<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    18. kolo, Základní část | sobota 11/12/2021, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 390 diváků (8 % z kapacity 5 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Svěřencům trenéra Martina Svědíka patří v tabulce čtvrté místo, na pátou Ostravu ale mají k dobru už jen bod. Hradec Králové, který v domácím azylu v Mladé Boleslavi neprohrál ani devátý zápas F:L, je nadále šestý.

    Oba týmy zahájily duel opatrně a do první větší příležitosti se dostal až ve 24. minutě hostující Jurečka. Jeho pokus v dobré pozici zablokovali obránci. Sedmadvacetiletý útočník se však ještě před přestávkou dočkal. V 36. minutě jej našel přesnou přihrávkou v pokutovém území Petržela a odchovanec Opavy tentokrát nedal tvrdou ranou brankáři Fendrichovi šanci. Jurečka se prosadil po dvou zápasech.

    Domácí se ve druhé části tlačili za vyrovnáním a blízko k němu byl ve 49. minutě Prekop, v nadějné příležitosti ale překopl. O chvíli později se zase běžel po rychlém protiútoku na brankáře Nguyena Vašulín, hostující gólman však jeho přízemní střelu vyrazil míč na roh.

    Východočeši se dočkali až po hodině hry. Po centru Vlkanovy z pravé strany fauloval v pokutovém území Reinberk nabíhajícího Novotného a rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop. Hostující obránce navíc dostal červenou kartu. K penaltě se postavil Vlkanova, a přestože Nguyen jeho první ránu vyrazil, na dorážku byl již krátký. Královéhradecký záložník vstřelil pátý gól v sezoně FORTUNA:LIGY.

    Svěřenci trenéra Koubka v početní výhodě svého soupeře ještě více zatlačili a v 67. minutě mohl duel otočit Vašulín, z malého vápna však trefil jen boční síť. Aktivní hra "votroků" nicméně slavila úspěch deset minut před koncem. Po dalším rychlém brejku byl faulován v pokutovém území Vlkanova a Franěk nařídil po kontrole situace ze záznamu další pokutový kop.

    Z něj pak střídající Rada umístěnou ranou překonal Nguyena a šestou brankou v sezoně F:L se osamostatnil v pozici nejlepšího střelce týmu před Dvořákem, který do utkání po operaci kolene nezasáhl.

    Domácím však radost vydržela jen dvě minuty. Slovácko se i přes oslabení usadilo ve vápně soupeře a Jurečka tvrdou ranou pod břevno rozhodl o dělbě bodů. Nic na tom už v závěru nezměnil ani královéhradecký Vašulín, jehož vychytal Nguyen.

    Ohlasy:

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Bylo to zajímavé utkání. Padly v něm čtyři branky a mělo to náboj. Zápas jsme začali dobře, byli jsme aktivní. Bohužel jsme v první půli neměli účinnou útočnou fázi. Slovácko nás nepouštělo, kam bychom si přáli a chyběla nám údernost. Soupeř podnikal přes Petrželu průnikové akce a směrem dopředu byl lepší než my. Jednou jsme pak zaváhali a inkasovali. V kabině jsme si řekli, že se dá utkání otočit. Připravili jsme si změny a druhý poločas jsme odehráli, jak jsme si představovali. Mužstvo znovu prokázalo morálku. Vybojovali jsme penaltu a přečíslení jednoho muže, což byl významný moment. Srovnali jsme a šli si dál za vítězstvím. Když jsme přidali i druhý gól, měli jsme si to vedení už pohlídat. To, že jsme dovolili soupeři vyrovnat, je jediná věc, která mě mrzí. Jinak hodnotím náš výkon pozitivně. Chválím mužstvo, že dokázalo stav otočit, což v české lize proti Slovácku dokázaly snad jen Budějovice."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Z hlediska naší defenzivy to byl zápas rozdílných poločasů. V první půli jsme velice dobře bránili a Hradec eliminovali. V ofenzivě jsme se ale nemohli zprvu prosadit a byli jsme slabí v odraženým míčích. To se ale po 15 minutách změnilo. Vytvořili jsme si šance a dostali se do vedení. Ve druhé půli jsme ale nepochopitelně pustili Hradec do brejkových příležitostí, ze kterých vznikla třeba penalta. Naše defenzivní práce se mi vůbec nelíbila. Ztráceli jsme na prostředku balony a de facto jsme soupeři vytvářeli šance sami. Hradec duel bohužel otočil ze dvou pokutových kopů, takže si cením, že jsme na to ještě zareagovali a vytěžili alespoň bod. Vzhledem k našemu vedení jsme měli utkání dohrát a vyhrát. Na druhou stranu, když to soupeř otočil, je člověk rád alespoň za to, že se nám podařilo v 10 hráčích vyrovnat."

    FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 2:2 (0:1)

    Branky: 63. Vlkanova, 81. Rada z pen. - 36. a 83. Jurečka.
    Rozhodčí: Franěk - Kubr, Pfeifer - Adámková (video).
    ŽK: Vašulín - Kalabiška, Svědík (trenér).
    ČK: 61. Reinberk (Slovácko).
    Diváci: 390 (omezený počet).

    Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Kodeš (62. Rada), Soukeník, Novotný - Prekop, Vašulín, Vlkanova. Trenér: Koubek.

    Slovácko: Ngyuen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík - Petržela (74. Cicilia), Sadílek (74. Navrátil), Holzer (66. Tomič) - Jurečka (90.+2 Kohút). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.