<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | sobota 09/04/2022, 19:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 10 063 diváků (59 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Sparťané vyhráli v lize počtvrté za sebou a z třetího místa tabulky se přiblížili na rozdíl jednoho bodu druhé Slavii, která má k dobru nedělní zápas s Pardubicemi. Na vedoucí Plzeň ztrácejí svěřenci trenéra Pavla Vrby tři body. Teplice nebodovaly ve čtvrtém z posledních pěti kol a zůstaly čtrnácté.

    Sparťanský kouč Vrba udělal oproti poslednímu vítězství nad Ostravou jednu změnu v základní sestavě, zdravotně indisponovaného brankáře Heču nahradil Holec. Teplice se musely obejít bez záložníka Fortelného nebo útočníka Sejka, který před týdnem rozhodl o výhře v Liberci. Oba patří ke kmenovým hráčům Sparty a nemohli nastoupit po dohodě klubů.

    Teplice začaly proti favoritovi nebojácně. V 10. minutě si zaběhl za obranu domácí Boljevič, branku ale minul. Sparta se zprvu proti aktivně napadajícímu soupeři těžko prosazovala a Severočeši byli dál nebezpeční. V 21. minutě si naskočil na Trubačův přímý kop Vondrášek a letenský tým zachránil od inkasování pohotovým zákrokem Holec.

    Sparta si největší šanci v první půli připravila až v samotném závěru, kdy nepříjemnou Hložkovu střelu vytáhl Grigar jen před sebe a dorážející Čvančara přestřelil. Bývalému jabloneckému hráči byl následně odmáván ofsajd.

    Letenský celek se dočkal vedoucí trefy hned po přestávce. Hložek utekl po levé straně Tijanimu, předložil míč nabíhajícímu Čvančarovi a ten ve 47. minutě i díky teči blokujícího Vondráška otevřel skóre.

    Teplice se snažily vyrovnat, ale Žákův technický pokus Holec zlikvidoval. V 58. minutě udeřila Sparta podruhé. Po Dočkalově rohovém kopu se prosadil hlavičkující Vitík. Devatenáctiletý obránce oslavil svůj druhý gól v lize.

    Povedenou dvacetiminutovku Sparty završil po hodině hry opět Čvančara, který zužitkoval centr střídajícího Haraslína. Jednadvacetiletý útočník zaznamenal jubilejní 10. branku v této ligové sezoně.

    Tepličtí se již k žádné větší šanci nedostali a naopak mohli pět minut před koncem inkasovat ještě jednou. Sudí Machálek nařídil po faulu v pokutovém území penaltu, tu však po konzultaci s videorozhodčím kvůli předchozímu ofsajdu Pulkraba odvolal. Sparta v lize porazila Teplice popáté za sebou a na Stínadlech v nejvyšší soutěži bodovala poosmé po sobě.

    Ohlasy:

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Utkání bylo o prvním gólu, který byl klíčový. Nakonec ho na začátku druhé půle dala Sparta. Narostla jí křídla, dala druhý a to utkání bylo rozhodnuté. Co se týče prvního poločasu, myslím, že v něm snesla nějaká kritéria i naše hra. I když prvních 20 minut nebylo dobrých, poté jsme začali hrát více po zemi a lépe kombinovat. Škoda, že jsme to nebyli my, kdo by dal první gól. Musíme ale uznat kvalitu Sparty, která ve druhém poločase hrála dobře. Jsem rád za to, že přišlo i přes 10 tisíc fanoušků a přál bych si, aby takhle chodili častěji. O to si ale musíme říct lepším výkonem a hlavně výsledkem."

    Pavel Vrba (trenér Sparty): "Z naší strany to byl zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme byli nepřesní, naše rozehrávka byla zdlouhavá. Teplice dobře dostupovaly, nedávaly nám prostor a my s tím měli problém. Kromě jedné šance Hložka s Čvančarou jsme si nic nevytvořili. Ve druhé půli to bylo jiné. Byl tam lepší pohyb, využívali jsme mnohem lepší prostory. Určitě to ovlivnila i naše první branka. Teplice pak byly odvážnější v útoku a my měli prostor. Také jsme sesbírali více odražených balonů než v první půli, kdy byly lepší pro změnu Teplice. I z toho pohledu je pro ně možná ten výsledek krutý."

    FK Teplice – AC Sparta Praha 0:3 (0:0)

    Branky: 47. a 65. Čvančara, 58. Vitík.
    Rozhodčí: Machálek – Paták, Vodrážka – Ondráš (video).
    ŽK: Tijani – Höjer.
    Diváci: 10.063.

    Teplice: Grigar – Kučera, Tijani, Vondrášek – Hyčka, Mareček (68. Nsunzu), Knapík, Boljevič (50. Prošek) – Žitný (50. Kodad), Trubač – Žák (79. Ledecký). Trenér: Jarošík.

    Sparta: Holec – Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer – Pešek (64. Haraslín), Sáček (86. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (73. Karabec), Hložek (86. Ladislav Krejčí I) – Čvančara (73. Pulkrab). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.