<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | neděle 11/09/2022, 16:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 2 309 diváků (41 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonec neprohrál s Hradcem Králové 12. ligový duel za sebou a lize zvítězil po devíti utkáních. Východočeši prohráli po čtyřech zápasech a podruhé za sebou neskórovali.

    Oba trenéři se museli vypořádat s množstvím absencí z důvodu zranění nebo disciplinárních trestů. Zdravotní problémy nepustily do hry ani domácího kapitána Hübschmana. Debut v jabloneckém dresu si naopak odbyl nigerijský stoper Akpudje, čerstvá posila z litevského týmu FK Panevežys.

    Úvod utkání nabídl řadu šancí na obou stranách. Skóre mohl otevřít už ve druhé minutě Krob, jeho ránu z úhlu ale Reichl zneškodnil. Jablonecký levý bek připravil ještě větší příležitost pro Sejka, jenž trefil hlavičkou z bezprostřední blízkosti jen paži královéhradeckého gólmana. Na druhé straně se blýskl Hanuš, jenž skvěle zasáhl nejprve proti Kubalovi a následně si poradil i Vašulínovou dorážkou.

    V prvním poločase měli více ze hry Severočeši, jejichž ofenzivu táhl z pozice podhrotového záložníka aktivní Polidar, větší šance si ale vytvořili hosté. Hanuš znovu podržel svůj tým po půlhodině při další dvojité šanci soupeře, když nejprve vytěsnil Vašulínovu ránu zpoza vápna a po následném rohu opět vychytal z bezprostřední blízkosti zakončujícího Kubalu.

    Ve druhé půli už dominoval Jablonec, který do té doby nejlepší ligovou obranu pokořil v 50. minutě. Reichl ještě dokázal vytěsnit Krobovu prudkou křižnou střelu, Smržův akrobatický odkop z brankové čáry ale trefil dobíhajícího Sejka, od něhož se míč odrazil do sítě. Dvacetiletý hráč hostující ze Sparty, jenž se vrátil do základní sestavy po dvouzápasové pauze, se prosadil potřetí v sezoně.

    V 68. minutě se navíc po Šulcově centru z levé strany odrazil míč k Martincovi a ten nekompromisní ránou zvýšil. Královéhradecký odchovanec svou třetí ligovou trefu v kariéře z respektu k mateřskému klubu neslavil. V 80. minutě potvrdil domácí triumf chytrým lobem Chramosta, se čtyřmi góly nejlepší střelec týmu.

    Jablonec uspěl na svém hřišti po pěti ligových utkáních a z tříbodového zisku ve FORTUNA:LIZE se radoval poprvé od 7. května a duelu v Teplicích.

    Ohlasy

    David Horejš (trenér Jablonce): "Jsem obrovsky rád, že jsme konečně vyhráli. Určitě se mi ulevilo, čekali jsme na výhru už od přípravných zápasů. Do utkání jsme dobře vstoupili, ale i Hradec měl šance po standardních situacích, kdy nás podržel Hanuš. Druhý poločas naše hra splňovala to, co bychom od mančaftu chtěli, byla jednoznačně v naší režii. Dali jsme tři góly týmu, který branky moc nedostává, navíc jsme udrželi nulu. Na vítězství jsme čekali dlouho a teď je potřeba na tenhle výkon navázat. Dneska jsem viděl sebevědomý tým, k čemuž přispěl i nový stoper Akpudje."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Bylo nabíledni, že Jablonec bude se svou dosavadní bilancí velmi motivovaný a že nás čeká těžký zápas. Byli jsme navíc hodně oslabení, hlavně v zadních řadách, absence byly na naší obraně znát. Kvůli výpadkům hráčů ale nebudeme měnit systém, chceme jít svou cestou. Po solidním a vyrovnaném prvním poločase se Jablonec hodně zlepšil, začal šlapat a donutil nás k chybám. Nakonec rozhodla individuální kvalita jejich útočných hráčů. My jsme si zápas prohráli v první půli, kdy jsme nedali tři stoprocentní šance, domácí někdy až zázračně zachránil brankář Hanuš."

    FK Jablonec – FC Hradec Králové 3:0 (0:0)

    Branky: 50. Sejk, 68. Martinec, 80. Chramosta.
    Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Podaný – Machálek (video).
    ŽK: Houska – Rada.
    Diváci: 2 309.

    Jablonec: Hanuš – Akpudje, Martinec, Heidenreich – Šulc (89. Souček), Kratochvíl, Houska, Krob – Polidar, Chramosta (82. Patrák) – Sejk (87. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

    Hradec Králové: Reichl – Klíma, Ševčík, Čech – Gabriel, Kučera (69. Kodeš), Rada, Smrž – Trusa (69. Dvořák), Vašulín (79. Rybička), Kubala (71. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.