<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325

    Loučení na Dukle: Kozel děkoval, Hanousek kvůli jeho konci plakal

    Dukla v posledním ligovém kole podlehla Slovácku 0:1. Tento duel ale poznamenal jiný fakt, a sice konec dlouholetého kouče Pražanů Luboše Kozla. Pozápasová tisková konference se tak nenesla jen v duchu hodnocení odehraného utkání, ale dorazil na ni i majoritní akcionář Dukly Petr Paukner

    Loučení na Dukle: Kozel děkoval, Hanousek kvůli jeho konci plakal

    "Jsem rád, že se zde mohu vyjádřit k věcem, která jste již jistě zaznamenali. Trenéři Kozel a Suchopárek u nás končí. Z naší strany zájem o prodloužení kontraktu byl, nicméně po zvážení ze strany trenéra jsme se dohodli takto," řekl Paukner na úvod

    Ten také nastínil, kdo se ujme kormidla po odcházejícím kouči. "V pátek jsme se dohodli na spolupráci s Jaroslavem Šilhavým. Smlouva bude podepsána příští týden. Nový trenér má za sebou úspěchy, které sbíral především při angažmá v Liberci. Přáli bychom si, aby byl úspěšný i v Dukle a poslal ji do vyšších pater tabulky," pokračoval majitel klubu.

    Přišlo také na slova samotného Luboše Kozla. Ten byl u týmu z Julisky bezmála sedm let a obnovený klub dokázal vyzvednout zpět do nejvyšší soutěže, ve které již několik sezón po sobě zastává Dukla důstojné postavení. Kozel byl suveréně nejdéle složícím koučem v SYNOT lize a ne nadramo se mu občas říkalo "český Alex Ferguson".

    "Chci poděkovat za vše. Byla mi zde slíbena koncepční práce a slib byl rozhodně dodržen. Jsem si jistý, že i mému nástupci se zde bude pracovat velmi dobře," řekl odcházející kouč.

    I z úst hráčů bylo jasné, že Kozel za sebou zanechá velkou stopu. Při svém působení vychoval řadu talentů z mládežnických týmů Dukly a začlenil je do A-týmu.

    Jedním z případů je i Marek Hanousek, který se v Dukle vypracoval až na pozici kapitána. Když se v pozápasovém rozhovoru začalo mluvit o odchodu Kozla, čtyřiadvacetiletý záložník neskrýval slzy. "Je to můj druhý táta, udělal ze mě fotbalistu. Šest let mě stavěl v základní sestavě. Je to pro mě velký pan trenér, je mi to strašně líto," prohlásil.

    Zatím není jasné, kam povedou další Kozlovy kroky. O spekulace ale není nouze. Reprezentace? Plzeň? Nebo někdo úplně jiný? Sám trenér tvrdí, že zatím žádnou konkrétní nabídku nemá a minimálně první dny po skončení sezony věnuje odpočinku.

    "Přiznám se, že nekončím kvůli nějaké konkrétní nabídce. Něco se možná rýsuje, ale to bude záležet na okolnostech. Zatím budu odpočívat, ale nedokážu říct, jestli to bude dva týdny, měsíc nebo rok. Potřebuji už zkrátka změnit prostředí, pracovat s jinými lidmi," vysvětlil důvody svého odchodu.



    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu