<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325

    Momenty kola: Zahozené penalty, otočka Albiacha i Jarolímův rekord

    Ani uplynulé kolo se neobešlo bez výrazných momentů. Mezi ty nejzajímavější patří zahozené penalty obou pražských „S“, parádní trefa Dukly i nový ligový rekord jednoho z trenérů. Na co v tomto kole nelze zapomenout?

    Momenty kola: Zahozené penalty, otočka Albiacha i Jarolímův rekord

    Bořek Dočkal srazil Spartu na kolena

    Byl to možná klíčový okamžik nedělního šlágru na Letné. V sedmadvacáté minutě foukl sudí Zelinka do píšťalky a podruhé v utkání ukázal na penaltový puntík, ale tentokrát ve vápně hostí. První pokutový kop Ondřej Vaněk bezpečně proměnil, jeho tým se však mohl strachovat o vedení. Míč si navíc postavil Bořek Dočkal, jenž mohl proměnit čtvrtou penaltu v sezoně.

    Tentokrát však poslal míč do horní části branky a jeho špatná střela nenadělala Matúši Kozáčikovi žádné problémy. „Hraje se na důležité momenty, které přijdou a tentokrát to byla penalta. Tu jsem nezvládl, což bylo klíčovým okamžikem v utkání," sypal si po utkání popel na hlavu sparťanský záložník.



    Josef Hušbauer výhru nevystřelil

    Pořádné drama se odehrálo i nedaleko ve Vršovicích, ale už o den dříve. Do Edenu zavítaly Teplice, které musely dvakrát dotahovat po dvou gólech Milana Škody, přesto se jim to podařilo. Více než šest tisíci diváků umlčel tři minuty před koncem Ivo Táborský, slávisté jim však mohli vrátit radost v samotném závěru. Jmenovitě Josef Hušbauer.

    Právě on zahrával pokutový kop, který však vyslal k levé tyči, kam se natáhl Tomáš Grigar a stal se hrdinou Teplic. „Hušbauer hraje to, co od něj chci, bohužel nedal penaltu. Jedeme dál, nedá se nic dělat. Sice jsem hodně nespokojený, takováhle utkání musíme zvládat. Ale máme před sebou ještě čtyři kola a hrajeme o hodně,“ uvedl po utkání kouč sešívaných Dušan Uhrin mladší.



    Duklu zachránil španělský střelec

    Svého hrdinu měla také pražská Dukla v nedělním utkání na hřišti Zlína, kde dvakrát prohrávala, ale nakonec si odvezla bod za remízu 2:2. Vděčit za to může Rogeru Néstorovi Albiachovi, který nejprve v první půli vyrovnal a na začátku 90. minuty parádní brankou z otočky vystřelil svému týmu cenný bod do tabulky.

    Pro španělského útočníka se jednalo o první dvě trefy v této sezoně a pro Duklu byly velmi důležité, což ocenil i kouč Luboš Kozel. „Nechybělo mnoho a mohli jsme odjet s nulou. Cením si, že se nám povedlo vyrovnat. Vzhledem k tomu, že jsme dvakrát prohrávali, jsme s bodem spokojeni a vážíme si ho.“



    Rekordman Karel Jarolím

    Vítězství i porážky přijímá Karel Jarolím s takřka stejným výrazem ve tváři. Občas se zasměje, jinak ale zápasy sleduje bez výrazných emocí. Za svůj pestrý trenérský život ostatně zažil už přehršel příběhů, páteční zápas s Olomoucí mu pak přinesl i rekordní zápis do historie.

    V duelu s Hanáky si připsal své 154. Vítězství v české nejvyšší soutěži, čímž překonal Petra Uličného a zapsal se mezi legendy SYNOT ligy. Možná i proto se jeho jméno spojuje s českou reprezentací. "My jsme ale na dobré cestě prodloužit s trenérem smlouvu, která končí v létě. Věřím, že se nám Karla podaří udržet, leda že by se ozvali z arabského světa," uvedl před nedávnem šéf Mladé Boleslavi Josef Dufek.



    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    K tématu