<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    26. kolo, Základní část | neděle 09/04/2023, 16:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 851 diváků (97 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Středočeský tým dnes poslal do vedení v 18. minutě Vasil Kušej, ve 32. minutě srovnal Christos Zafeiris prvním gólem v lize, ale otočit stav už hosté nedokázali. Mladoboleslavští po minulé remíze 0:0 s mistrovskou Plzní obrali o body dalšího favorita a v tabulce jim patří devátá příčka.

    Slávistickému trenérovi Trpišovskému chybělo několik nemocných hráčů v čele s kapitánem Holešem či Ševčíkem. Na stoperu v lize poprvé od listopadu nastoupil Kačaraba, na levém křídle útočník Jurečka a na hrotu dostal tentokrát před Van Burenem v úvodu přednost Tecl. Do mladoboleslavské sestavy se vrátil uzdravený stoper Šimek a na pozici pravého halfbeka se při absencích Tomiče, Suchomela i Ekpai vysunul netradičně Karafiát.

    Pražané, hlasitě povzbuzovaní stovkami fanoušků, začali aktivně, ale domácí po několika minutách srovnali hru. Pražskému favoritovi dělali problémy především urostlý Jawo a rychlonohý Kušej. Dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál po 17 minutách převzal za vápnem Ladrovu přihrávku, obtočil se kolem Kačaraby a povedeným technickým obstřelem k tyči překonal brankáře Koláře. Kušej si připsal třetí ligový gól.

    Slávisté přidali a domácí se vypětím sil přestáli několik závarů. Ve 24. minutě proletěl Masopustův centr nikým netečován těsně vedle. Za dalších osm minut už Pražané srovnali. Zafeiris z levé strany pronikl do vápna, první střelou napálil dvojici hráčů před sebou, ale z dorážky z úhlu se už trefil ke vzdálenější tyči. Dvacetiletý norský záložník oslavil první trefu ve FORTUNA:LIZE a radost z něj mu nezkazil ani videorozhodčí, který neposoudil jeho postavení po odrazu od Tecla jako ofsajdové.

    Trpišovský po změně stran stáhl Davida Juráska a poslal na trávník uzdraveného Provoda. Hosté získávali převahu a v 56. minutě měl dobrou šanci Jurečka, vystřelil však jen do gólmana Šedy. Slávistický ofenzivní univerzál se neprosadil ani dvě minuty nato, kdy po Lingrově centru nadvakrát na zadní tyči nepřekonal domácího brankáře.

    Mladoboleslavským se od vystřídání kapitána Matějovského v 54. minutě nedařilo držet balon a Pražané, kteří ve středu až po prodloužení zvítězili v semifinále domácího poháru nad Bohemians 1905, získávali výraznou převahu.

    Středočeši se štěstím ustáli pár závarů, osm minut před koncem po Masopustově přízemním centru z pravé strany Šedu překonal Schranz, ale radost z gólu mu vydržela jen pár desítek sekund, neboť videorozhodčí odhalil ofsajd. V hektickém závěru už domácí remízu udrželi. Boleslav bodovala v lize se Slavií poprvé po 13 porážkách za sebou.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Vstoupili jsme do utkání krásnou brankou Kušeje, byli jsme aktivní. Škoda, že jsme si nechali relativně brzy vyrovnat. Slavia postupně získávala půdu pod nohama a vyrovnala po krásné brance Zafeirise. Druhý poločas byla Slavia lepší, my jsme už nedokázali tolik udržet balon nahoře. Mára Matějovský je pro nás strašně důležitý hráč. Tyhle zápasy nahoru dolů jsou ale pro něj hodně těžké a hlavně měl žlutou kartu. Věděli jsme, že Slavia je pro něj ještě pořád hadr na býka. Smrdělo to druhou žlutou, tak jsme ho raději vyndali. Bod je pro nás dnes ziskem na rozdíl od zápasu s Plzní, v němž jsme měli udělat tři body. Z mála jsme vytěžili hodně, ale ani Slavia moc šancí neměla. Byli jsme pevní v defenzivě. Šancí jsme si moc nevypracovali možná i proto, že nám chyběl Milan Škoda. Ale já bych ho asi proti Slavii stejně nepostavil."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Do zápasu jsme vstoupili aktivně, chtěli jsme si vytvořit tlak, jít brzo do vedení. Branku se nám ale nepovedlo vytěžit a naopak z první střely jsme od Kušeje dostali výstavní gól. Potom jsme pokračovali v nátlakovém fotbale. Boleslav se snažila chodit do protiútoků, nám se podařilo po krásné akci Zafeirise vyrovnat na 1:1. Do druhé půle jsme vstoupili relativně aktivní hrou, dvě nadějné situace měl Venca Jurečka. Bohužel se nám to nepodařilo proměnit. Postupem času jsme se už tolik do šancí nedostávali, náš gól na 2:1 pak bohužel kvůli těsnému ofsajdu neplatil. Vítěznou branku se nám nepodařilo vstřelit, i když myslím, že výkon byl z naší strany nátlakový, nadějný a lepší než v těch minulých venkovních zápasech. Venku dostáváme výstavní góly a sami z tlaku dáváme málo branek. Doma se nám více daří proměňovat šance."

    FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

    Branky: 18. Kušej – 32. Zafeiris.
    Rozhodčí: Machálek – Hájek, Váňa – Hocek (video).
    ŽK: Matějovský, Mareček, Jawo, Šeda – Schranz.
    Diváci: 4 851.

    Mladá Boleslav: Šeda – Kubista, Suchý, Šimek – Karafiát, Mareček, Matějovský (54. Žitný), Fulnek – Kušej, Ladra (86. Dancák) – Jawo (65. Donát). Trenér: Hoftych.

    Slavia: Kolář – Masopust, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (46. Provod) – Zafeiris, Oscar (90. Hronek) – Schranz, Lingr (90.+4 Pech), Jurečka (60. M. Jurásek) – Tecl (60. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.