<
17.05.-21.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3370:2379
    3FC Viktoria Plzeň3374:3868
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3342:4837
    2Bohemians Praha 19053332:4636
    3FK Pardubice3334:4734
    4MFK Karviná3337:5829
    5SK Dynamo České Budějovice3339:6728
    6FC Zlín3339:6627
    3. kolo, Skupina o záchranu | čtvrtek 16/05/2024, 17:00 | Ďolíček | O2 TV Fotbal

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 962 diváků (47 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Karviná v lize zvítězila na hřišti Bohemians na devátý pokus a po předchozích čtyřech porážkách. Zároveň v nadstavbě poprvé bodovala naplno. Slezský nováček soutěže výrazně zvýšil své šance na udržení. Dvě kola před koncem nadstavby drží na barážové příčce dvoubodový náskok na poslední Zlín, který je na pozici znamenající přímý sestup. Pražané se propadli na 12. místo, záchranu už měli jistou před dnešním utkáním.

    V Ďolíčku se změnilo skóre hned z první vážnější gólové příležitosti. Ve 20. minutě zkušený levý stoper Fleišman poslal příliš krátkou malou domů, míč převzal dotírající Matoušek a bez problémů překonal padajícího brankáře Ciupu. Šestadvacetiletý útočník se prosadil ve druhém domácím duelu po sobě, do kterého nastoupil, a zaznamenal čtvrtý gól v ligovém ročníku.

    Do konce první půle už příliš dalších šancí k vidění nebylo, hráči obou celků byli v okolí pokutových území nepřesní. V 37. minutě napřáhl ze 30 metrů domácí Ristovski a jeho táhlá rána se otřela o spojnici tyče a břevna.

    V domácí brance po desetizápasové absenci nastoupil Reichl a zatímco v úvodním dějství byl takřka bez práce, v tom druhém inkasoval hned po třech minutách. Mikuš vběhl s míčem do vápna a nenápadnou křižnou střelou se trefil ke vzdálenější tyči. Slovenský krajní hráč, který v průběhu sezony na půl roku vypadl ze sestavy kvůli vážnému zranění kolena, dal čtvrtý gól v ligovém ročníku. Karviná skórovala na půdě Bohemians po šesti zápasech a 640 minutách.

    Slezany vyrovnávací gól povzbudil a na hřišti začali dominovat. V 50. minutě Reichl nejprve vychytal Regáliho, záhy si však vybral slabší moment. Mikušův centr vyboxoval za sebe a z brankové čáry míč doklepl hlavou do sítě Budínský. Karvinský kapitán a odchovanec Bohemians svůj pátý gól v ročníku FORTUNA:LIGY z respektu k bývalému klubu neslavil.

    Budínský mohl přidat další branku po hodině hry, kombinaci s Fleišmanem však zakončil nepřesně. Ještě větší šanci měl o čtyři minuty později Regáli, jenž nedokázal z malého vápna usměrnit do sítě Ezehův střílený centr.

    Rozpačitý výkon domácích se nelíbil ani většině z 2962 diváků na tribunách a z ochozů se čím dál častěji ozýval pískot. "Klokani" po přestávce zahrozili pouze v 80. minutě, kdy po závaru před bránou Ciupa vykopl Hufův pokus.

    Bohemians i v křečovitém závěru jen potvrzovali, že mají s 32 góly nejhorší ofenzivu v soutěži. Naopak v 89. minutě hrdina duelu Mikuš našel před bránou Čavoše a ten druhým gólem v ligové sezoně přidal pojistku. Karviná tak na rozdíl od předchozích dvou ligových utkání vedení udržela a svého soupeře zdolala po šesti zápasech. Bohemians ani ve třetím duelu nadstavby nezvítězili.

    Ohlasy

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme Karvinou přehrávali, trefili jsme tyč a měli i další nadějné příležitosti. Výkon ve druhé půli je pro mě nepochopitelný, nechali jsme si dát dva hloupé góly. Zase jsme dostali gól po dvou minutách, to už je na psychologa. Inkasovaná branka ale námi nemůže takhle otřást. Ve druhé půli to bylo po dlouhé době, co jsem se za výkon svého mužstva styděl. Fanoušci ještě byli benevolentní, dostali jsme od nich zaslouženou čočku. Konec zápasu jen demonstroval, že střílení branek je pro nás těžké. Fanouškům se musím za druhý poločas omluvit. Chtěli jsme dát příležitost i dalším hráčům, kteří jsou na hraně sestavy. U některých navíc zvažujeme, zda tady budou i v další sezoně. Ta odpověď moc dobrá nebyla."

    Marek Bielan (asistent trenéra Karviné): "Viděli jsme dva rozdílné poločasy. V tom prvním se nám nedařilo, byli jsme ustrašení. Bohemka byla lepší, dala gól, pak břevno, měli jsme i štěstí. Od vyrovnání jsme ale začali kralovat a jakmile jsme se dostali do vedení, měli jsme zápas pod kontrolou. Za stavu 2:1 jsem si vzpomněl na dva poslední zápasy, které jsme ztratili v závěru. Říkal jsem si, že za tu hru, kterou předvádíme, nás už musí ten nahoře odměnit. Na začátku nadstavby jsem tomu věřil, ale 13. místo už jde mimo nás. Pro nás je důležité, abychom nebyli poslední a dostali se do baráže."

    Bohemians Praha 1905 – MFK Karviná 1:3 (1:0)

    Branky: 20. Matoušek – 48. Mikuš, 53. Budínský, 89. Čavoš.
    Rozhodčí: Starý – Hrabovský, Slavíček – Klíma (video).
    ŽK: Fleišman, Moses (oba Karviná).
    Diváci: 2 962.

    Bohemians: Reichl – A. Kadlec, Křapka, Shejbal (63. Hrubý) – Köstl (75. Puškáč), Hůlka, Beran (75. Kozák), Dostál – Matoušek (46. Mužík), Ristovski (63. Necid) – Huf. Trenér: Veselý.

    Karviná: Ciupa – Bergqvist, Svozil, Fleišman – Mikuš, Boháč, Moses (84. Žák), Ražnatovič (66. Raspopovič) – Budínský (77. Čavoš) – Ezeh (77. Krčík), Regáli (66. Akinyemi). Trenér: Vlk.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.