<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325

    Jedenáctka kola: ideální sestavu zaplavili fotbalisté Plzně

    Výrazné zastoupení má ve fanouškovské jedenáctce kola vedoucí Plzeň. Fanoušci zvolili do ideální sestavy celkem šest zástupců Západočechů, které doplnili hráči dalších čtyř týmů, z nichž dva zástupce má už pouze Mladá Boleslav. Koho jste zvolili?

    Jedenáctka kola: ideální sestavu zaplavili fotbalisté Plzně



    MATÚŠ KOZÁČIK (FC Viktoria Plzeň)


    Dvaatřicetiletý rodák z Dolného Kubína je oporou slovenské reprezentace i Viktorie Plzeň. Té bezchybným výkonem pomohl k triumfu 3:0 na Letné, když zlikvidoval obě střely soupeře na bránu. Při penaltě Bořka Dočkala zasahovat nemusel.

    Věděli jste? V této sezoně Kozáčik vychytal už 13 čistých kont, tedy nejvíc z celé ligy. Jeho dosavadním maximem je výkon z minulé sezony, kdy nulu udržel hned 14x.


    ROMAN HUBNÍK (FC Viktoria Plzeň)

    Vytáhlý zadák zraje jako víno! Dokázal to i v utkání na Spartě, kde netradičně nastoupil na pravém kraji defenzivy. S neobvyklou rolí se však popasoval skvěle. Ze hry vymazal rychlonohého Ladislava Krejčího, jen ke svým obávaným hlavičkám se tentokrát nedostal.

    Věděli jste? Fotbalový světoběžník Hubník oblékal na podzim 2009 dres Sparty, kde hostoval z ruského celku FK Moskva. Letenští tehdy měli eminentní zájem o jeho setrvání, sám hráč se ale rozhodl vyměnit Prahu za Berlín a odešel do Herthy.

    JAN BARÁNEK (FC Viktoria Plzeň)
    Po příchodu z Ostravy jen vysedával na lavičce, postupem času se však vypracoval v jednu z klíčových postav mužstva. Nebezpečný ve vzduchu, sebejistý na zemi. Taková je vizitka teprve dvaadvacetiletého Jana Baránka, jenž spolehlivě řídil plzeňskou defenzivu i v duelu na Spartě.

    Věděli jste? Baránek nespáchal za celý zápas jediný nedovolený zákrok. Faulován nebyl ani on sám. 

    ONDŘEJ VRZAL (FK Dukla Praha)

    Hbitý zadák Dukly předvedl skvělý výkon ve Zlíně, kde jeho tým i přes herní převahu jen remizoval 2:2. Vrzal se kromě plněních obranných povinností pokoušel i útočit, jeho jedna střela na bránu však do sítě nedošla.

    Věděli jste?
    Vrzal nakoukl do světa velkého fotbalu ve Slavii, která ho však v létě 2007 vyměnila za Pavla Čmovše do Plzně. 

    MARTIN FILLO (FK Teplice)

    Ambiciózní Teplice se v tomto ročníku stále hledají a po skvělém startu sezony přišla krize i na ofenzivního univerzála Martina Filla. Ten se sice trefil hned pětkrát během úvodních tří kol, od té doby už ale přidal pouze tři zásahy. Síť nerozvlnil ani v neděli na Slavii. V 86. minutě však nahrál na vyrovnávací gól Iva Táborského. 

    Věděli jste?
    Fillo má zkušenosti s norským i anglickým fotbalem. Oblékal dres severského FC Viking i třetiligového britského Brentfordu.

    LUKÁŠ MAGERA (FK Mladá Boleslav)

    Dlouhán v sestavě Mladé Boleslavi proti Olomouci neskóroval, ale na hřišti byl vidět nejen kvůli své výšce. Třiatřicetiletý Magera hýřil aktivitou, vytvářel šance pro své spoluhráče a i díky němu Středočeši zvítězili vysoko 4:1.

    Věděli jste? Bývalý hráč Ostravy nasbíral během zápasu 35 bodů Chance indexu, což je nejvíce ze všech hráčů, kteří do uplynulého kola zasáhli.

    ONDŘEJ VANĚK (FC Viktoria Plzeň)

    Záložník Plzně nastartoval cestu za cennou výhrou proměněnou penaltou, na kterou neodpověděl Bořek Dočkal a Západočeši i díky Vaňkovi zvítězili 3:0. Pro člena širšího reprezentačního kádru se jednalo o druhou trefu v této sezoně.

    Věděli jste? Vaněk nastartoval kariéru v Jablonci, odkud se přes Turecko dostal do Plzně. První dva starty si však připsal v dresu Slavie.


    DANIEL KOLÁŘ (FC Viktoria Plzeň)

    Výraznou postavou plzeňského úspěchu byl také záložník Daniel Kolář, přestože na hřišti Sparty nebodoval. Proti svému bývalému zaměstnavateli zásoboval ofenzivní spoluhráče přihrávkami a pomohl tak k důležité výhře, která viktoriány nasměrovala k titulu.

    Věděli jste? Ačkoliv má Kolář na kontě už 70 ligových gólů, proti Spartě nikdy neskóroval a ze současných ligistů neskóroval ani proti Zlínu.


    TOMÁŠ PŘIKRYL (FK Mladá Boleslav)

    Třiadvacetiletý křídelník proti svému mládežnickému klubu zářil. Jeden gól dal, na dva přihrál a i díky němu Mladá Boleslav zvítězila nad Sigmou 4:1. Pro Přikryla se jednalo o jeho první zásah po zimním příchodu do středočeského celku.

    Věděli jste? Když Přikryl v roce 2011 odcházel z Olomouce do Sparty, dal přednost Pražanům před Manchesterem City či Hoffenheimem.


    MILAN ŠKODA (SK Slavia Praha)

    Útočník sešívaných prožil vydařený návrat do sestavy, když přispěl k remíze 2:2 s Teplicemi dvěma góly. Reprezentační útočník navíc zaměstnával obranu soupeře a byl pro ni neustálým nebezpečím. Svůj tým však k výhře nedovedl.

    Věděli jste? Třicetiletý Škoda vyslal celkem sedm střel, což je nejvíce ze všech útočníků. Dvě mířily mezi tři tyče a obě skončily gólem.


    MICHAEL KRMENČÍK (FC Viktoria Plzeň)

    Přišel, viděl, skóroval. Útočník Plzně strávil na hřišti pouze posledních devatenáct minut, přesto stihl dát dvě branky a zlomit Spartě vaz. Krmenčík tak mohl oslavit své první dvě trefy v dresu Západočechů, kterými přispěl k důležité výhře.

    Věděli jste? Krmenčík na Letné dvakrát vystřelil na branku a byly z toho dva góly.


    FOTO: ČTK, fcviktoria.cz

    K tématu