<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo | sobota 17/04/2021, 16:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Budějovice se od začátku března trápí, přesto mohly jít v Karviné hned v úvodu do vedení. Malou domů Mikuše vystihl Mészáros, obešel i brankáře Ciupu, ale z úhlu trefil boční síť.

    O chvíli později udeřili na druhé straně domácí. Po přihrávce Herce se v 7. minutě opřel do míče Qose a tvrdou ranou nedal brankáři Drobnému šanci. Albánský záložník skóroval pošesté v ligové sezoně.

    Za další čtyři minuty Slezané zvýšili náskok. Po rohovém kopu a následném Šindelářově centru propadl míč až na zadní tyč k Hercovi a ten vstřelil svůj druhý gól v posledních třech zápasech.

    Karvinští i nadále působili aktivněji a výjimkou byl na druhé straně jen pokus Králika, který letěl nad. Jinak však Slezané mohli ještě do přestávky přidat třetí gól. Proti střele Čmelíka však skvěle zasáhl Drobný a následnou ránu Mangabeiry směrující do sítě zablokoval Čolič.

    Českobudějovický trenér Horejš zareagoval na nepříznivý vývoj do druhé půle dvojím střídáním, ale domácí snahu Dynama o návrat do utkání okamžitě odmítli třetím gólem. Hned ve 46. minutě si na Bartošákův přímý kop naběhl Santos a pohotovou střelou zvýšil na 3:0. Brazilský obránce dal svou druhou branku v české lize.

    Jihočeši byli blízko ke snížení při šancích Alvira s Talověrovem, proti nim ale zasáhl gólman Ciupa. V samotném závěru pak neuspěl ani Novák, který hlavičkou trefil jen tyč. Karviná doma v lize zvítězila poprvé po čtyřech zápasech. Naopak Budějovice nevyhrály už devět kol za sebou a pozice jejich trenéra Horejše je v ohrožení.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Jsem rád, že se nám podařilo doma vyhrát. I když jsme tu krátce, zaregistroval jsem v tisku, že Karviná byla úspěšnější venku než doma. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Hlavně v první půli jsme hráli slušně v poli a byla tam spousta útočných akcí, z nichž pramenily standardní situace. Přiznám se ale, že ani za stavu 2:0 jsem nebyl klidný. Už jsem totiž v této sezoně působil u mančaftu, který tento náskok s Budějovicemi promrhal. Nicméně nám vyšel i vstup do druhé půle, přidali jsme další gól ze standardní situace a to nám pomohlo. Od 60. minuty už to sice byla taková přelévaná, ale jsem rád, že se nám podařilo vítězství uhájit. Těší mě, že to také bylo s nulou."

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Rozhodly vstupy do obou poločasů. Ten první jsme zahájili špatně, soupeř byl agresivnější a vyhrával osobní souboje. Navíc jsme znovu inkasovali ze standardní situace, s čímž máme obrovský problém. Po poločase jsme udělali dvě změny a chtěli dát kontaktní gól, ale místo toho to byla stejná písnička. Dostali jsme i třetí gól ze standardní situace, prolétlo to metr nad zemí celým pokutovým územím. Za stavu 0:3 už se s tím dalo těžko něco udělat. Je to nepříjemná situace, ale musíme se zvednout a makat na tom. Čekají nás dva zápasy doma a my k tomu musíme přistoupit jako dnes Karviná, která byla důrazná a agresivní. Bez osobních soubojů se fotbal hrát nedá."

    MFK Karviná – SK Dynamo České Budějovice 3:0 (2:0)

    Branky: 7. Qose, 11. Herc, 46. Santos.
    Rozhodčí: Dubravský – Kubr, Dohnálek – Adam (video).
    ŽK: Mangabeira – Mészáros, Čolić, Čavoš.
    Bez diváků.

    Karviná: Ciupa – Mikuš, Šindelář, Santos, Bartošák – Qose (84. Jursa), Mangabeira (87. Dramé) – Čmelík (84. Sinjavskij), Ostrák (60. Smrž), Herc – Papadopulos (87. Haša). Trenér: Weber.

    Č. Budějovice: Drobný – Čolić, Talovierov, Králik, Novák – Havelka (46. Diop), Čavoš – Mészáros (46. Alvir), Javorek, Mršić (76. Valenta) – Brandner (61. Jánošík). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.