<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | neděle 06/02/2022, 18:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 000 diváků (9 % z kapacity 11 597) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Viktoria díky brance Tomáše Chorého z 28. minuty oplatila východočeskému nováčkovi srpnovou porážku 0:1 a v nejvyšší soutěži zvítězila popáté za sebou. Hradec protáhl ligovou sérii bez výhry na čtyři utkání a je na osmém místě.

    Plzeňskému týmu chyběl zraněný nejlepší střelec F:L Beauguel. Francouzského autora 10 gólů v tomto ročníku nejvyšší soutěže na hrotu útoku zastoupil Chorý.

    Ve třetí minutě jako první zahrozili hosté, po Mejdrově centru Prekop v šestnáctce hlavičkoval vedle. Na druhé straně Hradec podržel brankář Fendrich, který vychytal Havla i dorážejícího Čermáka. Jejich spoluhráč Pernica po následném rohu zamířil do horní části břevna.

    Západočeši převzali iniciativu a ve 28. minutě otevřeli skóre. Po standardní situaci Sýkora našel v pokutovém území Chorého a ten se prosadil umístěnou hlavičkou. Sedmadvacetiletý útočník vstřelil druhou branku v sezoně FORTUNA:LIGY.

    Chorý se hned za tři minuty trefil hlavou znovu, ale rozhodčí Machálek po kontrole u videa gól odvolal kvůli faulu plzeňského střelce na bránícího Čecha. V závěru první půle ještě Kopic z dálky těsně minul branku Hradce.

    "Votroci" po přestávce začali lépe a matnou Viktorii čím dál více přehrávali. Po standardních situacích Kubala nejprve trefil Kopice a poté z těžké pozice přestřelil. Prekopovu střelu z přímého kopu si pohlídal gólman Staněk.

    Plzeňští si první šanci ve druhém poločase vytvořili až v 79. minutě, kdy po přihrávce střídajícího Káčera zakončoval slabě Mosquera. V závěru už domácí nejtěsnější náskok udrželi. Viktoria v nejvyšší soutěži porazila Hradec pojedenácté z posledních 12 zápasů, doma nad východočeským soupeřem zvítězila pošesté za sebou.

    Ohlasy:

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Jsou to nesmírně důležité tři body. Nejen kvůli tomu, že Sparta získala bod a Slavia prohrála, ale i kvůli tomu, že utkání nebylo vůbec jednoduché. Hradec měl hlavně v úvodu zápasu a potom ve druhé půli velmi dobrý pohyb, který nám trošku dělal problémy. O to je to vítězství cennější. Jsem rád, že se prosadil Tomáš Chorý, který čekal na gól hrozně dlouho. Na tréninku pracoval velmi dobře. Jsme rádi, že utkání rozhodl zrovna on. Ve druhé půli soupeř líp kombinoval než my, hrál rychle, přímočaře. Dostával se na naši polovinu. Jsem rád, že jsme nejen vyhráli, ale že jsme ani nedostali branku. Do nějaké vážnější šance jsme Hradec nepustili. Druhá půle měla být z naší strany kvalitnější, ale je to ubojované vítězství, které se velmi cení."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce): "Výsledek nás samozřejmě mrzí, protože myslím, že se tady dalo udělat víc. Bodík se asi dal udělat, ale nedokázali jsme to, takže jsme zklamaní. Nicméně mužstvo lze pochválit za obětavý výkon v rámci jeho možností. Měli jsme dobrý a aktivní vstup do zápasu. Ale bohužel přišla pasáž, kdy jsme asi 15 minut ztratili kontrolu nad utkáním. Soupeř nás svou dobrou, intenzivní a energickou hrou zatlačil. Z toho vznikla standardka, kterou jsme neubránili. Určitě jsme zápas neztratili, dalo se s tím ještě mnoho dělat. Snažili jsme se, co nám síly stačily. Druhou půli jsme svou hrou vytvářeli v řadách Viktorie nejistotu. K bodíku chybělo trochu štěstí, aby se nám z nějaké akce narodila šance, ze které jsme mohli branku vstřelit."

    FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

    Branka: 28. Chorý.
    Rozhodčí: Machálek – Caletka, Vodrážka – Hrubeš (video).
    ŽK: Kučera (Hradec).
    Diváci: 1000 (omezený počet).

    Plzeň: Staněk – Havel, Pernica, Hejda, Sýkora – Bucha (88. Kaša), Kalvach – Kopic (78. Šulc), Čermák (78. Káčer), Mosquera – Chorý (72. Potočný). Trenér: Bílek.

    Hradec: Fendrich – Klíma, Král, Čech (80. Rybička) – Mejdr, Soukeník, Kučera (74. Rada), Novotný – Prekop, Kubala, Vlkanova. Trenér: Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.