<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo | neděle 18/04/2021, 16:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Trenér Slavie Trpišovský udělal oproti porážce 0:4 ve čtvrtečním utkání s Arsenalem hned sedm změn v základní sestavě a postavil netradičně tříčlenné obranu. V zahajovací jedenáctce Pražanů bylo hned sedm hráčů, kteří působili v Liberci. Mezi i nimi byl i stoper Kúdela, jenž nastoupil poprvé od zranění a disciplinárního trestu od UEFA za údajnou rasistickou urážku protihráče v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Rangers.

    U Nisy se hrál svižný a bojovný fotbal, do šancí se ovšem oba soupeři dostávali jen těžko. Ve třetí minutě technickou střelou těsně minul jeden z bývalých libereckých hráčů v hostujícím týmu Beran.

    V 26. minutě měli Pražané největší šanci první půle. Stanciu vypálil z hranice šestnáctky a Slovan zachránil gólman Knobloch. Ve 33. minutě hlavičkoval na druhé straně kousek vedle Karafiát, který směl na rozdíl od spoluhráčů Jugase a Matouška nastoupit, přestože na severu Čech hostuje ze Slavie.

    Po změně stran se neprosadil domácí Mosquera, na druhé straně proti Knoblochovi neuspěl Tecl, šanci však stejně předcházel ofsajd. Trenér Trpišovský, který přišel do Slavie z Liberce, oživil hru trojitým střídáním a jeho svěřenci dostali soupeře pod tlak. Rozhodnout mohl další z bývalých hráčů Slovanu Kuchta, ale v 79. minutě zblízka trefil jen Knoblocha.

    "Červenobílí" otevřeli skóre až o pět minut později. Purzitidis ve vlastním vápně kopl Kuchtu a sudí Hrubeš po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil penaltu. Kúdela z jedenáctého pokutového kopu Slavie v této ligové sezoně nezaváhal a coby obránce si připsal už šestou trefu v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

    Liberec čelil penaltě ve třetím ligovém duelu po sobě, před týdnem obdrženým gólem z pokutového kopu prohrál 0:1 na Slovácku. Brankář Slovanu Knobloch v tomto ročníku čtyřikrát za sebou z penalty neinkasoval, nyní však proti exekutorům dvakrát po sobě neuspěl.

    Ohlasy:

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Bojovné utkání. Chtěli jsme, aby to mělo tempo, důraz, abychom ze Slavie vyždímali to, co z nich ještě zbylo. První poločas jsme měli velmi slušné pasáže, bohužel nás trápí koncovka. Nedokážeme ty situace vyřešit do ještě větší šance. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Myslím, že potom rozhodlo dostřídání Slavie a kvalita a šíře jejího kádru. Hráči jako Provod, Kuchta, Ševčík ještě podkouřili pod kotlem. Vyústilo to v penaltu na Kuchtu a bohužel jsme prohráli. Škoda, dala se uhrát remíza 0:0. Hráči se odevzdali a dali do toho absolutní maximum. Do moc příležitostí jsme soupeře nepustili. Inkasujeme málo branek, ale chybí nám větší kvalita v koncovce. Hráli jsme s týmy ze špičky tabulky, s každým jsme prohráli o gól nebo remizovali."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Složité utkání. Vzhledem k terénu to bylo mistrovství Evropy v soubojích, po fyzické stránce to bylo nesmírně náročné utkání. Myslím, že snad ani nebyla nějaká vyložená šance, moc zajímavých situací před brankou nebylo. Na obranu hráčů musím říct, že na tomhle terénu je to strašně složité. První půle nebyla moc koukatelná. Liberec měl v první půli lepší pohyb a přehrával nás ve středu hřiště. Nám hodně pomohli střídající hráči, kteří přišli na hřiště. Liberec hrál hodně národně, hodně běhal a napadal, což ho stálo strašně moc sil. Ke konci už nás nestíhal tolik dostupovat. Od 60. minuty bylo na hřišti trochu víc místa, byly tam nějaké kombinační akce. V takovémhle zápase většinou rozhodne nějaká standardka a nám se podařilo dát gól z penalty. Tři body z Liberce mají vždy obrovskou cenu."

    FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

    Branka: 84. Kúdela z pen.
    Rozhodčí: Hrubeš – Vlček, Horák – Berka (video).
    ŽK: Karafiát, Mara, Sadílek, Rabušic, Purzitidis, Mosquera – Hilál, Hromada, Van Buren.
    Bez diváků.

    Liberec: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Purzitidis, Mikula – Karafiát (85. Rondič), Mara – Pešek (76. Fukala), Sadílek, Mosquera – Faško (59. Rabušic). Trenér: Hoftych.

    Slavia: Kolář – Kúdela, Kačaraba, Holeš – Hromada (60. Traoré) – Masopust, Stanciu (60. Provod), Beran (60. Ševčík), Hilál (52. Kuchta), Oscar – Tecl (79. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.