<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325

    Dukla zdolala Olomouc a výrazně jí zkomplikovala boj o záchranu

    Fotbalisté Olomouce v předehrávce 28. ligového kola prohráli na hřišti Dukly 0:2 a zůstali na předposledním místě. Hanácký nováček nevyužil šanci minimálně do soboty přeskočit Příbram, na kterou v tabulce dál ztrácí bod. Středočechy čeká v sobotu zápas ve Zlíně a navíc mají se Sigmou lepší vzájemné zápasy. Utkání na Julisce svými góly rozhodli v první půli Slovák Lukáš Štetina a po změně stran další obránce Ondřej Vrzal.

    Dukla zdolala Olomouc a výrazně jí zkomplikovala boj o záchranu
    28. kolo, Základní část2:01:0OLO


    Dukla si hned v úvodu vypracovala dvě velké šance, ale Manzia zamířil do boční sítě a Mareš napálil brankáře Buchtu, který se do sestavy vrátil po třízápasovém trestu. Poté zahrozila také Olomouc díky Hálovi, jehož střelu Rada vytáhl nad břevno.

    Ve 13. minutě otevřela skóre Dukla. Néstor v šestnáctce našel volného Štetinu a domácí stoper dostal hodně času i prostoru, aby svou hlavičku umístil do horního růžku.

    Rychlou pojistku mohl ze samostatného úniku přidat Manzia, ale ztroskotal na Buchtovi. Jeho branku pak těsně minuli Hanousek i Néstor. Duklu krátce před pauzou podržel Rada a povedeným skokem vyrazil tečovanou Faltovu ránu.

    Pražané začali lépe i druhý poločas. Po Manziově efektním průniku ještě neuspěl Mareš, ale v 52. minutě už Buchta inkasoval podruhé. Na Marešův roh si naskočil Vrzal a tvrdou hlavičkou umístil míč k tyči. Levý bek Dukly dal už svůj pátý ligový gól v sezoně.

    O chvíli později se musel opět činit Buchta, který vytáhl tečovaný pokus Hanouska. Na druhé straně zase po Štěpánově centru vysoko přestřelil Ordoš. Dukla v závěru ještě nevyužila tři hodně slibné brejky, když sami před Buchtou selhali Manzia a dvakrát Mareš.

    Olomouc venku prohrála sedmý z posledních osmi zápasů v nejvyšší soutěži. Na půdě Dukly v samostatné lize Sigma nezvítězila ani na pátý pokus.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (trenér Dukly): Dosáhli jsme toho, čeho jsme chtěli. Vyhráli jsme a definitivně se zachránili. Doufám, že ještě máme šanci na posun do první poloviny tabulky. Utkání bylo na velmi dobré úrovni. Ve dvanácté minutě už jsme měli asi tři šance a soupeř také jednu měl. Bylo to hlavně první poločas nahoru dolů. My jsme byli daleko aktivnější, lepší a chybělo nám jenom lepší finální řešení. Zaplaťpánbůh jsme se prosadili ze standardky. Podržel nás Filip Rada, který v první půli dvě šance chytil. I druhou půli jsme vyřešili jednou standardku a Ondra Vrzal, který se vrátil do sestavy, ukázal, že je takové srdce týmu. Dneska nám dvoubrankové vedení stačilo, jsem maximálně spokojený a myslím, že to vítězství bylo zasloužené.

    Václav Jílek (trenér Olomouce): Už máme do konce jenom dvě ligová kola a o to těžší naše pozice bude. Nicméně pokud aspoň sebemenší naděje existuje, tak je naší základní povinností se o ni rvát do posledního kola. Nemáme to ve svých rukou. Chtěli jsme si polepšit, což se nepodařilo. Musíme spoléhat i na výsledky ostatních mužstev. Neřekl bych, že bychom za Duklou zaostávali v ochotě pracovat na hřišti, ale herní kázeň byla hlavně v prvním poločase na nízké úrovni. Nedokážu si vysvětlit, že jsme schopni namazat soupeři tři situace, kdy jde prakticky sám na branku, a potom nabídnout dvě situace po standardce. Nemůže se stát, že hlavičkují naprosto neobsazení hráči. I my jsme měli šance, ale nemáme střeleckou potenci ani kvalitu ve finální fázi.


    FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

    Branky: 13. Štetina, 52. Vrzal.
    Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Moláček.
    ŽK: Hála, Plšek (oba Olomouc).
    Diváci: 1228.
    SYNOT Hráči utkání: Filip Rada - Miloš Buchta.

    Sestavy:

    Dukla: Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (88. Preisler) - Néstor (79. Beauguel), Mareš, Manzia (75. Berger). Trenér: Kozel.

    Olomouc: Buchta - Hála, Šindelář, Radakovič, Vepřek (46. Mahmutovič) - Navrátil (76. Chorý), P. Ševčík, Plšek, Houska (46. Štěpán), Falta - Ordoš. Trenér: Jílek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu