<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    22. kolo, Základní část | sobota 04/03/2023, 15:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 8 341 diváků (72 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Olomouc remizovala i v šestém utkání jarní části nejvyšší soutěže a polepšila si na páté místo. Plzeň neprohrála se Sigmou v 18. ligovém duelu po sobě, čtvrtý z posledních šesti vzájemných zápasů ale skončil nerozhodně.

    "Je to samozřejmě nepříjemné. Myslím, že jsme měli vyhrát hlavně za druhý poločas, kde jsme byli lepší, vytvořili jsme si tlak i brankové příležitosti. Bohužel v jarní části nás koncovka trošku trápí," řekl plzeňský trenér Michal Bílek na tiskové konferenci. "S bodem velká spokojenost, nicméně jsme si vědomi, že dneska při nás stálo štěstí," doplnil hostující kouč Václav Jílek.

    Do první větší šance se dostala v 10. minutě Plzeň. Vlkanova nacentroval do šestnáctky a Hejda hlavičkoval o kousek mimo. Na opačné straně po brejku Růsek zblízka nepřekonal domácího brankáře Staňka.

    Západočeši byli aktivnější, ale trápili se v koncovce. Vedle zakončovali Chorý, Sýkora nebo Vlkanova hlavou. Olomoucký gólman Tadeáš Stoppen při druhém ligovém startu v kariéře nečelil v úvodní půli jediné střele na branku.

    "V první půli jsme chtěli soupeře dostat hned od začátku pod tlak. Ne úplně se nám to podařilo. V některých pasážích to bylo v pořádku, jindy jsme mohli být důslednější a vyvinout větší tlak. První půle byla vyrovnaná," mínil Bílek.

    Krátce po změně stran hostující Chytil křížnou střelou minul, Sýkora zase pohotovou ranou vypálil nad břevno olomoucké branky. V 63. minutě Plzeňští otevřeli skóre. Střídající Mosquera nacentroval na Chorého, který hlavou připravil míč Buchovi a ten střelou k tyči překonal Stoppena. Čtyřiadvacetiletý záložník si připsal třetí gól v ligové sezoně.

    Vzápětí Stoppen ve velké šanci vychytal střídajícího Vydru. Sigma odpověděla už za pět minut po inkasovaném gólu. Sláma našel v šestnáctce volného Chytila, jenž střelou z voleje nedal Staňkovi šanci. Nejlepší týmový střelec zaznamenal devátou branku v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

    "Celkově ta akce byla velmi dobře sehraná, už ten dlouhý balon v náběhu na Jirku Slámu. Víme o něm, že má kopací techniku velice dobrou. Řešení Chytila bylo naprosto správné, zachoval chladnou hlavu. Už jsem viděl spoustu situací, kdy tady z toho branka nepadla," uvedl Jílek.

    Čtvrt hodiny před koncem mohl Viktorii po přihrávce střídajícího Vydry vrátit náskok Chorý, ale přízemní ranou trefil tyč. Domácí nasadili do hry i dalšího útočníka Durosinmiho, přesto se do velkého tlaku dostali až v nastaveném čase. Bucha však napálil jen tyč a ve slibné příležitosti neuspěl ani Chorý.

    "Plzeň si vytvořila hodně střeleckých pokusů, ale na branku jich až zas tolik nešlo. Lítalo to hlavně kolem, dvě tyčky. Měli jsme štěstí, a to je v takovém zápase potřeba," podotkl devatenáctiletý brankář Stoppen. "Výkon byl poměrně dobrý, bylo vidět na klucích, že chtějí utkání vyhrát. Touha tam byla, ale bohužel," dodal Bílek.

    Ohlasy:

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Utkání jsme měli vyhrát, protože jsme byli lepší. Hlavně ve druhé půli jsme měli velký tlak, vytvořili jsme si několik tutových brankových příležitostí. Nastřelili jsme dvě tyčky, Matěj Vydra šel sám na bránu, byly tam další závary. Bohužel efektivita není taková, jak bychom si představovali. Je to samozřejmě nepříjemné. Myslím, že hlavně za druhý poločas jsme měli vyhrát. V jarní části nás koncovka trošku trápí. Výkon byl poměrně dobrý, bylo vidět na klucích, že chtějí utkání vyhrát. Touha tam byla, ale bohužel. Co bude se Slavií? To je za týden, uvidíme."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Je to trošku anomálie, šestý jarní zápas a šestá remíza. Co se týče vývoje i šancí na obou stranách, tak jsme tady byli asi nejdál případnému zisku tří bodů. Dneska si soupeř vytvořil relativně hodně brankových situací a štěstí jsme měli my. Na druhou stranu musím říct, že reakce hlavně na vedoucí gól soupeře byla od nás velmi dobrá, rychlé vyrovnání. Do závěru jsme byli i docela kompaktní. Měli jsme svoje situace, ale nebyli jsme schopni je dohrát. S bodem velká spokojenost, nicméně jsme si vědomi, že dneska při nás stálo štěstí."

    FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

    Branky: 63. Bucha - 68. Chytil.
    Rozhodčí: Starý - Kubr, Slavíček - Machálek (video).
    ŽK: Staněk - Chytil, Breite, Vaněček, Stoppen.
    Diváci: 8341.

    Plzeň: Staněk - Holík, Hejda, Jemelka, Havel (84. Durosinmi) - Bucha, Květ - Kopic (78. Jirka), Sýkora (60. Vydra), Vlkanova (46. Mosquera) - Chorý. Trenér: Bílek.

    Olomouc: Stoppen - Zifčák (65. Zorvan), Pokorný, Poulolo (55. Greššák), Sláma - Breite, Ventúra (55. Pospíšil) - Vodháněl (55. Zmrzlý), Růsek, Navrátil - Chytil (90.+2 Vaněček). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.