<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    21. kolo, Základní část | neděle 13/02/2022, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 000 diváků (8 % z kapacity 12 474) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    V úvodu domácí Daněk nedokázal přihrát v nadějné situaci dvou proti jednomu Chytilovi, poté z levé strany střílel hostující Mužík jen do středu branky. První vážnější šance přišly až kolem 20. minuty, kdy se nejdříve ke střele zpoza vápna po nakrátko rozehraném rohu dostal Ewerton a zamířil těsně nad. Poté trochu podcenil situaci Suchý a nabídl příležitost olomouckému Gonzálezovi, jehož pokus také skončil mimo.

    O chvíli později hlavičkoval po rohu González a z levé strany poté střílel Daněk, hostující Šeda však pokaždé bezpečně zasáhl. Mladoboleslavský gólman zasáhl i před koncem poločasu po Jemelkově teči po rohovém kopu na bližší tyči.

    Hostům skvěle vyšel vstup do druhého poločasu. Ve 47. minutě napřáhl z 20 metrů kapitán Matějovský a povedeným pokusem přesně k levé tyči poslal Mladou Boleslav do vedení. Čtyřicetiletý veterán skóroval podruhé v ligové sezoně.

    Do podobného místa vzápětí zamířil také Ladra, gólman Sigmy Stejskal ale tentokrát na míč dosáhl a vytáhl ho mimo tyče. V 64. minutě Olomouc po povedené kombinační akci srovnala. Míč se dostal na levou stranu ke Zmrzlému, který stříleným centrem našel Chytila a olomoucký útočník zblízka překonal Šedu.

    Mladá Boleslav mohla jít krátce nato znovu do vedení, hlavička Šimka jen těsně minula pravou tyč. Velmi blízko brance byli hosté také po zakončení Dancáka, který zamířil těsně vedle.

    Poté však Olomouc otočila vývoj. Po Chvátalově centru z pravé strany se v 79. minutě prosadil na zadní tyči Zmrzlý a k předchozí asistenci přidal i gól. Šest minut před koncem měli domácí jedinečnou šanci zvýšit, když po faulu na Chytila v pokutovém území zahrávali pokutový kop. K exekuci se po nezdaru Olomouce v penaltovém rozstřelu pohárového utkání se Slováckem postavil střídající Růsek, ale zamířil jen do levé tyče, od níž se míč odrazil do zámezí.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "V prvním poločase to bylo jen o bojovnosti, scházela nám větší kvalita ve středu pole. Postrádal jsem také tlak na odražené míče, které jsme vůbec nezískávali. Boleslav tak vypadala možná trochu fotbalověji. V druhém poločase přišla dost velká rána hned v úvodu. I následná reakce na inkasovaný gól byla špatná. Boleslav byla výrazně lepší a kdyby přidala druhou branku, bylo by po zápase. Pak se nám ale povedla střídání a příchod Růska se Zifčákem, což podle mě rozhodlo zápas. Způsob, jakým jsme pak zápas otočili, zaslouží respekt a poděkování hráčům za jejich vůli. Posledních 30 minut už jsme hráli dobře a vyhráli podle mě zaslouženě."

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Dnes to byl bojovný zápas, ve kterém jsme se na začátku druhého poločasu dostali do vedení a začalo se to pro nás dobře vyvíjet. Olomouc ale potom poslala na hřiště ofenzivnější hráče a my jsme začali trochu ztrácet půdu pod nohama. Za stavu 1:0 pro nás tam ještě byly situace, které jsme měli dotáhnout do úspěšného konce. Bohužel jsme pak špatně dohráli dvě situace v našem vápně, Olomouc toho využila a utkání rozhodla. Výsledek zápasu se rozhoduje v šestnáctkách a tam jsme dnes nebyli dostatečně důslední."

    SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)

    Branky: 64. Chytil, 79. Zmrzlý – 47. Matějovský.
    Rozhodčí: Machálek – Váňa, Volf – Hrubeš (video).
    ŽK: Greššák, González – Suchý, Stránský.
    Diváci: 1000 (omezený počet).

    Olomouc: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – González, Breite, Greššák (55. Růsek), Spáčil (55. Zifčák), Daněk (90.+3 Vepřek) – Chytil (90.+1 Poulolo). Trenér: Jílek.

    Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Suchý, Šimek (84. Smrž), Preisler – Ladra, Matějovský, Dancák, Pech, Ewerton – Mužík (73. Stránský). Trenér: Jarolím.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.