<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    27. kolo | neděle 18/04/2021, 14:00 | Městský fotbalový stadión | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    Bez karet


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Brněnští přitom začali lépe. Ve čtvrté minutě prověřil Štepanovský gólmana Letáčka střelou k tyči. Na druhé straně dostal Ewerton ideální Čelůstkovu přihrávku za obranu, udělal kličku brankáři Berkovcovi a z úhlu mířil do prázdné branky, ale kapitán Pernica ve skluzu pohromu odvrátil.

    Po oboustranně slibném úvodu se hra rozpadla vinou nepřesných kombinací. Herní převahu měli přece jen domácí, hostům ve středu pole citelně chyběl potrestaný tvůrce hry Hlavatý.

    Ve 42. minutě jim ale domácí váháním v obraně darovali vedoucí gól. Po nakrátko rozehraném rohu prolétl centr Cadua celou šestnáctkou a nikým nehlídaný stoper Toml u vzdálenější tyče ho zblízka bez problémů poslal pod břevno. Cadu měl do přestávky ještě další šanci, z křídla se protáhl až před Berkovce, ale gólmana nepřekonal.

    Trenér Dostálek na nepříznivý vývoj reagoval o přestávce hned trojitým střídáním a Filova hlavička měla hned v úvodu druhého dějství blízko k vyrovnání. Devatenáctiletý útočník měl i další velkou příležitost, ale po Pachlopníkově centru sám před brankářem míč netrefil.

    Po hodině hry přišel na hřiště nejlepší pardubický střelec Huf, hned při první akci prostrčil míč mezi nohama vybíhajícího Berkovce, ale domácí před druhou brankou zachránila tyč. Brněnští náhradníci se v 69. minutě postarali o vyrovnaní. Expardubický Fousek rozehrál přímý kop a Přichystal hlavičkoval do sítě.

    Jenže už za dvě minuty si Ewerton zopakoval kličku brankáři a tentokrát už jeho střelu nikdo nezastavil. Domácí o druhé vyrovnání usilovali marně, naopak hosté mohli z brejků náskok ještě zvýšit.V nastaveném čase trefil Huf technickou střelou spojnici břevna a tyče.

    Pardubice tak i druhý vzájemný zápas sezony vyhrály 2:1. Brňané si doma jediný tříbodový zisk v ligovém ročníku připsali v prosinci proti Slovácku při Dostálkově obnovené premiéře na lavičce.

    Ohlasy:

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Nebyl jsem s výkonem skokojen. Chyběla nám kvalita ve finální fázi, měli jsme málo příležitostí, malou produktivitu, soupeř navíc dobře bránil. Ve druhém poločase to byla změna k lepšímu, ale k bodům to nevedlo, což je zklamání. Chtěli jsme navázat na výhru z Budějovic, což se nepodařilo ani výkonem ani výsledkem. Mrzí mě, že jsme se nadřeli na vyrovnávací branku a pak najednou jsme začali hrát hektický fotbal a soupeř nás potrestal. Flintu do žita neházíme, ve středu máme další šanci to napravit. Přijdou další změny v sestavě."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Na začátku utkání se Zbrojovka vrhla do útoku a měli jsme problém se s tím srovnat. Pak jsme se přece jen prosadili, domácí znervozněli, protože potřebovali vyhrát. Zbrojovka vsadila ve druhém poločase střídáním všechno na jednu kartu. My jsme spoléhali na brejky, což se povedlo. Mohli jsme rozhodnout i dřív, ale chyběl nám klid ve finální přihrávce. Hráčům musím poděkovat za bojovný výkon. Je fantastické, že jsme se i matematicky zachránili, i když jsme se už teď neobávali."

    FC Zbrojovka Brno – FK Pardubice 1:2 (0:1)

    Branky: 69. Přichystal – 42. Toml, 71. Ewerton.
    Rozhodčí: Petřík – Melichar, Dresler – Klíma (video).
    Bez ŽK.
    Bez diváků.

    Brno: Berkovec – Bariš (60. Sedlák), Hlavica, Pernica, Moravec (75. Dreksa) – Čermák (46. Růsek) – Štepanovský (46. Přichystal), Texl, Pachlopník, Hladík (46. Fousek) – Fila. Trenér: Dostálek.

    Pardubice: Letáček – Cadu (85. Šejvl), Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Pfeifer (31. Sláma), Solil, Tischler, Ewerton – Černý (62. Huf). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.