého vyrovnávací gól. Na časomíře je 95:18. Budiž, sudí má právo končit zápas, kdy chce. Já viděl na cedulce čtvrtého (rozhodčího), že se nastavuje pět minut. Ale na to se opravdu nebudeme vymlouvat. Hradec je silné a organizované mužstvo, velmi dobře brání. Teď je potřeba to zlomit. Já bych to musel pořád říkat jako přes flašinet. Třetí zápas po sobě dobýváme. Pozitivem je, že jsme už branku dali. Ale když gól dáme, už by to chtělo dotáhnout do vítězného konce. Určitá křeč a nervozita tam je. Každý vídí, že na kluky to padlo. Strašně chtějí, bojují, dřou. Mají tam dobré věci, ale chybí finální kvalita."

    Jozef Weber (trenér Hradce): "Možná to bude znít neskromně, ale já musím mužstvo pochválit, dneska jsme si bod zasloužili. Mužstvo bylo odvážné. Po takovém nervózním sedmiminutovém vstupu, kdy nás Plzeň mačkala, jsme se dostávali do hry a kombinací. Bohužel jsme neohrozili branku v první půli vinou horšího řešení. Ve druhé půli jsme v aktivitě pokračovali, dlouho jsme se nedostali pod tlak a docela Plzeň drželi na uzdě. Pak přišla pětiminutovka, kdy nás zavřeli. Něco jsme ustáli, ale z jedné situace, kdy musíme balon dostat z vápna, jsme udělali chybu a přišlo vedení Plzně. Jsem rád, že mužstvo za to vzalo, vybojovalo penaltu, rohy, auty. Byl vidět na mužstvu obrovský morál, že chce vyrovnat. Nakonec se to v tom hektickém závěru povedlo."

    Zdroj: sport.ceskatelevize.cz

    FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

    Branky: 81. Hejda - 90.+6 Šašinka.
    Rozhodčí: Machálek - Paták, Hurych - T. Klíma (video).
    ŽK: Sýkora, Mosquera - Gabriel, Vašulín.
    Diváci: 8071.

    Plzeň: Staněk - Hejda, Hranáč, Jemelka - Bucha (80. Traoré), Kalvach - Jirka, Vlkanova (46. Kopic), Sýkora (80. Mosquera) - Chorý (55. Durosinmi), Vydra (63. Kliment). Trenér: Miroslav Koubek.

    Hradec: Bajza - J. Klíma, Heidenreich (87. Ševčík), Čech - Gabriel, Kodeš, Kučera (83. Pudhorocký), Horák - Juliš (58. Matěj Koubek), Krejčí (83. Šašinka) - Vašulín. Trenér: Weber.