<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | středa 20/04/2022, 18:00 | Andrův stadión | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 9 157 diváků (73 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Týmy vstoupily do utkání aktivně a během úvodních pěti minut mohla padnout branka na obou stranách. Nejdříve centroval z pravé strany domácí Růsek a Zmrzlý nedokázal usměrnit míč hlavou na zadní tyči, vzápětí měl plné ruce práce olomoucký brankář Macík po střele Hložka.

    Atraktivní úvod utkání Sigma korunovala vstřelenou brankou. Odražený míč se v sedmé minutě za hranicí pokutového území dostal k Breitemu, který si obhodil Hložka a střelou z voleje zamířil nechytatelně k levé tyči.

    Vzápětí byli domácí nebezpeční po sérii rohových kopů. Nejdříve po Hubníkově hlavičce skvěle zasáhl brankář Heča, po druhém rohu už byl ale sparťanský brankář bezmocný, z malého vápna ho hlavou překonal Beneš.

    Zkorigovat nepříznivý stav mohl Čvančara, jenže Macík včas vyběhl a míč před hostujícím útočníkem pokryl. Po úvodní čtvrthodině se tempo hry zklidnilo. Většinu času sice držela míč Sparta, ale domácí aplikovali účinný presink a do blízkosti brankáře Macíka hosty nepouštěli.

    Výjimkou bylo až zakončení Haraslína po Hložkově přihrávce, Macík byl však na zemi opět včas. Z následného rychlého protiútoku a přečíslení pak nedokázal ohrozit Hečovu branku Růsek, jehož sražený pokus usměrnil do sítě v ofsajdu stojící Chytil.

    Po pěti minutách druhého poločasu se přímo z Macíkova výkopu ve velké šanci ocitl Chvátal, jenže branku z jedné netrefil. Dobrou defenzivní práci si vzápětí dvakrát odvedl Hubník, nejdříve zablokoval zakončení střídajícího mladíka Vydry a následně i Haraslínův pokus ze strany. Nebezpečný byl také Chvátalův přízemní centr z pravé strany, hostující Heča však situaci zvládl a zasáhl.

    Deset minut před koncem vyslal prudkou střelu z pravé strany střídající Karabec, jenže mezi tři tyče svůj pokus nedostal. Wiesner pak po centru na opačné straně sice branku trefil, ale zamířil jen do Macíkovy náruče. Během závěrečného tlaku Sparty vypálil uvnitř vápna Karabec, Macík však jeho dobrý pokus dokázat pohotově vykopnout. Sigma napravila minulou venkovní porážku 0:3 s Hradcem Králové.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Myslím, že jsme dnes vyhráli naprosto zaslouženě. V součtu obou poločasů jsme byli týmem, který to víc odpracoval a byl produktivní a efektivní. Zejména v prvním poločase jsme měli i další příležitosti k navýšení vedení. Zvládnutý úvod nám nahrál do karet, mužstvo získalo sebevědomí a kromě závěru si Sparta moc šancí nevypracovala. Dnes kluci ukázali, že pokud zvolíme správný přístup, jsme schopni hrát s kýmkoliv. Zhruba od 65. minuty už jsem byl přesvědčený, že to zvládneme, protože jsem ze Sparty necítil nebezpečí. Byl bych rád, kdybychom naprosto stejně přistoupili ke všem ligovým utkáním. Na všechny zápasy se připravujeme stejně, ale výkony v Hradci a se Spartou byly diametrálně odlišné. Když to řeknu na rovinu, bylo tu v týdnu dusno a hráči si dnes koupili odpustek. Něco ode mě do kabiny určitě přijde, protože jsem ve Spartě působil. Ale vyloženě jako souboj Jílka se Spartou jsem to nevnímal."

    Pavel Vrba (trenér Sparty): "K prvnímu poločasu nemám žádné vysvětlení, podali jsme v něm nejhorší výkon za poslední období. Olomouc zaslouženě vedla 2:0, byla pohybově a důrazem výrazně lepší než my. V některých situacích jsme jim to možná usnadnili, například standardní situace musíme bránit určitě důsledněji. Ale nebyly to jen ty dvě gólové situace. Možná jsme zápas mohli zdramatizovat ve druhém poločase. Zlepšili jsme pohyb a Olomouc možná neměla tolik sil, ale neproměnili jsme dvě situace v pokutovém území. Byli jsme dnes slabší a výsledek je spravedlivý. Je to pro mě obrovské rozčarování. Věděli jsme, že když v Olomouci nebudeme bodovat, ztratíme pozici, kterou jsme si vybudovali posledními zápasy. Beru to tak, že po dnešku už je naše naděje na titul hodně malá. Plzeň a Slavia neprohrají v nadstavbě čtyři zápasy, tomu nevěřím. Vrcholem teď pro nás bude pohár."

    SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 2:0 (2:0)

    Branky: 7. Breite, 11. Beneš.
    Rozhodčí: Klíma – Kříž, Vlček – Franěk (video).
    ŽK: Pešek (Sparta).
    Diváci: 9157.

    Olomouc: Macík – Beneš, Hubník, Jemelka – Chvátal, Breite (83. Vepřek), Greššák (53. Sedlák), Navrátil (69. Zifčák), Zmrzlý – Růsek, Chytil (83. Šíp). Trenér: Jílek.

    Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Ladislav Krejčí II, Ladislav Krejčí I (65. Pešek) – Haraslín (79. Minčev), Sáček, Souček (46. Vydra), Dočkal (65. Karabec), Hložek – Čvančara (46. Pulkrab). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.