<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | neděle 12/09/2021, 16:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 2 832 diváků (57 % z kapacity 5 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Hanáci neprohráli páté kolo po sobě, naopak Středočeši vyhráli v nejvyšší soutěži jediný z uplynulých pěti duelů. Kapitán Mladé Boleslavi Marek Matějovský si připsal 350. start v lize.

    Olomouc se poprvé prosadila v desáté minutě. Domácí obránce Douděra ve snaze zažehnat nebezpečí napálil míč pouze do spoluhráče Suchého, od něhož se odrazil před branku na volného Hálu, který zakončil do odkryté branky. Devětadvacetiletý záložník vstřelil už pátý gól v ligové sezoně, díky němuž se v čele tabulky kanonýrů dotáhl na slávistu Schranze.

    Srovnat mohl Hlavatý, který v reprezentační pauze přišel do Mladé Boleslavi z Plzně na roční hostování, jenže z vápna těsně minul vzdálenější tyč.

    Ve 22. minutě přidali Hanáci další branku. Zmrzlého centr z levé strany brankář Halouska vyrazil pouze před sebe a Růsek balon pohotově uklidil do horního růžku.

    Domácí přispěchali s odpovědí za necelé dvě minuty. Škoda si naběhl do šestnáctky, vložil se do Ewertonovy přihrávky a překonal Macíka. V ligovém ročníku zaznamenal čtvrtý zásah.

    Středočechy trefa nakopla a do konce úvodního dějství si vypracovali řadu šancí, vyrovnat se jim však nepodařilo. Škodův lob přes vyběhnutého olomouckého gólmana skončil těsně nad břevnem. Následně si Macík poradil s přímým kopem Ewertona. Brazilský záložník poté orazítkoval tyč.

    Domácí vstoupili aktivně i do druhého poločasu. Střídající Ladra ale po rohovém kopu trefil jen boční síť.

    V 72. minutě Vaněček výstavní ranou z první do šibenice vrátil hostům dvougólový náskok. Olomouc má s 19 nastřílenými brankami nejlepší útok v lize. Sigma směřovala za čtvrtou ligovou výhrou v posledních pěti duelech, jenže vzápětí se autor třetí branky zranil.

    Domácí se nejprve v početní výhodě zastřelovali, když Škoda zblízka zakončil těsně vedle a Ladra ve výhodné pozici zamířil pouze do Macíkovy náruče.

    Čtyři minuty před koncem základní hrací doby Dominik Mašek trefil tyč, jenže míč se od Macíkových zad odrazil za brankovou čarou. Bod Středočechům vytěžil výstavní ranou zpoza vápna stoper Karafiát. Hanáci, kteří mají odložený souboj s mistrovskou Slavií, v nejvyšší soutěži neprohráli v Mladé Boleslavi popáté za sebou.

    Ohlasy

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Bohužel je to pátý zápas ze sedmi, v němž jdeme do kabiny za nepříznivého stavu. Hlavně první branka Olomouce padla po naší nedůslednosti. Vyplavali nám tam dva úplně volní hráči Olomouce. Tam byl největší problém. Už jsme byli ve stavu, ve kterém jsme nechtěli být. Přesto jsme celkem slušně kombinovali. Michal Hlavatý a Milan Škoda měli šance. Bohužel jsme si nechali vstřelit druhou branku z prostoru, který měl být pokrytý líp. Podařilo se nám vstřelit kontaktní branku. O poločase jsme na to reagovali, na hřiště šel Tomáš Ladra. Druhý poločas byla hra na jednu branku, ale bohužel vepředu jsme byli jaloví a nebyli jsme schopní branku vstřelit. Inkasovali jsme potřetí. Pro nás štěstí v tom, že se Olomouci zranil Vaněček. Olomouc už měla vystřídáno a zápas jsme dohrávali proti devíti v poli. Nakonec se nám podařilo alespoň srovnat, přestože jsem po vyrovnání věřil, že tam je trošku prostor zápas rozhodnout. Nepodařilo se. Po takovém zápase má člověk smíšené pocity, protože góly, které jsme dostali, byly naivní. Když dáte doma tři góly, mělo by mužstvo vyhrát."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "V první řadě je potřeba uznat, že i bod v kontextu zápasu je trošku šťastný. Boleslav v průběhu celého utkání měla větší množství brankových příležitostí, byla kvalitnějším týmem. Utkání nás nezastihlo úplně v dobrém rozpoložení. V prvním poločase jsme pohybově zaostávali a měli jsme strašné ztráty míčů v přechodové fázi. Přesto jsme dvakrát skórovali ze dvou šancí, které jsme si vypracovali. Produktivita se nás drží, to je jedna z mála věcí, kterou bych dneska pochválil. Druhý poločas jsme udělali určité změny v postavení středních hráčů. Boleslav jsme poměrně dobře eliminovali. Druhý poločas byl v pořádku. Bylo to podpořené třetím gólem. Bohužel jsme museli z důvodu křečí Ondry Zmrzlého využít i třetí okno ke střídání a pak už jsme další možnost střídání neměli. V tu chvíli jsme to riskli s tím, že jsme v zádech měli dvoubrankové vedení. Věřili jsme, že utkání dokončíme bez zdravotních potíží. Bohužel David (Vaněček) se vzápětí zranil. V deseti jsme neměli sílu tlaku odolat a nakonec jsme dvakrát inkasovali."

    FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc 3:3 (1:2)

    Branky: 24. Škoda, 86. Macík (vlastní), 90. Karafiát - 10. Hála, 23. Růsek, 73. Vaněček.
    Rozhodčí: Machálek - Vlček, Pochylý - Berka (video).
    ŽK: Škoda, Douděra - Chvátal, González, Jemelka, Macík.
    Diváci: 2832.

    M. Boleslav: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Matějovský, Dancák (46. Ladra) - Skalák (72. L. Mašek), Hlavatý (72. D. Mašek), Ewerton (60. Fila) - Škoda. Trenér: Jarolím.

    Olomouc: Macík - Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (70. Matoušek) - Breite, González - Zifčák (65. Zahradníček), Daněk (56. Sedlák), Hála (70. Beneš) - Růsek (65. Vaněček). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.