<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    20. kolo, Základní část | neděle 06/02/2022, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 1 000 diváků (20 % z kapacity 5 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Ostravský trenér Smetana, který je kvůli chybějící licenci veden jako asistent, překvapil nasazením středního záložníka Bouly, jenž si ve 22 letech odbyl debut ve F:L. Na hrotu útoku dostal přednost Klíma před nejlepším střelcem týmu Almásim. Mladoboleslavští nastoupili v očekávané sestavě.

    Baník začal o poznání aktivněji a už ve čtvrté minutě otevřel skóre. Zimní posila Ekpai si naběhl na dlouhý pas za obranu a z pravé strany našel prudkým centrem osamoceného Kuzmanoviče, jenž hlavou bez problémů zakončil do prázdné brány.

    Vzápětí mohl odpovědět na druhé straně Ladra, jeho pokus ale těsně minul pravou tyč. Ostrava hrozila především po pravé straně po ose Ndefe, Ekpai a právě nigerijský záložník, jenž v Baníku hostuje ze Slavie, měl prsty i ve druhé brance Slezanů.

    Po Klímově vyhraném osobním souboji se Ekpai zjevil sám před Šedou, jeho pokus sice mladoboleslavský gólman reflexivně vyrazil, při následné dorážce hlavou ale hostujícího křídelníka skopl Douděra a sudí Orel po konzultaci s videorozhodčím ukázal na penaltu. Míč si v 25. minutě vzal Klíma a s jistotou poslal Šedu na opačnou stranu.

    Druhá inkasovaná branka domácí probudila. Nejprve napálil Karafiát táhlou střelou ze zhruba 30 metrů břevno a ve 42. minutě už mohla zhruba tisícovka domácích diváků na stadionu slavit. Ewerton vybídl po individuální akci ke skórování aktivního Ladru, kterého Budinský ještě vychytal, na dorážku Hlavatého už ale dosáhnout nemohl.

    Domácí trenér Jarolím poslal ještě před pauzou na hřiště druhého útočníka Filu a Mladoboleslavští na konci první půle soupeře dostali pod tlak. Další gólový moment ale přišel krátce po změně stran na druhé straně. V 50. minutě si odražený míč po rohovém kopu našel Klíma a připsal si sedmý gól v sezoně FORTUNA:LIGY.

    Ofenzivní utkání s množstvím šancí gólově uzavřela v 72. minutě Ewertonova trefa z penalty nařízené za faul Fleišmana na Filu. Brazilský křídelník se sedmou brankou v ročníku F:L osamostatnil na čele týmové střelecké tabulky.

    Na třetí porážce Mladé Boleslavi z posledních čtyř kol se už ale ani navzdory velkému závěrečnému tlaku domácích nic nezměnilo. V největší příležitosti na vyrovnání zamířil Škoda v nastavení hlavou těsně nad.

    Ohlasy:

    Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Podobalo se to domácím zápasům, které jsme tu odehráli na podzim. Soupeři jsme dopřáli komfortní náskok a pak se to buď podaří dotáhnout, nebo ne. Naši stopeři dnes předvedli fatální chyby. Při prvním gólu pozdě zareagujeme na nabíhajícího hráče, při druhém gólu jsme propadli ve dvou soubojích a byla z toho penalta. Postupně jsme se dostali do hry, vstřelili jsme kontaktní gól. Ale pak přišla špatně pokrytá standardka a Baník zase vedl o dvě branky. Přestože jsme měli příležitosti, tak jsme z toho už víc nevytěžili. Možná nám chyběla odložená generálka v Drážďanech, to mohlo sehrát určitou roli. V tomhle složení obrany jsme zase tolik zápasů neodehráli, každopádně vyřešit post stoperů je nyní naší prioritou."

    Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Chtěli jsme hrát rychle dopředu, přímočaře, což se nám dařilo. Dobře jsme bránili a napadali. S příchodem druhého domácího útočníka Fily se to trochu změnilo, vepředu udržel dost míčů a Boleslav začala být čím dál tím nebezpečnější. Pomohl nám ale zase vstup do druhého poločasu a naštěstí jsme to dohráli, i když to v závěru nebylo ideální. Ublížilo nám střídání Klímy, teď už můžu říct, že jsem ho měl na hřišti nechat. Měl víc pohybu než Almási, který je zase platnější v pokutovém území. Splnili jsme cíl, teď musíme v dalších zápasech navázat."

    FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava 2:3 (1:2)

    Branky: 42. Hlavatý, 72. Ewerton (pen.) – 25. (pen.) a 50. Klíma, 4. Kuzmanovič.
    Rozhodčí: Orel – Kříž, Kubr – Štěrba (video).
    ŽK: Douděra – Kuzmanovič, Fleišman.
    Diváci: 1000 (omezený počet).

    M. Boleslav: Šeda – Douděra, Suchý, Karafiát (62. Pech), Preisler – Matějovský, Smrž (37. Fila) – Ladra (62. Mužík), Hlavatý (78. Dancák), Ewerton – Škoda. Trenér: Jarolím.

    Ostrava: Budinský – Ndefe, Chlumecký, Svozil, Fleišman – Boula, Kaloč – Ekpai (90.+3 Buchta), Kuzmanovič (78. Budínský), Falta (63. Koncevoj) – Klíma (63. Almási). Trenér: Galásek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.