<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    31. kolo | sobota 08/05/2021, 19:30 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 382 diváků (6 % z kapacity 6 300) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Liberec přitom vstoupil do utkání lépe. Ve třetí minutě se po Vondrově zaváhání ocitl ve výborné pozici Rondič, proti jeho tvrdé střele však zasáhl brankář Bačkovský. Domácí odpověděli o chvíli později, když si na Hronkův centr naskočil Pulkrab, gólman Knobloch ale jeho hlavičku vytáhl nad břevno.

    "Klokani" převzali v dalších minutách iniciativu a po čtvrthodině měl příležitost Necid, jenže těsně minul. Gól následně nepadl ani ze situace, při níž hostující Mikula nešťastně trefil při odkopu spoluhráče Maru. Knobloch byl pozorný a kuriózní vlastní brance zabránil.

    Domácí hráči a fanoušci se pak hodně zlobili na libereckého Mosqueru, který se vloni v létě nerozešel v dobrém s Bohemians. Po zákroku na něj nejprve viděl čtvrtou žlutou kartu v sezoně Necid, který tak bude muset vynechat další kolo. Následně po zákroku na Mosqueru byl napomínám i Květ, jenž se na soupeře obořil, že svému pádu přihrál.

    V závěru první části se mohli prosadit hostující Rondič s Peškem. První z nich však svou hlavičku nasměroval mimo a druhý pro změnu trefil z nebezpečné pozice jen boční síť.

    Skóre se změnilo až krátce po přestávce. Jugasovu nepovedenou malou domů doběhl v pokutovém území důrazný Pulkrab a Knobloch domácího útočníka zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku. K nařízené penaltě se v 51. minutě postavil sám faulovaný hráč a libereckého gólmana poslal na opačnou stranu. Třiadvacetiletý útočník vstřelil pátý gól v sezoně.

    Hosté se snažili na vedoucí branku "Klokanů" zareagovat dvojitým střídáním, ale ještě než k nim došlo, prosadili se Pražané podruhé. Po rychle rozehraném volném kopu si v 57. minutě naběhl na Dostálův centr Necid a pohotovou patičkou zajistil domácím už dvoubrankový náskok. Šlo o jeho čtvrtou trefu v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

    Liberec se v posledních 20 minutách nadechl k náporu a hned několikrát byl blízko kontaktní branky. Nejprve musel Bačkovský reflexivně zasáhnout proti teči od spoluhráče Krcha. Následně jeho branku minul pohotovou ranou Koscelník a neuspěl ani čtvrt hodiny před koncem Karafiát, který orazítkoval břevno.

    V 82. minutě naopak Bohemians přidali třetí gól. Po rychlém brejku sklepl Puškáč míč Hronkovi a ten přesnou střelou nedal Knoblochovi šanci. Hosté se branky nedočkali ani v závěru, kdy Rondičovu hlavičku zneškodnil opět Bačkovský.

    Liberec nezvítězil ve venkovním utkání na půdě Bohemians popáté za sebou a v Ďolíčku i v druhém zápase této sezony prohrál vysoko 0:3. Na podzim tam stejným výsledkem podlehl Pardubicím, které mají ve Vršovicích svůj domácí azyl.

    Ohlasy

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Je to vítězství, kterého si hodně ceníme. Liberec je velmi silný soupeř, proti kterému se Bohemce příliš nedaří. Utkání začalo ve velkém tempu a po půli se nám podařilo dostat po chybě Liberce do vedení. Následně jsme to potvrdili i druhou brankou a to zápas zlomilo. Měli jsme i trochu štěstí, že jsme mezi 70. a 75. minutou přečkali tlak soupeře, při němž jsme se nemohli dostat z vápna. Po třetím gólu jsme si však už závěr s fanoušky užili. Cením si toho, že jsme udrželi čisté konto a vstřelili tři branky. Zároveň se trefili oba naši útočníci a to proti LIberci, který má druhou nejlepší obranu v lize. Jsou to věci, které nás potěšily."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "První poločas byl hodně vyrovnaný. Byla v něm spousta míčů za obranu, každé mužstvo mělo své šance a gólmani si zachytali. Ve druhé půli rozhodla první desetiminutovka, při níž jsme si soupeře zbytečně vtáhli blíž k naší šestnáctce. Bylo tam několik zkažených přihrávek a zbytečná penalta. Než jsme se navíc stačili nadechnout a zformovat, dostali jsme druhou branku a pak už to bylo složité. I za stavu 0:2 jsme měli několik šancí, ale nedali jsme je nebo je vykryl brankář soupeře. Bohemka nakonec po krásné střele Hronka zápas ukončila a už jsme s tím nedokázali nic udělat."

    Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 3:0 (0:0)

    Branky: 51. Pulkrab z pen., 57. Necid, 82. Hronek.
    Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dohnálek - Berka (video).
    ŽK: Necid, Pulkrab, Květ, Vondra, Keita - Knobloch, Rabušic, Karafiát.
    Diváci: 382 (omezený počet).

    Bohemians: Bačkovský - Bederka, Köstl, Krch - Dostál, Květ (79. Novák), Hronek (88. Osmančík), Ljovin, Vondra (88. Kosek) - Necid (79. Keita), Pulkrab (64. Puškáč). Trenér: Klusáček.

    Liberec: Knobloch - Koscelník (86. Fukala), Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Karafiát (79. Nečas) - Pešek, Faško (58. Rabušic), Mosquera (58. Matoušek) - Rondič. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.