<
27.05.-02.06.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3582:3087
    2SK Slavia Praha3576:2485
    3FC Viktoria Plzeň3576:4070
    4FC Baník Ostrava3556:4849
    5FK Mladá Boleslav3551:5947
    61.FC Slovácko3545:5644
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3545:5041
    2FK Pardubice3539:4740
    3Bohemians Praha 19053534:4839
    4MFK Karviná3538:6232
    5SK Dynamo České Budějovice3541:7029
    6FC Zlín3540:6927

    Galavečer SYNOT ligy se blíží. Kdo bude Hráčem či Objevem sezony?

    V sobotu odpoledne uzavře fotbalová SYNOT liga další díl své bohaté historie a už v neděli se její nejvýraznější tváře sejdou na Galavečeru, který od 17:45 vysílá ČT sport. Na vyvrcholení sezony se budou rozdávat individuální ceny a konkurence je mezi finalisty opravdu velká.

    Galavečer SYNOT ligy se blíží. Kdo bude Hráčem či Objevem sezony?


    Nejočekávanější cenou Galavečeru, který vysílá v přímém přenosu od 17:45 ČT sport, bude ta pro Hráče sezony a už teď je jisté, že ji neobhájí loňský vítěz Pavel Kadeřábek, jenž po svém triumfu ohlásil přestup do Bundeligy. V konkurenci ofenzivních es může mít ovšem svého nástupce. Soupeřům se pokusí vypálit rybník Roman Hubník z Plzně. 

    Doprovodné ankety:

    Brankář sezony:
    Matúš Kozáčik (Plzeň)

    Obránce sezony:
    Roman Hubník (Plzeň)

    Záložník sezony:
    Bořek Dočkal (Sparta)

    Útočník sezony:
    Michal Ďuriš (Plzeň)

    Chance index:
    Bořek Dočkal (Sparta)

    Ten se stal Obráncem sezony aktuálního ročníku a o další ocenění se popere společně se záložníkem Sparty Bořkem Dočkalem a se svým klubovým spoluhráčem Michalem Ďurišem. O tom, kdo z nich se stane nejlepším hráčem sezony 2015/2016 rozhodují kapitáni, trenéři a vybraní zástupci médií. První jmenovaný už má ale jistotu, že z Galavečeru neodejde s prázdnou.

    Opět po roce obhájil ocenění pro záložníka sezony a stejně jako v předešlé sezoně zakončí i tu letošní jako suverénní vládce Chance indexu. V případě triumfu o nejlepšího hráče ročníku si tak odnese třetí cenu, ale jeho soupeře Michal Ďuriš nemusí věšet hlavu. Nejlepší útočník sezony 2015/2016 může zabodovat i mezi cizinci.

    Cenu pro nejlepšího cizince předešlé sezony bude na Galavečeru obhajovat jeho klubový spoluhráč Matúš Kozáčik, jejich duo doplní současný útočník Marek Bakoš. Do Plzně může putovat individuální trofej i na lavičku. Ocenění pro Trenéra sezony si totiž může odnést trenér mistrů Karel Krejčí, ale také liberecký Jindřich Trpišovský nebo Václav Kotal z Brna.

    Souboj o Objev sezony bude pro změnu ryze pražský. Žhavým kandidátem na individuální ocenění celoroční práce je kmenový hráč Sparty a tahoun Bohemians Patrik Schick, s jehož jménem je spojováno italské AS Řím i nominace na evropský šampionát ve Francii. Vydařenou sezonu ale mají také dva hráči pražských "S" Lukáš Juliš a Tomáš Souček.

    Dá se říci, že nejen za letošní sezonu, ale za celoživotní přínos české nejvyšší soutěži si vyslouží potlesk všech přítomných Osobnost sezony. Tou se stane jeden z trojice Roman Hubník, Libor Došek a Pavel Zavadil. Jméno vítěze je stále neznámé, ale s jistotou poputuje cena do správných rukou.

    Jednu z vyhlášených kategorií ale ovlivnili také fanoušci a to tradiční hlasování pro SYNOT Hráče utkání. O jeho vítězi bude jasno až po posledním kole a na Galavečeru se dozvíme také jméno klubu, který získá Cenu Lukáše Přibyla za PR a komunikaci s fanoušky.

    NOMINACE JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍ:

    Hráč sezony: Bořek Dočkal (AC Sparta Praha), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň)

    Trenér sezony: Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno), Karel Krejčí (FC Viktoria Plzeň), Jindřich Trpišovský (FC Slovan Liberec)

    Cizinec sezony: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Marek Bakoš (FC Slovan Liberec)

    Objev sezony: Lukáš Juliš (AC Sparta Praha), Patrik Schick (Bohemians Praha 1905), Tomáš Souček (SK Slavia Praha)

    Osobnost sezony: Libor Došek (1. FC Slovácko), Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň), Pavel Zavadil (FC Zbrojovka Brno)


    FOTO: ČTK

    K tématu