<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | neděle 28/08/2022, 16:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 4 432 diváků (55 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Liberec nad Slováckem zvítězil po třech porážkách, v lize naplno bodoval po dvou kolech a dostal se do čela neúplné tabulky, odkud ho ale může večer sesadit Slavia. Slovácko doma v nejvyšší soutěži prohrálo po osmi zápasech a patří mu sedmá příčka.

    Trenér domácích Svědík udělal v základní sestavě hned sedm změn oproti čtvrteční vítězné odvetě 4. předkola Evropské konferenční ligy na půdě AIK Stockholmu, kde Slovácko stvrdilo premiérový postup do skupiny. Nově vytvořená jedenáctka musela v úvodu čelit několika standardním situacím Slovanu, ale ustála je a postupem času získávala územní převahu.

    Do první velké šance se dostal ve 20. minutě domácí Daníček, po rohovém kopu od Havlíka ale nestihl zblízka přesně zakončit. Nápor Slovácka gradoval v závěru první půle, jenže mu chyběla efektivita a přesnější finální přihrávka, která by překvapila zformovanou obranu Severočechů. Možnost otevřít skóre měli ve 37. minutě Sinjavskij a Kohút, krátké přečíslení ale nevyužili k přesné střele.

    V závěru první půle přišel šok pro domácí. Ve 45. minutě nejprve centr z přímého kopu v podání Frýdka propadl až k Červovi a po jeho sklepnutí pohodlně dorazil míč do sítě volný Gebre Selassie. Pětatřicetiletý bývalý reprezentant si připsal první branku po loňském návratu z německých Brém. Už v nastaveném čase úvodního dějství pak Daníček stáhl na půlce unikajícího Matouška a rozhodčí Radina ho rovnou vyloučil.

    Pět minut po přestávce přidali Severočeši druhý gól. Po chybné rozehrávce Sinjavského šli hosté do brejku, střelu Frýdka ještě Nguyen vyrazil, ale míč doklepl do sítě Van Buren. Nizozemský útočník si upevnil vedení v tabulce kanonýrů a poprvé v sezoně se prosadil venku.

    Domácí se ale nevzdali a navzdory oslabení se tlačili do ofenzivy. V 62. minutě posoudil sudí Radina souboj Plechatého s Trávníkem jako penaltový a z pokutového kopu se nemýlil Mihálik, který se stal prvním dvougólovým střelcem Slovácka v ligové sezoně.

    Domácí byli i v deseti aktivnější a hnali se za vyrovnáním. V 77. minutě pálil těsně vedle Tomič. V posledních minutách se už hrálo jen před hostujícím brankářem Vliegenem, v 89. minutě trefil Reinberk tyč, ale srovnat už domácí nestihli. Liberec si připsal druhé venkovní vítězství v sezoně.

    Ohlasy

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas jsme nezačali špatně. Obě mužstva pozorně bránila, bylo tam hodně ztrát. Celý zápas jsme nebyli dostatečně kvalitní a důrazní v soupeřově šestnáctce. Zápas hodně ovlivnil konec první půle. Připravovali jsme se na standardní situace Liberce a hned si z jedné z nich necháme dát zbytečně gól. Nerespektovali jsme přípravu na zápas a to mi vadí. Druhým momentem byla červená pro Daníčka. Byla to jeho taktická chyba, měl si prostor pohlídat jinak. Další individuální chyba přišla při druhém gólu, což hosté zkušeně využili. Pak jsme Liberec přehrávali i v deseti, neměli jsme ale kvalitu v koncovce. Prosadili jsme se jen při penaltě a to je málo."

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Trochu jsme doufali, že Slovácko po návratu ze Švédska nebude ve stoprocentní kondici. Využili jsme toho, chtěli jsme hrát aktivně, vstup se nám do zhruba 25. minuty povedl. Podařilo se nám dát gól a vynutit si červenou kartu Daníčka. Druhý gól potvrdil, že vše hrálo do našich karet. Asi jsme si mysleli, že se nám nemůže nic stát. Ale byla odpískaná penalta, která vrátila Slovácko do hry a s námi trochu zacloumala. Domácí neměli co ztratit, my jsme neudrželi míč, i když nás bylo víc. Jsem rád, že jsme dnes napravili bodovou ztrátu z posledního zápasu doma a získali jsme body zpět."

    1. FC Slovácko - FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)

    Branky: 64. Mihálik z pen. - 45. Gebre Selassie, 50. Van Buren.
    Rozhodčí: Radina - Váňa, Černoevič - Zelinka (video).
    ŽK: Ljovin, Havlík, Šimko - Varfolomejev, Preisler, Mikula, Frýdek.
    ČK: 45.+2 Daníček (Slovácko).
    Diváci: 4332.

    Slovácko: Nguyen - Šimko, Daníček, Kadlec - Tomič (81. Reinberk), Havlík, Ljovin (57. Trávník), Duskí - Kohút (46. Holzer), L. Kozák (57. Mihálik), Sinjavskij (74. Petržela). Trenér: Svědík.

    Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý (76. Prebsl) - Mikula, Červ, Frýdek (86. Purzitidis), Varfolomejev (59. Mara), Preisler (59. Mészáros) - Matoušek (76. Višinský), Van Buren. Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.