<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | neděle 20/03/2022, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 471 diváků (14 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Hradeckým fotbalistům se proti Teplicím tradičně daří. Z posledních 11 zápasů s nimi prohráli jen jeden a na podzim je ve svém mladoboleslavském exilu zdolali 3:0, což je jejich nejvyšší výhra v tomto ročníku.

    Tentokrát pro ně ale zápas začal smolně. V šesté minutě zasáhla teplická průniková přihrávka Královu ruku ještě daleko před brankou, ale rozhodčí Batík to ocenil žlutou kartou i přímým kopem. Ten rozehrál Fortelný načechraným centrem a Ledecký, hrající 50. ligový zápas, hlavičkoval do sítě.

    Domácí se však z vedení radovali jen pět minut. Tomáš Kučera v šestnáctce nohou nešťastně zasáhl Rybičku a sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. Nejlepší střelec Východočechů Rada ji proměnil ve svůj devátý ligový gól v této sezoně.

    Marečkova střela pak zasvištěla těsně nad hradeckým břevnem, ale to bylo ze strany domácích na dlouhé minuty všechno. Hradečtí s trojicí útočníků napadali teplickou rozehrávku hned v zárodku a nepouštěli domácí na dostřel své branky.

    Pod tlakem chyboval i zkušený teplický gólman Grigar, "malou domů" řešil před dotírajícím Vlkanovou nepovedenou kličkou a mohl být rád, že neinkasoval podruhé. Domácí ofenziva ještě víc ztratila na síle, když už ve 32. minutě pro zranění odstoupil její nejproduktivnější hráč Fortelný.

    Hradecká útočná aktivita pokračovala i po změně stran a v 54. minutě se musel Grigar hodně natáhnout, aby Kubalovu hlavičku vytlačil nad břevno. Čtvrt hodiny před koncem ale teplický brankář zaspal na čáře při Vlkanově přímém kopu a Král ho hlavou snadno překonal.

    Teplická snaha o vyrovnání působila hodně křečovitě a nepomohlo ani opakované střídání. Blízko k bodu byli domácí až dvě minuty před koncem. Po rohovém kopu a zmatcích v hradecké obraně trefil Král při snaze odvrátit míč břevno vlastní branky. Na výsledku už nic nezměnilo ani šestiminutové nastavení.

    Teplice po nadějném startu do jara vytěžily z posledních čtyř zápasů jen jeden bod a zůstávají na první barážové pozici. "Votroci" venku v nejvyšší soutěži naplno bodovali po šesti utkáních.

    Ohlasy:

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Viděli jsme velkou bodovou šanci, mohli jsme přeskočit dva týmy. Není to jen o bodech, chci hrát i pěkný fotbal, ale dnes to nebylo ani jedno ani druhé. Měli jsme dobrý úvod, dali jsme gól, pak jsme darovali soupeři brzké vyrovnání po nešťastné penaltě. Hradec měl urputnou obranu, byl kompaktní a na tomto terénu bylo těžké se do nich dostat. Když všichni hráči nepodají optimální výkon, je těžké vyhrát. Chyběla větší ochota hrát víc dopředu, nemůže to ležet jen na dvou hráčích. Nemáme podporu z krajů, chybí centry ze strany a je těžké si něco vytvořit. Chtěli jsme i za stavu 1:1 hrát dopředu, šli jsme do toho vabank a dostali jsme druhý gól. Grigarovi ale nic nevyčítám, několikrát nás podržel."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Bylo to bojovné, agresivní. Nechytli jsme začátek, dostali jsme laciný gól. Cením si toho, že jsme rychle reagovali, povedlo se několik akcí a jedna z nich vyústila v penaltu. Pak jsme byli víc na míči, herně to nevypadalo špatně, ale vázla nám finální fáze. Teplice měly druhý poločas převahu, my se soustředili na přechodové akce a věřil jsme, že se povede gól standardky, což se splnilo. Král je výborný hlavičkář a utkání nám vyhrál. Střídáním jsme posilovali defenzivu a s notnou dávkou štěstí jsme to ubojovali. Jsme nováček, šesté místo je pro nás nečekané, hrajeme kolektivní fotbal a máme tam i zajímavé hráče, ale jsem realista, víc nám odpovídá střední skupina. Jde nám primárně o to, abychom neskončili v barážové skupině."

    FK Teplice – FC Hradec Králové 1:2 (1:1)

    Branky: 6. Ledecký – 11. Rada z pen., 76. Král.
    Rozhodčí: Batík - Mokrusch, Pochylý - Kocourek (video).
    ŽK: Tijani, T. Kučera – Král, Kubala.
    Diváci: 2471.

    Teplice: Grigar – Knapík (46. Hyčka), Tijani, T. Kučera – Prošek (77. Kodad), Mareček (77. Žitný), Trubač, Vondrášek – Fortelný (32. Jukl) – Žák, Ledecký (61. Sejk). Trenér: Jarošík.

    Hradec: Fendrich – Klíma, Král, Leibl – Mejdr, Kodeš, Rada (73. Soukeník), Harazim – Kubala (86. J. Kučera), Rybička (64. Vašulín), Vlkanova. Trenér: Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.