<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    4. kolo, Základní část | sobota 14/08/2021, 16:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 597 diváků (33 % z kapacity 4 833) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Zlín tak zvítězil v lize podruhé za sebou a se šesti body se posunul v neúplné tabulce na šesté místo. Karviná naopak ztratila dvoubrankový náskok podruhé v sezoně, dál na první vítězství čeká a patří ji se dvěma body 14. příčka.

    Domácí vstoupili do utkání aktivněji a už po dvou minutách hry ohrozil branku gólmana Dostála ranou z hranice pokutového území Túlio, nicméně přestřelil. Karvinský nováček v základní sestavě Túlio byl dál aktivní a chvíli na to oslovil nebezpečným centrem i Čmelíka, také on ale nezakončil přesně.

    Zlín, který se v minulém kole dočkal proti Teplicícím prvního vítězství takřka po půl roce, mohl udeřit po čtvrthodině hry, jenže Poznar z přímého kopu neuspěl.

    Skóre zápasu tak otevřela Karviná. Ve 23. minutě si naskočil na přetažený přímý kop z levé strany Santos, vrátil míč do pokutového území a zde ho dopravil do sítě důrazně hlavičkující Buchta. Obránce Slezanů se v lize trefil pošesté v kariéře a proti svému bývalému klubu, kde působil ještě v minulé sezoně.

    Domácí pokračovali v útočné hře a do přestávky se mohli prosadit znovu Túlio nebo Čmelík, jejich pokusy však letěly pokaždé mimo. Zlín navíc přišel do poločasu o brankáře Dostála, který si poranil koleno a musel ho vystřídat náhradní gólman Rakovan.

    Co se hráčům Karviné nepodařilo v závěru první části, to napravili hned v úvodu té druhé. Hned po minutě hry vyslal z levé strany prudký centr před bránu Bartošák a Papadopulos se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Šestatřicetiletý útočník se prosadil podruhé v sezoně.

    Teprve po druhé inkasované brance se Zlín vrhl do útoku a v 55. minutě mohl snížit Reiter, jeho šanci ale zablokovali domácí obránci. O chvíli později se hosté přeci jen dočkali. Po odvráceném přímém kopu se opřel do míče Fillo a vrátil nekompromisní ranou "Ševce" do hry. Zlín navíc pokračoval v tlaku a Poznar vzápětí trefil tyč.

    Útočník Zlína se ovšem dočkal 11 minut před koncem. Po faulu Dramého na střídajícího Tkáče nařídil sudí Machálek pokutový kop a zkušený útočník střelou do protipohybu gólmana Neumana vyrovnal.

    Domácí se sice ještě snažili v závěru vrátit do vedení, místo toho ale naopak utkání úplně ztratili. Conde sice po brejku ještě svou šanci neproměnil, ve druhé minutě nastaveného času se však prodral k nakopnutému míči střídající Cedidla a dokonal konečný obrat ve prospěch Zlína. Ten tak vyhrál v lize podruhé za sebou a porazil Karvinou podruhé z posledních šesti zápasů.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Pro nás to bylo druhé utkání, které jsme měli výborně rozehrané, ale nezvládli jsme ho. Těžko se to hodnotí. Stejně jako proti Pardubicím jsme vedli 2:0, ale začali jsme opět zmatkovat. Zlín měl následně během čtyř minut snad tři šance a vyvrcholilo to kontaktní brankou. Od té doby jsme ztratili nad průběhem zápasu kontrolu. I taková utkání se sice dají dohrát, ale u nás bohužel přišel později faul Soufiho (Dramého), který šel ve vápně do skluzu. To je špatně a tahle hrubá chyba v defenzivě nás stála výsledek. V závěru jsme se s tím snažili něco udělat, ale paradoxně jsme to byli my, kteří dostali ránu z milosti a Zlín dal třetí branku. Jsem z toho přejetý. Ztratit takto dobře rozjeté utkání venku ještě člověk pochopí, ale přijít o něj doma je velice nepříjemné."

    Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Věděli jsme, že Karviná je nebezpečná ze standardních situací, mají dobré hráče a dobře nacvičené věci. Po inkasované brance jsme měli jen jednu situaci, kdy Condé střílel nad. Jinak jsme byli v prvním poločase málo aktivní a důrazní. Málo jsme bojovali o míč. Ani vstup do druhého poločasu nebyl dobrý a po nedůrazu na kraji jsme dostali další gól. Poté jsem ale viděl, že kluci zapnuli a jak dal Fillo krásnou branku, bylo na hráčích znát, že si začínají věřit. Převzali jsme vývoj hry a věřil jsem, že nám ještě nějaká branka spadne. Následně přišla penalta a to otočení už byl takový bonbónek za tu víru. Kluci na soupeři cítili, že se začínal strachovat a tím jsme je asi porazili."

    MFK Karviná – FC Fastav Zlín 2:3 (1:0)

    Branky: 23. Buchta, 47. Papadopulos – 60. Fillo, 79. Poznar z pen., 90.+2 Cedidla.
    Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Vodrážka – Julínek (video).
    ŽK: Túlio – Hlinka, Janetzký.
    Diváci: 1597.

    Karviná: Neuman – Santos, Buchta, S. Dramé, Křapka – Mangabeira, Túlio (66. Nešický) – Čmelík, Qose (88. Svoboda), Bartošák (79. Sinjavskij) – Papadopulos (66. Tavares). Trenér: Weber.

    Zlín: Dostál (38. Rakovan) – Fantiš, Kolář, Procházka, Vraštil – Conde, Hlinka (90. Simerský) – Reiter (74. Janetzký), Fillo, Y. Dramé (74. Tkáč) - Poznar (90. Cedidla). Trenér: Kalivoda.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.