<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2936:6025
    15MFK Karviná2929:5222
    16SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    23. kolo, Základní část | středa 05/04/2023, 17:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 620 diváků (28 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonečtí ztratili po čtyřech ligových výhrách za sebou a na sedmém místě tabulky mají tříbodové manko na elitní šestku. Slovácko podruhé po sobě nezvítězilo, ale částečně odčinilo nedělní porážku 0:1 na půdě Bohemians 1905. Z páté příčky ztrácí dva body na čtvrté "Klokany".

    Jablonečtí udělali jedinou změnu v základní sestavě oproti víkendovému vítěznému utkání s Pardubicemi, od začátku dostal šanci Jovovič místo Patráka. Trenér Slovácka Svědík po prohře s Bohemians 1905 zamíchal se základní jedenáctkou více, jen na lavičce začal veterán Petržela, zatímco od úvodu nastoupil útočník Šašinka.

    Severočeši začali aktivněji a v 11. minutě měli blízko k vedoucí brance. Zpoza z voleje napálil odvrácený míč Hübschman a tvrdou ranou trefil břevno. Na opačné straně střelu bývalého jabloneckého ofenzivního univerzála Mihálika vyrazil gólman Hanuš. Ve 20. minutě zachránila branková konstrukce i domácí poté, co po Havlíkově centru z přímého kopu z hloubi pole zblízka hlavičkoval do tyče Šašinka.

    V 28. minutě vystřídal zraněného Doskiho Kalabiška a za devět minut otevřel skóre. Domácí Král v den svých 24. narozenin odvrátil centr z pravé strany jen za sebe na zadní tyč, hostující levý bek či záložník si zpracoval míč a sám před Hanušem ze strany nezaváhal. Kalabiška v lize skóroval poprvé od předloňského listopadu.

    Slovácko venku v lize dalo gól po dvou zápasech a ještě do pauzy mohlo zvýšit. Agilní Kalabiška už v nastavení úvodního dějství ale z podobné pozice jako předtím zamířil jen do vzdálenější tyče, navíc rozhodčí Starý zapískal útočný faul.

    Necelé dvě minuty po pauze Jablonečtí vyrovnali. Po sérii odrazů se míč dostal za vápno k Hübschmanovi, který technickou střelou zamířil přesně k zadní tyči. Bývalý kapitán české reprezentace skóroval v 41 letech a sedmi měsících a překonal dosavadního rekordmana samostatné ligy Pavla Zavadila.

    V 56. minutě na centr z přímého kopu těsně nedosáhl hlavou hostující Daníček. Na opačné straně se na zadní tyči v tísni neprosadil Šulc, hrající 100. ligový duel. V 79. minutě pak jablonecký brejk zakončil Polidar ranou těsně nad.

    V 89. minutě byli blízko k vítězné brance hosté. Reinberkův povedený pokus z přímého kopu Hanuš s velkým štěstím vytlačil na břevno a udržel míč kousek před brankovou čárou.

    Jablonec po zářijové venkovní výhře i podruhé v sezoně proti Slovácku bodoval, zároveň ale soupeře neporazil pošesté z posledních sedmi vzájemných ligových soubojů. Celek z Uherského Hradiště na severu Čech potřetí za sebou bodoval, v posledních dvou utkáních tam remizoval 1:1.

    Ohlasy

    David Horejš (trenér Jablonce): "Stál proti nám hodně kvalitní soupeř. Dobře jsme do toho vstoupili, ale v poslední třetině hřiště jsme byli příliš zbrklí. Soupeř nás pak dostával pod tlak. Nevyřešili jsme dobře situaci před gólem, špatně jsme reagovali a měli špatně nabrané hráče. V druhém poločase nám pomohl vyrovnávací gól Tomáše Hübschmana, pak jsme měli nějaké další možnosti. Jsem za Tomáše strašně rád, přeje mu to celý Jablonec a celý klub. Zápas byl dál otevřený na obě strany. Na konci nás fantasticky podržel Hany (Hanuš), dnes ten bod musíme brát, má svoji cenu. Před měsícem jsem tu seděl a skoro už na mě házeli věnce do hrobu. Jsem rád, že jsme se zvedli herně a tabulkou posunuli vzhůru. Uvidíme, kam nás to zavane."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Začátek zápasu byl hektický z obou stran, prostory byly hodně otevřené. Změnili jsme rozestavení, museli jsme více zavřít střed hřiště. Poté jsme už získávali více půdu pod nohama. Hráli jsme dobře, dali jsme branku a byly tam i další šance. Ale opět nám nevyšel vstup do druhého poločasu. Gól začal autovým vhazováním, pozdě jsme přistoupili. Byl to velmi chytrý gól, takový kulečníkový úder. Tomáši Hübschmanovi to přeju, jen kdyby se trefil do sítě někoho jiného. Zbytečně jsme se nechali zatlačit, vstupy do poločasů nemáme dobré. Chvíli jsme se z toho vzpamatovávali, pak jsme ale byli lepší. Škoda, že jsme to nedokázali proměnit ve vítězný gól. Jsem ale rád, že už jsme zase projevili emoce, viděl jsem kompaktnost a týmovost. Je to nakonec plusový bod z venku."

    FK Jablonec – 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)

    Branky: 47. Hübschman – 37. Kalabiška.
    Rozhodčí: Starý – Machač, Váňa – Kocourek (video).
    ŽK: Král, Jovovič (oba Jablonec).
    Diváci: 1 620.

    Jablonec: Hanuš – Martinec, Král, Souček – Šulc, Považanec, Hübschman, Polidar – Jovovič (86. Ikaunieks), Chramosta (90.+2 Patrák) – Sejk. Trenér: Horejš.

    Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski (28. Kalabiška) – Daníček, Trávník, Havlík – Sinjavskij, Šašinka (76. Vecheta), Mihálik (76. Juroška). Trenér. Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.