<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | středa 20/04/2022, 18:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 068 diváků (38 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Kdyby domácí vedli po čtvrthodině 4:0, nemohl by se nikdo divit. Vypracovali si totiž čtyři brankové příležitosti, které po gólech přímo volaly. A na konci všech byl hrotový útočník Cicilia. Dvakrát ho vychytal Vliegen, jednou šla střela nad a jednou olízla břevno.

    Liberec se z náporu brzy otřepal, vyrovnal hru a dostával se i do zakončení. Největší šanci na otevření skóre měl Hilál, ale z deseti metrů ho vychytal gólman Borek, který nahradil Nguyena, jehož start v dnešním utkání vyloučila dohoda klubů o hostování.

    Spalovačem domácích šancí číslo dvě se pak stal Kalabiška. Ve 29. minutě přehlavičkoval gólmana i s brankou, o dvě minuty později pak po jeho střele vykopával míč před brankovou čarou Gebre Selassie. Vedení se tak Slovácko dočkalo z penalty. Po faulu Višinského na Reinberka jej proměnil Jurečka a trefil se po šestizápasové pauze.

    Slovácko pokračovalo v ofenzivním představení i po přestávce, hýřilo pohybem a nápady. Cicilia zblízka opět neprostřelil Vliegena a tak na řadu opět přišel pokutový kop, tentokráte za ruku Michala. Podruhé v zápase ho bezpečně proměnil Jurečka.

    Liberec se z tlaku vymanil až v samotném závěru, ale nedočkal se ani korekce výsledku, i když šance měli Mikula a Tupta. Venku tým kouče Kozla nevyhrál osmé ligové utkání po sobě.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Vstup nebyl z naší strany špatný, ale Regi (Cicilia) nedal snad tisíciprocentní šanci. Liberec hodně rotoval na postech, opticky si vytvořil i územní převahu, museli jsme to trochu přeskupit, přišly další šance a z nich vedení. Ve druhé půli jsme zase byli aktivní, hrozili jsme, nepustili jsme Liberec do ničeho, až v závěru. Ale musím pochválit gólmana Borka, podal velmi dobrý výkon a doufám, že mu to nestoupne do hlavy. Škoda, že Cicilia nedal gól, útočník jeho formátu by z těch šancí měl dát nějaký gól. Jdeme do nadstavby čtvrtí s náskokem, ale jistotu nemáme. Klíčové bude domácí utkání s Baníkem. Akorát mě mrzí, že s týmy z prvních tří příček nehrajeme ani jednou doma, s tím ale nic nenaděláme, tak je to dané."

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "My jsme nezachytili úvod, už za pět minut měli domácí dvě šance a byli jsme rádi, že jsme to přežili. Pak se hra vyrovnala, dobře jsme rozehrávali, ale trápilo nás řešení situací kolem pokutového území a koncovka. My se tam dostaneme, ale nevyřešíme finální přihrávku, v tom jsme nebyli nebezpeční. Ve druhé půli jsme změnili rozestavení, chtěli jsme s tím něco udělat. Podle mě zápas ovlivnila druhá penalta. Když jsem ji teď viděl znova, tak nechápu, proč chodíme na nějaká školení. Domácí šli do dvoubrankového vedení a vyhráli zaslouženě, měli více šancí ze hry. My jsme spokojeni se skupinou o umístění. Bylo to naším cílem, když jsem přišel do Liberce, byl tým poslední a chtěli jsme se vyhnout záchraně. Ve hře bylo i šesté místo, ale reálná síla týmu není taková, abychom hráli s těmi nejlepšími. Dnešek to prokázal."

    1. FC Slovácko – FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)

    Branky: 40. a 62. obě z pen. Jurečka.
    Rozhodčí: Křepský – Bureš, Mikeska.
    ŽK: Kalabiška, Ljovin – Michal, Višinský, Purzitidis.
    Diváci: 3068.

    Slovácko: Borek – Reinberk (83. Vecheta), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Havlík, Daníček – Petržela (66. Tomič), Jurečka (83. Ljovin), Holzer (66. Šimko) – Cicilia (90.+4. Juroška). Trenér: Svědík.

    Liberec: Vliegen – Koscelník, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula – Havelka (80. Stoch), Michal – Matoušek (76. Tupta), Frýdek (59. Rondič), Višinský (59. Ghali) – Hilál (59. Rabušic). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.