<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    25. kolo, Základní část | neděle 02/04/2023, 16:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 073 diváků (12 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Teplice ve třetím ligovém utkání poprvé vyhráli pod trenérem Zdenkem Frťalou, který před dvěma roky postoupil s Hradcem do první ligy. Východočeši z posledních čtyř kol získali jediný bod a klesli na deváté místo.

    Královéhradecký Vašulín v osmé minutě pronikl za obranu, ale gólman Grigar včasným vyběhnutím jeho průnik zastavil. To však bylo od Východočechů za celý poločas všechno, přestože proti nim stála nejslabší ligová defenziva, která v sezoně inkasovala už 57 branek.

    Domácí byli aktivnější, hodně se tlačili před branku a během úvodních 12 minut stihli tři rohové kopy. V jejich útoku se vůbec poprvé v lize objevil egyptský fotbalista Jásir, který zatím hrál jen za "béčko" v ČFL. Nebezpečnější však byl jeho senegalský spoluhráč Gning.

    Ten ve 20. minutě našel přesným obloučkem Vondráška, jemuž Ryneš pomohl na zem a sudí Zelinka nařídil pokutový kop. Teplice v tomto ročníku už dvě penalty zahodily, ale nový exekutor Hybš úkol se štěstím zvládl. Mezi ligové střelce se zapsal poprvé po čtyřech letech, kdy skóroval ještě v dresu Liberce. Brankář Bajza sice vystihl směr, na míč si sáhl, ale gól neodvrátil.

    Ve 47. minutě dostal Jásir druhou žlutou kartu poté, co na polovině hřiště trefil Čecha vysokou nohou do obličeje. Hosté zvýšili tlak, ale do šancí se dlouho nedostávali. Naopak otvírali prostor pro rychlé brejky, do nichž se pouštěl především Gning. V 71. minutě šel Senegalec z poloviny hřiště sám, ale míč mu odskočil a Bajza mu ho sebral.

    V 83. minutě měl blízko k vyrovnání střídající Matěj Koubek, ale Grigar jeho hlavičku skvěle vyrazil. Teplický brankář přežil i devítiminutové prodloužení a poprvé v tomto ligovém ročníku udržel čisté konto. Hradec Králové s Teplicemi nebodoval po předchozích třech výhrách. Na Stínadlech v lize "Votroci" prohráli poprvé od roku 2010 a po sérii pěti vítězství.

    Ohlasy:

    Zdenko Frťala (trenér Teplic): "Už o poločase jsem klukům říkal, že jim není co vytknout. Soupeři jsme se vyrovnali v agresivitě, i když zápas ovlivnilo vyloučení. Proti němu ale nemůžeme nic říct. Moji hráči podali heroický výkon, nechali tam všechno. Měli jsme dva týdny na to, abychom si stanovili zásady, které povedou k úspěchu. Dneska kluci ukázali, že dokážou zápas odjezdit na krev. To jsou zásadní parametry, které musíme splnit, lepší fotbalové výkony pak přijdou. Vyloučení nás ještě víc semklo. Soupeř měl nějaké závary, ale kromě jedné hlavičky neměl žádné další vyložené šance."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce): "Bylo to utkání, ve kterém jsme se nedokázali prosadit proti očekávanému způsobu hry. Věděli jsme, že to bude od Teplic takhle urputné představení. Musím za to Teplice pochválit, hrály velice bojovně, důrazně, agresivně, intenzivně. Hlavně z pohledu obranné hry. Čekaly na naše chyby, jednu jsme tam udělali a byla z toho penalta. Jinak jsme očekávané rychlé protiútoky soupeře celkem slušně pochytali. Tam už si Teplice podle mého názoru žádnou vyloženou šanci nevytvořily. Ale my jsme se do nich nedostali. Nota bene když jsme pak ještě šli do početní převahy, tak jsme marně dobývali. Oni si to ubojovali, odblokovali a ubránili na hranici svých možností. Podali v podstatě takový heroický výkon. Za vítězstvím si šli a tím pádem si ho zasloužili."

    FK Teplice – FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

    Branka: 22. Hybš z pen.
    Rozhodčí: Zelinka – Hurych, Vyhnanovský – Petřík (video).
    ŽK: Hybš, Jásir – Čech, Kodeš.
    ČK: 47. Jásir (Teplice).
    Diváci: 2 073.

    Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek, Mičevič – Vondrášek (80. Hora), Trubač (90.+1 Žák), Kučera, Jukl, Hybš – Jásir, Gning (75. Kodad). Trenér: Frťala.

    Hradec: Bajza – Klíma, Čech, Leibl – Gabriel, Kodeš (62. Rada), Smrž, Ryneš – Pudhorocký (46. Matěj Koubek) – Kubala (89. Dvořák), Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.