<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3370:2379
    3FC Viktoria Plzeň3374:3868
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    3. kolo, Skupina o záchranu | čtvrtek 16/05/2024, 17:00 | Letná | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 3 428 diváků (58 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    V opatrném úvodu si vytvořili mírnou územní převahu domácí. Urodilo se z ní pár rohů a jedna střela Vukadinoviče, kterou u tyče zlikvidoval brankář Šípoš. Hosté v zatažené obraně trpělivě čekali na své příležitosti a dočkali se ve 13. minutě. Po chybné rozehrávce Didiby před vlastní šestnáctkou se probil do vyložené šance Suchan, jehož přízemní střelu Dostál vytáhl na roh.

    Tempo zápasu udávali ofenzivně ladění "Ševci", ale k většímu tlaku jim chyběla přesnost a kreativita ve finální fázi. Blíže ke gólu měli naopak Jihočeši. Ve 32. minutě mířil po kombinační akci z hranice šestnáctky opět Suchan a vzájemný souboj opět vyhrál brankář Dostál, jenž vytáhl střelu na roh. V závěru první půle na opačné straně Šípoš zlikvidoval Ikugarovu hlavičku po rohu.

    Úvod druhého dějství vyšel mnohem lépe Dynamu, které využilo slabší koncentrace Zlína po přestávce. V 52. minutě poslal centr z pravé strany hlavou do sítě německý útočník Tranziska a vstřelil svůj druhý gól v české lize.

    "Ševce" probral až nepříznivý stav. O vyrovnání se postarali střídající hráči. Slončíkovu střelu v 62. minutě ještě zastavila tyč, ale Žákova dorážka už skončila v síti. Zlín pak zabrzdil útočník Schánělec, který za faul na Tranzisku nedlouho po svém příchodu na trávník dostal v 69. minutě červenou kartu.

    V přesilovce trefil v 71. minutě Alli tyč Dostálovy branky. Na druhé straně se neprosadil Slončík. Velkou šanci otočit vývoj i v oslabení měl Tkáč, jenže zblízka Šípoše nepřekonal. V nervózním závěru se už skóre nezměnilo. I třetí vzájemný duel v sezoně skončil remízou, Zlín s Dynamem v lize neprohrál podeváté za sebou.

    Ohlasy

    Bronislav Červenka (trenér Zlína): "V prvním poločase to nebyl za naší strany dobrý fotbal. Byli jsme nepřesní, chyběl nám drajv a maximální nasazení. Rozehra nebyla kvalitní, neviděl jsem tam průnikovky a ochotu pustit se do kombinačních akcí. Po inkasovaném gólu jsme sestavu prostřídali, přišla změna v pohybu, agresivitě a zaslouženě jsme vyrovnali. Přibrzdilo nás vyloučení. I v oslabení jsme měli šance, ale nedokázali jsme je využít a proto zápas skončil 1:1. Pořád ale máme situaci ve svých rukou. Musíme dvakrát vyhrát, což je pro nás velká výzva."

    Jiří Lerch (trenér Českých Budějovic): "První půle byla na obou stranách hodně nervózní. My jsme sice byli více na míči a měli jsme nějaké příležitosti, ale Zlín hrozil standardkami. Ty jsme dokázali ubránit. Byl to boj i po přestávce, kdy jsme šli do vedení. Soupeř potom vyrovnal se štěstím, které jsme my po střele Alliho neměli. Zlín hrál v závěru hop nebo trop. Trochu jsme se strachovali o výsledek, každý bod je dobrý. Situaci máme ve svých rukách a naším cílem je dostat se do baráže."

    FC Zlín – SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)

    Branky: 62. Žák – 52. Tranziska.
    Rozhodčí: Radina – Kříž, Antoníček - Zelinka (video).
    ŽK: Fantiš, Slončík, Černín, Červenka (trenér) – Nikl, Poulolo.
    ČK: 69. Schánělec (Zlín).
    Diváci: 3 428.

    Zlín: Dostál – Fantiš (57. Načkebija), Černín, Didiba, Cedidla (87. Holík) – Bužek, González (46. Slončík) – Vukadinovič (57. Schánělec), Tkáč, Bartošák – Ikugar (57. Žák). Trenér: Červenka.

    České Budějovice: Šípoš – Nikl, Poulolo, Králik, Trummer – Čermák, Suchan, Hellebrand (87. Havel) – Tranziska (90.+2 Zajíc), Alli – Ondrášek. Trenér: Lerch.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.