<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    19. kolo, Základní část | neděle 12/02/2023, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 202 diváků (18 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Hradečtí fotbalisté v obou předchozích jarních zápasech hned v úvodu inkasovali po standardních situacích, tentokrát jim ale začátek vyšel dokonale. Už v osmé minutě nedokázala domácí obrana odvrátit Smržův přímý kop a obránce Leibl u vzdálenější tyče vstřelil svůj první gól v tomto ročníku. O pět minut později Gabriel nebezpečně vypálil z otočky a Trefil jen s námahou vytáhl míč nad břevno.

    Na druhé straně měl brankář Reichl plno práce se střelou Navrátila, ale na Ventúrův umístěný volej byl ve 25. minutě krátký. Pro hodně aktivního slovenského záložníka to byl už třetí střelecký pokus v zápase a druhý ligový gól v olomouckém dresu poté, co loni přišel z druhé nejvyšší maďarské soutěže.

    Východočeši, jimž ze zdravotních důvodů opět chyběli dva nejlepší střelci Vašulín a Kubala, se k zakončení téměř nedostávali. Zato domácí Chytil několikrát potrápil soupeřovy obránce a po jeho přihrávce měl na kopačce druhý gól Zmrzlý, ale Reichl jeho úmysl vystihl.

    Po změně stran Hanáci ještě víc zatlačili soupeře před jeho branku a stoper Beneš hlavičkoval těsně vedle tyče. Jenže z ojedinělého protiútoku našel Gabriel přesně Matěje Koubka a ten znovu strhl vedení na stranu hostů. V probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY zaznamenal druhý zásah.

    Sigma ale měla dál převahu a v závěru se dočkala odměny. Střídající Vodháněl svou první šanci ještě nevyužil, při té druhé po Růskově přihrávce zachránil bod. V lize se mezi střelce zapsal poprvé od května 2020, kdy skóroval ještě v barvách Bohemians. Hanáci díky tomu bodovali v 10 z posledních 11 kol.

    Hradečtí fotbalisté s Olomoucí počtvrté v řadě v lize neprohráli. K dnešním dvěma gólům a bodu jim stačily tři střely na branku. Východočeši ale nevyhráli páté z posledních šesti kol.

    Ohlasy

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Cítíme zklamání. Pokud máme ambice držet se v šestce, tak jsme to důležité utkání nezvládli. Když dvakrát prohráváte s Hradcem, tak ten bod nějakou hodnotu má, ale pro mě je to málo. První gól padl po standardce po faulu, který nebyl, ale nevymlouváme se, neuhlídali jsme to. Po vyrovnání jsme měli další šance, ale pak jsme udělali kabaretní číslo, srážka Zmrzlého s Benešem skončila brankou na 1:2. Vyplatilo se nám střídání, ale měli jsme to zvrátit na svou stranu. To číslo faulů je hrůzostrašné. Hradec to má postavené na agresivitě, ale některé situace nemusely být tak vyhodnocené, pro diváka to pak není hezké. Na druhou stranu strčení Remeše do Vraštila bez míče bylo na červenou kartu."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Viděli jsme dobrou fotbalovou bitvu s vysokým nasazením ve velmi dobrém tempu. Trápí nás personální věci na ofenzivních postech, proti podzimu nám chybí čtyři útočníci. Hrajeme v improvizované sestavě, ale musím kluky pochválit. Dali jsme dvě branky, jednu po standardce a druhou po dobré přechodové akci. Olomouc má velkou kvalitu vpředu, ale už jsme to mohli uhrát, vždycky jsme je pustili do vyrovnání, to je kaňka. Výsledek je spravedlivý. Nelíbilo se nám pojetí rozhodčího, někdy to byly směšné fauly za brnknutí, vůči nám byl ještě úzkostlivější. Počet faulů neodpovídá skutečnosti."

    SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 2:2 (1:1)

    Branky: 25. Ventúra, 82. Vodháněl – 8. Leibl, 63. Matěj Koubek.
    Rozhodčí: Všetečka – Pečenka, Líkař – Zelinka (video).
    ŽK: Saňák (asistent trenéra), Ventúra, Beneš, Fortelný – Ryneš, Čihák, Leibl, Pudhorocký.
    Diváci: 2 202.

    Olomouc: Trefil – Pokorný (67. Vodháněl), Beneš, Vraštil – Navrátil (67. Matoušek), Breite (62. Zorvan), Ventúra, Zmrzlý (67. Sláma) – Fortelný (90.+4 Poulolo) – Růsek, Chytil. Trenér: Jílek.

    Hradec Králové: Reichl – Čihák, Ševčík, Leibl (45.+1 Čech) – Gabriel, Smrž, Rada (75. Pudhorocký), Kodeš, Novotný (46. Harazim) – Ryneš, Matěj Koubek (90.+3 Dvořák). Trenér: Miroslav Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.